bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste weegschalen 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kunnen baat hebben bij een goede personenweegschaal. Zo zijn deze uitermate geschikt voor sportscholen en hulpverleners. Zij zullen eerder aangetrokken zijn tot een digitale of smart weegschaal.

Beste algemeen
Withings Body Scan
Beoordeling
Het meest populair
Withings Body +
Beoordeling
De beste functies
Tanita RD-953
Beoordeling
De laatste keuze
Omron VIVA
Beoordeling

Koop de ideale weegschaal voor jouw huishouden met onze tips

Een weegschaal is eigenlijk noodzakelijk in ieder huishouden en bij veel bedrijven. Er zijn verschillende weegschalen, van personenweegschalen tot weegschalen voor in de keuken. Door de vele mogelijkheden kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken als je een nieuwe weegschaal wilt aanschaffen. Daarom vind je om te beginnen hierboven alvast onze top 5 van de beste weegschalen die in 2020 te koop zijn. Deze hebben wij samengesteld na een uitvoerige weegschaal test. Maar daarnaast is het ook voor jou zelf belangrijk om te weten waar je in ieder geval op moet letten bij het kopen van een nieuwe weegschaal. We hebben hierbij overigens de focus gelegd op personenweegschalen.

Let hierop bij het kopen van een nieuwe weegschaal

Wat wil je kunnen wegen?

Zoals gezegd kijken we hierbij voornamelijk naar personenweegschalen. De meeste van deze weegschalen kunnen standaard tot 150 kilo wegen. Mocht je een bijzonder gewicht willen wegen dan loont het de moeite om hiernaar te informeren. Het maximale weegvermogen staat meestal vermeld op de verpakking en het personeel moet het je ook kunnen vertellen.

Analoog of digitaal?

Daarnaast zul je de keuze moeten maken of je gebruik wilt maken van een digitale of analoge weegschaal. Analoge weegschalen zijn vrij traditioneel en digitale weegschalen kunnen nauwkeuriger het gewicht aangeven. Daarnaast werken digitale weegschalen doorgaans ook sneller. Het voordeel van analoge weegschalen is dat ze mechanisch werken en je dus in principe geen batterijen nodig hebt. Daarnaast zijn ze in de regel een stuk goedkoper en gaan ze vaak langer mee.

Naast deze bekende vormen van weegschalen bestaan er tegenwoordig ook zogeheten smart weegschalen. Deze kunnen verbinding maken met andere apparaten waardoor jij bijvoorbeeld resultaten door kunt zetten naar jouw smartphone.

De gewichtsaanduiding op de weegschaal

Let daarnaast ook op de manier waarop het gewicht wordt aangeduid op de weegschaal. Het aantal decimalen dat wordt aangegeven achter de streep kan variëren. Meestal wordt het gewicht aangegeven tot op de 100 gram.

Kijk hoe het zit met de batterijen

De meeste digitale weegschalen werken op batterijen. Deze zullen dus regelmatig vervangen moeten worden. Vraag dus na of er batterijen bij jouw digitaal weegschaal geleverd worden, wat dat voor batterijen zijn en hoe je die in het vervolg kunt kopen. Controleer ook hoe eenvoudig de batterijen te vervangen zijn.

Gebruiksgemak en gewicht

Let ook op het gebruiksgemak van het product. Kun je de weegschaal eenvoudig aan- en uitzetten? Kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende menu’s en is het scherm overzichtelijk? Ook het gewicht kan hierbij van belang zijn en je zult de weegschaal graag eenvoudig op willen kunnen bergen. Bedenk ook vooraf of je de weegschaal vaak zult willen verplaatsen (dit in verband met het gewicht).

Geheugenfunctie

Verder is het handig als jouw digitale weegschaal beschikt over een geheugenfunctie. Als jij aan de lijn bent dan is het natuurlijk praktisch als je niet zelf hoeft te onthouden hoeveel je de vorige keren woog. Overigens beschikt het overgrote deel van de digitale weegschalen over een geheugenfunctie en dat geldt ook voor veel van de apparaten uit onze top 5. De geheugenfunctie is natuurlijk ook hartstikke handig als de weegschaal door meerdere personen gebruikt gaat worden. Vaak geldt er wel een maximaal aantal personen waarvan de gegevens kunnen worden opgeslagen.

Beschikt de weegschaal over een app?

Deze vraag is uitsluitend van toepassing op sommige digitale weegschalen en smart weegschalen. Als er een app bestaat dan heb je de mogelijkheid om de data vanuit jouw weegschaal door te zetten naar die app. Vervolgens heb je de informatie altijd bij de hand op jouw smartphone en kun je die ook weergeven in verschillende grafieken. Doorgaans is de app beschikbaar voor verschillende types smartphones en vooral bij smart weegschalen is dit eigenlijk een standaardmogelijkheid.

Extra mogelijkheden van de weegschaal

Tegenwoordig kunnen weegschalen veel meer dan alleen maar je gewicht opnemen. Het is bij moderne digitale weegschalen ook mogelijk om allerlei lichaamsanalyses uit te voeren. Je kunt hierbij denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Sommige appraten bieden de mogelijkheid om jouw vetpercentage te meten. Aan jouw gewicht an sich heb je eigenlijk nog heel weinig. Jouw vetpercentage is van een groter belang en geeft je ook een indicatie over je gezondheid.
  • Daarnaast kun je ook je spiermassa meten. Als algemene regel geldt dat des te hoger je spiermassa des te meer calorieën je lichaam verbrandt.
  • Ook je BMI kun je laten berekenen door de weegschaal. Dit wordt berekend aan de hand van je gewicht en je lichaamslengte en bepaalt of je op dat moment een gezond gewicht hebt.

Dan ook nog deze zaken die van belang kunnen zijn bij de aanschaf:

  • Uiteraard is er ook nog de kwestie van stijl. Waarschijnlijk wil je toch dat een weegschaal bij jouw interieur past en daarom is het prettig om te weten dat weegschalen er in allerlei vormen en maten zijn. Daarnaast kan ook het materiaal van de weegschaal van belang zijn. Op de werking ervan heeft het materiaal weinig invloed, dus het is vooral een esthetisch belang. Tegenwoordig kunnen weegschalen bijvoorbeeld gemaakt zijn van standaard glas, kunststof of metaal.
  • Het zou heel goed kunnen dat jij er de voorkeur voor hebt om een weegschaal te kopen van een specifiek merk, bijvoorbeeld omdat dat voor jou het meest vertrouwd voelt. Veel merken bieden verschillende soorten weegschalen aan, zowel digitaal als analoog en in diverse prijsklassen.
  • Zowel online als bij echte winkels zijn weegschalen op veel plekken te koop. Wij adviseren je om jouw nieuwe weegschaal te kopen bij een winkel waar de medewerkers echt verstand hebben van zaken waardoor ze jou van een gepast advies kunnen voorzien. Zorg ook dat jouw goedkope weegschaal uiteindelijk geen miskoop wordt. Let liever op aantrekkelijke weegschaal aanbiedingen.