bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste tondeuses 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

De kappers zijn weer open, maar toch kan een tondeuse in huis halen heel handig zijn, vooral voor mannen en vrouwen die tussendoor even hun kapsel willen bijwerken, of voor de kinderen. Ook kappers zullen de behoefte hebben aan goede professionele tondeuse voor dagelijks gebruik. Er zijn tal van tondeuses op de markt in Nederland, van wisselende kwaliteit. In onze top 5 vind je de tondeuses die als beste uit onze tondeuses test gekomen zijn. Daarnaast vertellen we je ook graag waar jij vooral op moet letten als je een nieuwe tondeuse gaat aanschaffen. Zo voorkom je dat je met een toestel thuiskomt dat toch niet aan jouw verwachtingen voldoet.

Het meest populair
Philips Series 5000 HC5650/15
Beoordeling
De beste koop
BaByliss E837E
Beoordeling
De beste functies
BaBylissMEN E978E
Beoordeling
De laatste keuze
Remington HC5810 Genius
Beoordeling

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van de beste tondeuse

De haarlengte

Bedenk je van tevoren goed welke haarlengte je wilt kunnen aanpakken met deze tondeuse. Verschillende tondeuses kunnen namelijk bepaalde maximale haarlengtes aan. Dit wordt aangegeven in millimeters. Dit is 1 van de belangrijkste zaken om goed te controleren, omdat je anders het risico loopt dat het apparaat toch niet geschikt is voor het type kapsels dat je wilt aanpakken. Met behulp van opzetstukken kun je eventueel de capaciteiten van de tondeuse uitbreiden.

Het vermogen van het apparaat

Dit is met name van belang omdat goedkopere apparaten van slechte kwaliteit vaak minder motorkracht hebben. Daardoor doe je langer over dezelfde klus en zijn de resultaten niet altijd naar wens. In principe staat op de verpakking altijd het maximale vermogen van het apparaat vermeld en kan dit je ook verteld worden in de winkel, maar het kan de moeite lonen om op internet te kijken naar recensies over het apparaat om zo vast te stellen of het inderdaad dat vermogen kan opbrengen en jou zo voldoende kan ondersteunen bij de klus.

Beschikbare accessoires

Het is goed om van tevoren informatie in te winnen over de accessoires die beschikbaar zijn voor jouw nieuwe tondeuse. Daarbij kun je natuurlijk denken aan verschillende opzetstukken maar het kan ook handig zijn om de tondeuse op te kunnen bergen in een etui. Vraag na wat voor mesjes er gebruikt worden bij de tondeuse, of die gelijk geleverd worden en waar vervangende exemplaren kunnen worden aangeschaft. Schroom ook zeker niet om het winkelpersoneel te vragen naar eventueel beschikbare extra accessoires.

Draadloos of niet

Er zijn draadloze en niet-draadloze tondeuses beschikbaar. Waar jij voor kiest is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Met draadloze tondeuses ben je natuurlijk een stuk flexibeler, maar de accu zal wel om de zoveel tijd moeten worden opgeladen. Bij een niet-draadloze tondeuse hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en blijft het ding doorlopend werken. Het is dus maar net wat het meest handige is bij het door jou verwachte gebruik.

De accuduur van een draadloze tondeuse

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van een draadloze tondeuse dan werkt deze in principe op een accu. Op de verpakking staat doorgaans vermeld hoe lang de accu meegaat, maar vraag dit ook zeker na bij de winkel. Gemiddeld genomen zal de accu ongeveer 45 minuten meegaan. Controleer ook door middel van online reviews of de accu daadwerkelijk zo lang mee gaat.

Is er de mogelijkheid om ook met opzetkammen te werken?

Mocht je daar belang bij hebben dan is het zeker handig om te vragen of je ook opzetkammen op de tondeuse kunt plaatsen. Deze opzetstukken bieden de mogelijkheid om dikker te kunnen scheren. Dit wordt gemeten in het aantal millimeter. Het kan zijn dat er specifieke opzetkammen geschikt zijn voor jouw nieuwe tondeuse.

Heeft de tondeuse ook andere functies?

Tegenwoordig zijn er multifunctionele tondeuses beschikbaar die bijvoorbeeld ook de mogelijkheid bieden om te kunnen trimmen. Vaak zijn tondeuses ook verstelbaar. Vooral als je de tondeuse wilt kunnen gebruiken bij verschillende soorten taken kan dit voor jou relevant zijn. Daarnaast is het natuurlijk praktisch dat je niet voor elke soort taak een apart apparaat hoeft aan te schaffen.

Het onderhoud van de tondeuse

Het is bij elke tondeuse van belang om deze regelmatig goed schoon te maken. Zo voorkom je dat de messen bot worden of dat het apparaat verstopt raakt. Je kunt hiervoor het beste af en toe wat olie in de tondeuse druppelen. Ook het mes van de tondeuse zal om de tijd vervangen moeten worden. Zorg dus dat je weet wat voor mesjes er in het apparaat geplaatst moeten worden.

Het gebruiksgemak van de tondeuse

Probeer een tondeuse zeker een keer uit voordat je overweegt om hem aan te schaffen. Beoordeel dan hoe eenvoudig het apparaat in te stellen is en of je er naar wens mee kunt werken. Let erop dat je niet een apparaat koopt dat voor jou te ingewikkeld werkt. Ook het formaat van de tondeuse draagt natuurlijk bij aan het gebruiksgemak ervan.

Dan zijn ook dit nog aandachtspunten:

Je kunt hierbij denken aan:

  • Persoonlijke smaak. Natuurlijk zul je als het gaat om het kopen van een nieuwe tondeuse vaak ook bepaalde persoonlijk voorkeuren hebben qua stijl of vorm.
  • Merk. Veel mensen hebben de voorkeur om producten te kopen van een specifiek merk. Tondeuses worden verkocht door een aantal vooraanstaande producenten van elektronische apparaten. Er is daarom ongetwijfeld ook een tondeuse beschikbaar van het merk van jouw voorkeur en vaak verkoopt 1 product ook verschillende types tondeuses.
  • Waar kan ik het beste een tondeuse kopen? Koop jouw nieuwe tondeuse bij voorkeur bij een speciaalzaak. Daar kun je goed voorzien worden van een persoonlijk advies op basis van jouw specifieke behoeftes. Natuurlijk is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om online een tondeuse te kopen, maar zorg dan wel dat je dit doet bij een betrouwbare webshop die verstand heeft van de tondeuses die het verkoopt.
  • Goedkope tondeuses zijn beschikbaar, maar zijn vaak van slechte kwaliteit. Dit merk je dan voornamelijk aan het feit dat de motor weinig kracht heeft. Probeer daarom optimaal te profiteren van tondeuse aanbiedingen van de betere merken zodat je de beste prijs/kwaliteit verhouding kunt behalen. We hopen dat je zo een idee hebt over hoe je de beste tondeuse voor jou kunt kopen.