bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste trampolines 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Met een trampoline in de tuin kunnen jij en de kinderen je helemaal uitleven. Het is eenvoudige manier om de nodige beweging te krijgen en kinderen kunnen er urenlang speelplezier aan beleven. Er zijn tegenwoordig trampolines te koop in allerlei soorten en maten. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe trampoline dan kan het lastig zijn om vast te stellen wat een goede trampoline is. De beste trampolines hebben wij alvast voor je in onze top 5 gezet na een uitvoerige trampolines test. Bij het kopen van trampolines zijn ook de volgende zaken van belang.

Beste algemeen
Senz Sports J5000 series
Beoordeling
Het meest populair
Exit Silhouette Ø427cm
Beoordeling
De beste koop
Senz Sports J5000 Ø244cm
Beoordeling
De beste functies
Salta Premium 214x305cm
Beoordeling
De laatste keuze
Plum Junior
Beoordeling

Zorg dat je hier op let bij de aankoop van een nieuwe trampoline

Verschillende soorten trampolines

Er zijn verschillende trampolines. Om te beginnen zijn er trampolines die kunnen worden ingegraven en trampolines op pootjes. Het grootste voordeel van trampolines die je kunt ingraven is dat deze vaak mooier passen binnen de tuin en dat je er eenvoudig op kunt stappen. Een trampoline op pootjes is natuurlijk eenvoudiger neer te zetten en te verplaatsen. Daarnaast hoef je ook minder ingrijpend werk aan de tuin te doen. Tegelijkertijd loop je hier het risico om van de trampoline af te vallen.

Voor welk doel wil je de trampoline gaan gebruiken?

Daarnaast is het goed om van tevoren te bedenken voor welk doeleinde je de trampoline wilt gaan gebruiken. Wil je hem vooral hebben voor recreatief gebruik? Dan hoeft de trampoline aan minder eisen te voldoen en hoef je er doorgaans ook minder geld aan uit te geven. Als je professioneel gebruik wilt maken van de trampoline dan is het aan te raden of meer te letten op kwaliteit en duurzaamheid.

Het gewicht van de personen die erop gaan springen

Denk ook aan het gewicht van de personen die op de trampoline gaan springen en hoeveel personen er tegelijkertijd op moeten kunnen. Het maximaal draaggewicht kan namelijk sterk wisselen per trampoline en als je daar overheen gaat loop je het risico om door de trampoline heen te zakken en zo onherstelbare schade aan te richten. Vraag hier dus zeker naar bij de winkel waar je trampoline wilt gaan kopen.

Op wat voor ondergrond gaat de trampoline staan?

Uiteraard is het handig om je van tevoren te bedenken op wat voor ondergrond de trampoline geplaatst gaat worden. Het maakt namelijk nogal wat uit of dat op tegels is of op gras. Een trampoline die ingegraven wordt zal doorgaans in gras geplaatst worden. Leg aan de winkel uit wat de bedoeling is zodat je van een passend advies kan worden voorzien.

Bij te leveren accessoires

Het kan praktisch zijn om de nodige accessoires aan te kunnen schaffen die passen bij jouw trampoline. Die accessoires hebben op de eerste plaats natuurlijk te maken met veiligheid. Het is namelijk aan te bevelen om een veiligheidsnet om de trampoline te plaatsen zodat valpartijen voorkomen kunnen worden. Bij een trampoline die is ingegraven zal dit natuurlijk minder snel nodig zijn. Elke trampoline heeft een andere afmeting en daarom zal een specifiek net noodzakelijk zijn.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor de trampoline?

Naast dat je je moet afvragen op wat voor ondergrond de trampoline geplaatst gaat worden is het ook goed om te weten hoeveel ruimte je hebt. Trampolines zijn er uiteraard in verschillende afmetingen. Denk ook aan de ruimte om de trampoline heen, want des te kleiner die is, des te beter het is om een veiligheidsnet om de trampoline heen te hangen.

Hoe eenvoudig is de trampoline in elkaar te zetten?

Natuurlijk zul je voor een ingegraven trampoline meer moeite moeten doen. Een trampoline zelf is doorgaans eenvoudig te installeren maar laat je vooraf wel goed adviseren en zorg dat je de trampoline veilig installeert.

Dan kan ook dit nog van belang zijn

  • De vorm van de trampoline. Er zijn zowel ronde als rechthoekige trampolines verkrijgbaar. Dit heeft natuurlijk te maken met persoonlijke smaak, de vormgeving van jouw tuin, maar ook met de ruimte die je hebt. Goed om te weten is wel dat een ronde trampoline in principe meer ruimte in beslag neemt.
  • Garantie en service. Zorg dat je jouw trampoline koopt bij een betrouwbare winkel. Natuurlijk is er nog veel online mogelijk maar het kan ook fijn zijn om de trampoline alvast een keer uit te kunnen proberen in een winkel.
  • De gebruikte veren. Er kunnen verschillende soorten veren gebruikt worden om de trampoline te laten werken. Bij gebreken moeten deze soms vervangen worden dus vraag zeker na welke veren er gebruikt worden in de trampoline van jouw keuze. Goed om te weten is wel dat bij een ronde trampoline de spanning gelijk verdeeld is waardoor je automatisch naar het midden van de trampoline gedreven wordt. Bij een rechthoekige trampoline is de spanning niet gelijk verdeeld waardoor je meer risico loopt op ongelukken. Daarentegen kun je op een rechthoekige trampoline wel weer hoger springen. Er zijn lange veren en korte veren.
  • De frame van de trampoline. Aan de hand van het frame van de trampoline kun je de kwaliteit ervan bepalen. Een goed frame zou tussen de 1,2 en 1,5 mm moeten zijn, maar een framedikte van 1,8 is eigenlijk nog veel beter. Gelukkig voldoet onze top 5 ruimschoots aan deze norm. Het frame bepaalt de draagkracht van de trampoline en een goed frame zorgt ervoor dat de trampoline zo lang mogelijk meegaat bij normaal gebruik.
  • Niet onbelangrijk is natuurlijk ook nog het puntje veiligheid. Het is vaak aan te bevelen om sowieso een veiligheidsnet te (laten) plaatsen om valpartijen te voorkomen. Er bestaan natuurlijk goedkope trampolines, maar helaas hebben die niet altijd de beste kwaliteit. Ga daarom vooral op zoek naar de beste trampoline aanbiedingen. Zorg hoe dan ook dat goedkoop uiteindelijk geen duurkoop wordt.
  • Persoonlijke smaak speelt natuurlijk altijd een rol. Het kan zijn dat je de voorkeur hebt voor een trampoline in een bepaalde kleur of dat je een trampoline wilt kopen van een specifiek merk. Vaak bieden merken verschillende trampolines in verschillende prijsklassen aan.