bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste printers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een printer Is eigenlijk op elk kantoor en in elk huishouden een noodzakelijkheid. Snel even iets kunnen afdrukken is van groot belang. Zowel in kleur als in zwart-wit kunnen printers op papier afdrukken. De printer bestaat inmiddels alweer een lange tijd en het product heeft zich altijd doorontwikkeld. Het kan daarom moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien als het aankomt op het kopen van een nieuwe printer. Na onze printer test hebben wij een top 5 opgesteld van wat, wat ons betreft, de beste printers zijn die in 2020 te koop zijn. Toch is het voor jou ook van belang om te weten waar een goede printer aan moet voldoen. Daarom zullen we nu de belangrijkste dingen op een rij zetten.

Beste algemeen
Epson EcoTank ET-8550
Beoordeling
Het meest populair
HP OfficeJet Pro 7740
Beoordeling
De beste koop
Canon PIXMA TS3355
Beoordeling
De laatste keuze
HP OfficeJet Pro 9012e
Beoordeling

Let vooral op deze zaken bij het kopen van een nieuwe printer

Laserprinter of inkjetprinter?

Om te beginnen is het belangrijk om te kiezen of je een laserprinter of een inkjetprinter wilt kopen. Een laserprinter werkt vooral heel snel en is bij uitstek geschikt als je vooral documenten afdrukt. Een laserprinter werkt niet met inkt, maar met poeder. Je zult bij een laserprinter daarom ook geen problemen ervaren als het apparaat een tijdje heeft stilgestaan.

Een inkjetprinter werkt dus wel met inkt en het grote voordeel van deze printer is dat je er niet alleen mee op papier kunt afdrukken, maar ook bijvoorbeeld fotoā€™s en andere afbeeldingen in een goede kwaliteit. Het is wel belangrijk dat je een inkjetprinter regelmatig gebruikt, dat is ook bevorderlijk voor de levensduur. Zo zijn er voor beide types apparaten voor- en nadelen te noemen en is het afhankelijk van het gewenste gebruik en jouw persoonlijke voorkeuren wat de beste optie is.

Voor wat voor papiersoorten is de printer geschikt?

Daarna is het belangrijk om te kijken naar het type papiersoorten dat je wilt gebruiken om op te printen. Niet alle printers accepteren alle verschillende formaten papier en het product moet natuurlijk wel aan jouw specifieke behoeften voldoen. Zoals we al zeiden kunnen laserprinters in ieder geval alleen op papier printen, maar vaak wel van verschillende formaten. Met inkjetprinters kun je ook prachtige fotoā€™s van goede kwaliteit op echt fotopapier printen.

De bediening van het apparaat en gebruikersvriendelijkheid

Hou daarnaast ook in de gaten of het apparaat eenvoudig te bedienen. Als er veel personeelsleden gebruikmaken van het apparaat kan het handig zijn om een eenvoudig toestel aan te schaffen dat door iedereen gebruikt kan worden. In het algemeen geldt dat apparaten met meer functies ook een meer ingewikkelde werking hebben. Hoe dan ook is het natuurlijk prettig om een printer te hebben die snel en efficiƫnt kan werken.

Het uiterlijk van de printer

Hoe de printer er uitziet kan natuurlijk ook van belang zijn. Dit heeft niet alleen te maken met de kleur of vorm van het apparaat, maar ook met hoe groot het is en hoe veel het weegt en jouw persoonlijke smaak. Denk na of je verwacht de printer veel te zullen verplaatsen en wat handig is in jouw situatie.

All-in-one printers en andere extra functies

Er bestaan tegenwoordig ook zogeheten all-in-one printers die naast printen ook een aantal andere functies hebben. Deze kunnen bijvoorbeeld ook scannen en kopiƫren. Vooral op kantoor is het natuurlijk bijzonder praktisch om 1 apparaat te hebben dat al die dingen kan. Er zijn verder tientallen andere functies waar een printer over kan beschikken en die voor individuele kopers relevant kunnen zijn. Laat je daarom vooraf goed informeren.

Enkelzijdig en dubbelzijdig printen

Bedenk of je het handig vindt om zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te kunnen printen. Niet alle printers hebben standaard de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen. Mocht dit dus belangrijk voor je zijn dan is het belangrijk om dit te controleren.

De mogelijkheid om via andere toestellen te kunnen printen

Het kan daarnaast voor jou aantrekkelijk zijn om een printer te kopen die ook de mogelijkheid biedt om te printen van een USB-stick of vanaf jouw smartphone. Zo hoeft die leuke foto niet meer eeuwig op je smartphone staan, maar kun je hem direct printen via je smartphone. Mocht dit je bevallen dan is het goed om te verifiƫren dat dit inderdaad mogelijk is bij de printer van jouw keuze. De meeste moderne printers beschikken overigens wel over deze functie.

De mogelijkheden om de printer aan te sluiten op een netwerk

Vooral als je vanaf meerdere computers en andere apparaten gebruik wilt kunnen maken van de printer is het slim om na te vragen of deze kan worden aangesloten op een netwerk. Het moet gezegd worden dat de meeste moderne printers wel deze mogelijkheid bieden en dat dat ook geldt voor het overgrote deel van de printers uit onze top 10.

Hoe zit het met de cartridges?

Cartridges bevatten de inkt die nodig is om te kunnen printen. Helaas zijn deze vaak relatief duur in de aanschaf, maar vooral bij regelmatig gebruik zullen ze om de zoveel tijd vervangen moeten worden. Er zijn cartridges beschikbaar in verschillende kleuren. Vraag bij aanschaf goed na welke cartridges horen bij de printer die je gaat kopen, zodat je zeker weet dat je later precies de goede koopt. Er gelden namelijk nogal wat verschillende vereisten en formaten als het om cartridges gaat.

Daarnaast kunnen ook deze zaken nog van belang zijn

Hierbij kun je denken aan:

  • Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je met de printer alleen in zwart-wit of ook in kleur kunt printen. De meeste eenvoudige printers hebben alleen de optie om zwart-wit te printen.
  • Let op kwaliteit. Er zijn veel goedkoper printers te verkrijgen die helaas een slechte kwaliteit printjes afleveren en die snel gaan haperen of waarbij het papier steeds vastloopt. Je kunt daarom beter letten op goede printer aanbiedingen, met een merk printer dat vooraanstaand is.
  • Tenslotte is het belangrijk om de printer te kopen bij een gerenommeerde dealer die echt verstand heeft van printers en die jou van een goed advies kan voorzien. Stel al je vragen en laat je eventueel de werking van de printer demonstreren. Een goede dealer weet al jouw vragen te beantwoorden.