bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste robotmaaiers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Zie jij het niet meer zitten om elke week opnieuw die enorme lap gras te maaien? Wie weet kan een robotmaaier dan uitkomst bieden. Deze maaien automatisch het gras en leggen doorgaans een vaste route af om er zo voor te zorgen dat het hele veld gemaaid wordt. Hierboven vind je de uitslagen van onze robotmaaiers test en hebben we de top 5 vermeld als het gaat om de beste robotmaaiers van 2020. Een robotmaaier zal op de eerste plaats natuurlijk moeten voldoen aan jouw persoonlijke behoeftes en daarom vertellen we je hier ook op welke zaken je moet letten bij het aanschaffen van de beste robotmaaier.

Beste algemeen
Gardena Sileno Life 750
Beoordeling
Het meest populair
Bosch Indego M + 700
Beoordeling
De beste functies
Robomow RK 1000
Beoordeling
De laatste keuze
Worx Landroid M500 WR141E
Beoordeling

Zaken om in aanmerking te nemen bij het kopen van een nieuwe robotmaaier

Een volautomatisch of semiautomatische robotmaaier?

Om te beginnen zul je moeten beslissen of je gaat voor een volautomatische of een semiautomatische robotmaaier. Als je helemaal geen omkijken wilt hebben naar het maaiproces dan is een volautomatische robotmaaier voor jou waarschijnlijk de beste optie. Een halfautomatische robotmaaier is weliswaar een stuk voordeliger in aanschaf, maar je zult zelf een aantal handelingen moeten verrichten voordat de machine aan de slag kan.

Het te maaien oppervlakte

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te berekenen hoeveel m2 de grasmaaier moet bijhouden. De meest basisgrasmaaiers kunnen een oppervlakte tot wel 150m2 maaien en zijn daarmee geschikt voor de gemiddelde Nederlandse tuin. Mocht je hieromtrent speciale wensen te hebben dan is het goed om te controleren hoe het zit met het bereik van het apparaat.

Wat moet er gemaaid worden?

Vervolgens is het belangrijk om in aanmerking te nemen wat er gemaaid moet worden. Het maakt bij een robotmaaier namelijk nog wel uit of er gewoon een plat grasveld ligt of dat er bijvoorbeeld ook hellingen gemaaid moeten worden. Idealiter koop je de robotmaaier bij een erkende handelaar en kan die jou precies vertellen welke robotmaaier voor jou type tuin geschikt is.

Een app om het gras te maaien

Moderne robotmaaiers beschikken vaak over een app. Als je deze installeert op je smartphone dan kun je de robotmaaier op afstand besturen. Zo is het mogelijk om hem op afstand aan- en uit te zetten of het programma te veranderen. Vraag dus na of deze mogelijkheid er is als je er gebruik van wilt maken, maar de meeste moderne robotmaaiers hebben wel deze optie.

De accu van de robotmaaier

Controleer zeker ook hoe het zit met de accu van de robotmaaier. Je zult een laadstation in de tuin moeten plaatsen waar de maaier regelmatig naar toe kan rijden om weer opgeladen te worden. Het is natuurlijk handig als de accu lang genoeg meegaat om jouw tuin in 1 keer te maaien. Verifieer dus hoe lang het duurt voordat de accu is opgeladen en hoe lang die vervolgens meegaat.

Hoe kan de robotmaaier geïnstalleerd worden?

De meeste robotmaaiers kunnen zelf geïnstalleerd worden, maar het is handiger om het door een professional te laten doen. Zo zal bijvoorbeeld het terrein dat gemaaid wordt afgezet worden met draad om zo te voorkomen dat de robotmaaier in de vijver of in de bossen kan rijden. Ook het laadstation zal ingebouwd moeten worden en het kan natuurlijk handig zijn om een demonstratie te krijgen van hoe het apparaat werkt.

Het algemene gebruiksgemak van het apparaat

Kijk ook naar hoe het apparaat gebruikt wordt en of dat voor jou gemakkelijk is. De meeste robotmaaiers zijn eenvoudig in gebruik en beschikken over een display waarop je kunt zien welk programma er draait en hoe lang het apparaat nog bezig verwacht te zijn. Er zijn robotmaaiers die over veel extra functies beschikken en die zijn daardoor soms lastiger te bedienen. Zo zijn er robotmaaiers die automatisch stoppen met maaien als het begint te regenen of dat het apparaat beveiligd is tegen diefstal.

Het onderhoud van de robotmaaier

Het is fijn om te weten dat de meeste robotmaaiers erg weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk voor de levensduur van het apparaat en de werking ervan om hem regelmatig schoon te houden. Zo zorg je er ook voor dat de messen scherp blijven en dat het apparaat goed blijft maaien. Natuurlijk zal er af en toe ook een onderdeel vervangen moeten worden.

Het geluidsniveau van het apparaat

Vooral als je de robotmaaier ook ’s avonds en ’s nachts wilt gebruiken is het handig om te weten hoeveel decibel het apparaat kan produceren. Er zijn tegenwoordige hele stille apparaten beschikbaar. Veel robotmaaiers kunnen echt heel veel herrie maken, dus zeker een punt om in aanmerking te nemen.

Hoe zit het met het stroomverbruik?

Natuurlijk verbruikt de lader van de robotmaaier stroom en het kan voor jou relevant zijn om te weten hoeveel stroom het apparaat daadwerkelijk verbruikt. Dit staat doorgaans vermeld op de verpakking.

Ook deze zaken kunnen relevant zijn bij het aanschaffen van een nieuwe robotmaaier

We zetten een paar punten op de rij:

  • Het formaat van het de robotmaaier kan van belang zijn. Bedenk van tevoren goed waar je de robotmaaier wilt laten opladen en wat de afmetingen van die plek zijn.
  • Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat jij persoonlijk de voorkeur hebt voor een robotmaaier van een specifiek merk. Een aantal grote technologiebedrijven brengen tegenwoordig goede robotmaaiers op de markt.
  • Let daarnaast op de kwaliteit van. Er zijn goedkope robotmaaiers verkrijgbaar maar die beschikken vaak over een beperkt aantal functies. Robotmaaiers zijn een duurdere eenmalige investering voor jouw tuin. Let daarom vooral op robotmaaier aanbiedingen!
  • Tegenwoordig is er natuurlijk volop de mogelijkheid om online een nieuwe robotmaaier te bestellen. Zorg dan dat je dit wel een betrouwbare webshop doet die verstand heeft van zaken. Ga bij voorkeur langs bij een gespecialiseerde winkel waar het product ook aan je gedemonstreerd kan worden.
  • Het uiterlijk van de robotmaaier kan voor jou van belang zijn. Dit is op de eerste plaats natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en moet misschien passen bij de stijl van jouw tuin.