bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste powerbank 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Of je nu dagelijks op en neer reist naar werk, in het vliegtuig stapt voor een lange reis of gewoon even van huis bent: je kunt niet meer zonder powerbank. Natuurlijk wil je daarom weten wat de beste powerbank is. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een powerbank. Zo kan jij optimaal profiteren als er weer eens een powerbank aanbieding online staat.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een draadloze en draagbare oplader waarmee je jouw smartphone, tablet of laptop kunt opladen. Het is een ideaal middel, dat net dat extra beetje energie kan leveren waarmee jij je dag kunt doorkomen. Zo zit je nooit meer met een lege batterij, en blijf je bereikbaar wanneer het nodig is. Er zijn veel verschillende soorten powerbanks op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder zetten wij daarom de belangrijkste eigenschappen van een powerbank voor je op een rijtje.

Kies je voor compact, of voor zonne-energie?

Wil je een powerbank kopen, dan zul je toch echt eerst moeten kiezen: ga je voor draagbaarheid, of voor een model dat op zonne-energie werkt? Powerbanks zijn tegenwoordig een stuk kleiner dan vroeger. Toch zit er nog een groot verschil in grootte tussen de ‘gewone’ powerbank en powerbanks die op zonne-energie werken. Laatstgenoemde zijn doorgaans een stuk groter. Ze brengen natuurlijk het voordeel met zich mee dat je ze niet hoeft in te steken in het stopcontact. Handig voor als je op het strand ligt in een warm land, of dansjes doet op een festival. Maar wil je een powerbank die je zelfs in je broekzak kunt stoppen? Kies dan voor een draagbare, compacte variant.

Op zoek naar de beste powerbank? Let hier dan op!

Ga je een powerbank kopen? Powerbanks hebben een aantal eigenschappen waar je goed op moet letten. De belangrijkste zijn:

  • Capaciteit: Zit je elke dag in de trein te netflixen? Neem dan een powerbank met een capaciteit van 20.000 mAh of hoger. Gebruik je jouw powerbank echter maar af en toe? Dan is een powerbank met kleine capaciteit van rond de 10.000 mAh al voldoende.
  • Oplaadtijd: Sommige powerbanks laden nu eenmaal sneller op dan andere. Deze zijn doorgaans wat duurder dan varianten die langzamer opladen. Ook powerbanks die op zonne-energie werken, doen normaal gesproken langer over het opladen. De meeste powerbanks zijn binnen 3-5 uur volledig opgeladen.
  • Gewicht en grootte: Een compacte powerbank neem je gemakkelijk overal mee naartoe. Echter, hoe kleiner de powerbank, des te minder doorgaans de capaciteit. Kies daarom een gewicht en grootte die bij jou past, zowel qua draagbaarheid als capaciteit.
  • Extra snufjes: Powerbanks hebben zo nu en dan extra snufjes in huis, die net het verschil kunnen maken. Zo zijn er varianten met een snellaadfunctie, heb je powerbanks die meerdere apparaten tegelijk kunnen opladen en hebben sommige een uniek design.

Houd bovenstaande eigenschappen in je achterhoofd bij het doen van je aankoop, en je hebt zo de perfecte powerbank te pakken!