bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste paraplu’s 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Nu de zomer weer voorbij is en het typische Nederlandse weer zich weer steeds vaker laat zien ben je vast, net als vele anderen, op zoek naar een nieuwe paraplu. Of, misschien heb je al jaren eentje thuisliggen, maar ben je benieuwd naar wat eigenlijk de beste goedkope paraplu’s zijn. Stop dan met zoeken, en lees ons artikel. Wij hebben de vijf beste paraplu’s voor jou op een rij gezet, en vertellen je waar je op moet letten bij het kopen. Zodat jij altijd keurig, en vooral droog, aankomt op jouw plaats van bestemming.

Beste algemeen
Walimex Pro Swing Handsfree
Beoordeling
Het meest populair
Impliva stormparaplu STORMaxi
Beoordeling
De beste koop
Falcone Stormparaplu
Beoordeling
De beste functies
G4Free Golfparaplu
Beoordeling
De laatste keuze
Storm Paraplu √ė114cm
Beoordeling

Waarom √ľberhaupt nog een paraplu?

Een paraplu kopen, dat is toch hartstikke ouderwets? Dat lijkt misschien zo, maar zeker in een land als Nederland is een paraplu echt geen overbodige luxe. Het regent hier gemiddeld de helft van alle dagen in het jaar. En misschien zegt dat je direct zoveel, maar reken maar dat het géén pretje is om een aantal glazen water per dag over je uitgegoten te krijgen. Al helemaal niet als het buiten maar 10 graden is.

Waarom geen regenpak?

Sommige mensen zweren bij het dragen van een regenpak. Wij zeggen dat dit eigenlijk alleen de investering waard is als je lange tijd op de (brom)fiets of scooter doorbrengt, onderweg naar werk. In alle andere gevallen, en zelfs voor korte stukjes op de fiets, ben je beter uit met een paraplu. Een regenpak aandoen, dat doe je immers niet zomaar even. Als je snel de deur uit moet en je opeens ziet dat het begint te regenen, biedt die ‚Äėouderwetse‚Äô paraplu toch echt als enige direct uitkomst. Of je nu van en naar de auto loopt met je spullen, of naar het station of de bushalte loopt, een paraplu kun je altijd meenemen.

In allerlei soorten en maten

Een bijkomend voordeel van paraplu’s is dat ze ongelofelijk veelzijdig zijn. Je hebt grote en kleine paraplu’s, die één of zelfs twee personen tegelijk droog kunnen houden. Ze komen bovendien in alle kleuren en designs die je maar kunt bedenken, zodat je altijd een model paraplu vindt dat past bij jouw persoonlijke stijl. Daarnaast kun je goedkope paraplu’s vinden, die je voor vijf tot tien euro al even een paar dagen droog houden, maar ook exclusievere paraplu’s, die jarenlang meegaan en door topontwerpers gemaakt zijn.

Wat is belangrijk om op te letten?

Elke paraplu test zal het je vertellen: ga je een paraplu kopen, dan zijn er verschillende kenmerken waar je goed op moet letten. In het lijstje hieronder zetten wij deze kenmerken voor je op een rij. De volgende keer dat jij wil profiteren van een paraplu aanbieding weet jij daardoor waar je goed op moet letten.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de belangrijkste kenmerken om in de gaten te houden is hoe gebruiksvriendelijk de paraplu is. Kun je de paraplu bijvoorbeeld inklappen, en zo in je tas of zelfs je jaszak meenemen als je deze toch niet nodig blijkt te hebben, of als je op reis gaat? Of kun je de paraplu op een handige manier dragen, bijvoorbeeld op je rug?

Kun je de paraplu daarnaast gemakkelijk hanteren? Dat wil zeggen, is het ontwerp niet onhandig, en gaat de paraplu gemakkelijk open en dicht? Als de paraplu dan ook nog eens snel opdroogt, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde vochtwerende materialen, dan heb je een paraplu voor je liggen die écht gebruiksvriendelijk is.

Weerbestendigheid

De ene paraplu is de andere niet. Sommige paraplu’s kunnen echt wel tegen een stootje. Andere paraplu’s breken al bij het minste zuchtje wind als een luciferhoutje doormidden. Een beetje herfststorm gaat in Nederland al snel gepaard met windstoten, die je paraplu zomaar kunnen beschadigen. Je zou dus kunnen overwegen een speciale stormparaplu te kopen. Of in elk geval een paraplu die je in weer en wind kunt meenemen, zonder dat deze direct schade oploopt. Bij paraplu’s die dit kunnen wordt dit vaak aangegeven op de verpakking.

Formaat

Ook het formaat van de paraplu is natuurlijk van belang. We helpen je een handje op weg. Een paraplu met een diameter van 100cm is geschikt voor één persoon. Paraplu’s met een diameter vanaf 130cm zijn geschikt om twee problemen te beschermen tegen de regen. Vraag jezelf dus goed af of je een paraplu wilt die geschikt is voor één of twee personen, en maak op basis hiervan je uiteindelijke keuze.

Het formaat heeft bovendien ook nog te maken met het ontwerp van de paraplu. Sommige stormparaplu‚Äôs bijvoorbeeld zeggen gemaakt te zijn voor twee personen, maar kennen een design waarin er een soort ‚Äėhap‚Äô uit de achterkant is genomen. Het is waar dat deze hap de paraplu beschermt tegen windvlagen. Maar helemaal droog zul je er, zeker met twee personen, niet onder blijven.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van je paraplu heeft niet alleen te maken met hoe lang deze meegaat in weer en wind. Ook de materialen die gebruikt zijn in het maken van je paraplu tellen hierin mee. Is de paraplu bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen, en van welk materiaal is het frame?

Metalen frames zijn voor veel paraplu’s nog altijd de standaard. Paraplu’s met metalen frames bestaan al jaren, en zijn in principe stevig. Wel is het zo bij metalen frames dat als ze eenmaal te ver doorbuigen, ze onherstelbaar beschadigd worden. Je kunt de paraplu dan al snel weggooien. Steeds meer paraplu’s kennen daarom een frame van glasfiber. Dit is net als metaal sterk, maar een stuk buigzamer. Hierdoor gaat de paraplu doorgaans langer mee.

De beste paraplu voor jou

In dit artikel hebben wij de belangrijkste kenmerken van paraplu’s voor je op een rij gezet. Let in ieder geval goed op de gebruiksvriendelijkheid, de weerbestendigheid, het formaat en tenslotte de duurzaamheid van de paraplu die je voor ogen hebt. Op basis daarvan kun je voor jezelf een afweging maken uit de paraplu’s die we voor jou hebben geselecteerd. We wensen je dan ook veel plezier en succes met het uitkiezen van je nieuwe aankoop, en hopen dat je de komende tijd droog doorbrengt!