bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste Wifi versterkers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Problemen met internet in huis of op kantoor? Lijkt het erop dat het Wifi signaal misschien niet sterk genoeg is? Een wifi versterker kan dan uitkomst bieden. Mocht je een wifi versterker gaan aanschaffen dan is het belangrijk dat die voldoet aan jouw eisen. Hierboven vind je alvast onze top 5 terug die wij hebben samengesteld na onze uitgebreide wifi versterker test. Daarnaast vertellen we je ook wat de belangrijkste punten zijn om in aanmerking te nemen bij het aanschaffen van die nieuwe wifi versterker. De beste wifi versterker voor jou persoonlijke situatie vind je namelijk niet zomaar.

Het meest populair
TP-Link RE650
Beoordeling
De beste koop
Netgear EAX15
Beoordeling
De beste functies
AVM FRITZ!Box 4060
Beoordeling
De laatste keuze
TP-Link RE305
Beoordeling

Wifi versterkers, 2,4 GHz of 5 GHz

Wifi versterkers zijn primair bedoeld om een al bestaande Wifi-verbinding in jouw huis of op kantoor te versterken. Kort gezegd heb je met 5 GHz sneller internet dan met een verbinding met 2,4 Ghz. Het is daarbij wel van belang dat jouw apparaten ook 5 Ghz ondersteunen. Dit zul je dus van tevoren goed moeten controleren. Ideaal zijn natuurlijk de wifi versterkers die dual band wifi ondersteunen. Dan kun je namelijk tegelijkertijd gebruik maken van zowel 2.4Ghz internet als 5 Ghz voor de apparaten die daar geschikt voor zijn. Wel is het zo dat Wifi versterkers met deze functie over het algemeen duurder zijn. Bedenk wel dat het in de lijn der verwachting ligt dat het overgrote deel van de apparaten binnenkort 5G internet zal ondersteunen in Nederland.

De plek waar je de Wifi versterker wilt gaan plaatsen

Denk van tevoren ook goed na over de plek waar je de Wifi versterker wilt gaan plaatsen. Het is goed om te scannen waar het internet in jouw kantoor of woning het slechtste is zodat je op juiste plaats een Wifi versterker kunt plaatsen. Het heeft namelijk geen zin om de Wifi versterker gewoon op een willekeurige plaats neer te zetten, want het apparaat geeft het signaal door vanaf de plek waar het staat. Het handigste is om dit bijvoorbeeld te doen met je mobiele telefoon, zodat je aan het aantal streepjes kunt zien waar het internet het beste is. Bij een hele grote ruimte kan het te adviseren zijn om meerdere Wifi versterkers door de ruimte te plaatsen.

Verschillende Wifi versterkers kunnen een wisselend aantal vierkante meters van goed internet voorzien. Het is dus ook belangrijk om te bepalen hoe groot de ruimte is. Daarnaast kan ook het soort Wifi versterker waar je voor kiest bepaald worden door de gewenste locatie. Laat ook zeker aan de winkel weten wat de bedoeling is zodat ze jou kunnen adviseren over een Wifi versterker die het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Hoe eenvoudig is de Wifi versterker zelf te plaatsen?

Met een beetje technische kennis zijn Wifi versterkers doorgaans eenvoudig zelf te installeren. Vraag wel na hoe dit precies moet gebeuren bij de winkel waar je de Wifi versterker aanschaft. Als het goed is zit er daarnaast natuurlijk een handleiding bij. Het installeren van de Wifi versterker an sich is daarmee niet zo moeilijk maar het kan te adviseren zijn om ondersteuning van buitenaf te vragen bij het krijgen van zo goed mogelijke wifi door jou hele huis of kantoor.

Beschikt de Wifi versterker over een bridge?

Als een Wifi versterker over een zogeheten bridge beschikt dan heb je ook de mogelijkheid om apparaten aan te sluiten op het netwerk die zelf niet over een Wifi functie beschikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sommige printers. Het handige hiervan is dat je dan van meerdere apparaten met Wifi kunt printen. Mocht dit voor jou een praktisch toevoeging zijn dan is het aan te raden om te verifiëren dat de Wifi versterker van jouw keuze over deze optie beschikt.

Wil je een Wifi versterker met een interne of externe antenne?

Denk ook goed na of je een Wifi versterker met een interne of externe antenne wilt. In principe heeft dit geen invloed op de werking van Wifi versterker, maar de meeste moderne Wifi versterkers beschikken over een interne antenne.

Dan zijn dit ook nog belangrijke zaken om te bedenken

We geven je graag nog wat laatste tips mee:

  • Een goede prijs-kwaliteit verhouding. Goedkope Wifi versterkers kunnen heel goed werken, maar kennen vaak een beperkt aantal functies. Daarnaast kan het zijn dat ze toch niet de versterking bieden die op de verpakking beloofd wordt. We adviseren je daarom om te gaan voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Let daarnaast ook op de Wifi versterker aanbiedingen van de betere merken.
  • Waar kun je het beste een Wifi versterker kopen? We adviseren je om een Wifi versterker te kopen bij een winkel die daar in gespecialiseerd is. Daar kun je namelijk voorzien worden van een vakkundig advies zodat je zeker weet dat je met het juiste product naar huis gaat. Ook kunnen zij jou vaak aanwijzingen geven als het gaat om de installatie van de Wifi versterker en hoe je die verder het beste kunt gebruiken. Daarnaast is er tegenwoordig natuurlijk volop de mogelijk om online een nieuwe Wifi versterker te bestellen en deze gewoon thuis te laten bezorgen. Zorg dan wel dat je dit opnieuw bij een gespecialiseerde zaak doet en dat je even contact opneemt voor advies. Vraag in elk geval ook na hoe het zit met garanties op het product.
  • Persoonlijke smaak. Als het om technologische producten gaat dan kan het natuurlijk zo zijn dat jij de voorkeur hebt voor een Wifi versterker van een specifiek merk. Daarnaast maakt de Wifi versterker natuurlijk ook onderdeel uit van jouw interieur, dus het kan best dat hij wat dat betreft ook moet voldoen aan jouw persoonlijke smaak.