bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste oogcremes 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een goede oog crème voor dagelijks gebruik kies je met onze hulp

Het is bekend dat de huid rondom de ogen gevoeliger is dan de rest van huid. Zaak is daarom om je ogen goed te beschermen met de hulp van een goede oog crème. Als je dat doet, dan wil je er 1 hebben die past bij wat jouw huid nodig hebt. Een aantal van de beste oog crèmes van dit moment hebben wij op een rij gezet na een uitgebreide oog crème test. Daarnaast gaan we hier verder in op de specifieke zaken die van belang zijn om er voor te zorgen dat je met de beste oog crème thuiskomt.

Beste algemeen
Filorga Optim-Eyes
Beoordeling
Het meest populair
Lierac Premium
Beoordeling
De beste koop
Remescar Oogzakken
Beoordeling
De laatste keuze
Clarins Total Eye Lift
Beoordeling

Voor welk doel wil je de oog crème gaan gebruiken?

Heb je last van specifieke klachten? Dan wil je een crème kopen die daarop in kan spelen en die specifieke verbetering biedt. Dit zijn een aantal problemen op het gezicht die bij veel vrouwen in de loop der tijd kunnen gaan spelen:

  • Sommige vrouwen worden ’s ochtends wakker met opgezwollen ogen. Dit ontstaat omdat het lichaam daar te veel vocht vasthoudt. Waar het nooit kwaad kan om het gebruik van alcohol en zout te beperken en te proberen voldoende te slapen, zijn er ook speciale oog crèmes op de markt die je kunnen helpen om deze zwelling te verminderen. Wat ook kan helpen tegen zwellingen is een goede massage van de ogen en er zijn ook oog crèmes beschikbaar die in de huid gemasseerd worden.
  • Niemand krijgt graag rimpels en deze kunnen vroeger komen dan je denkt. SPF is hierbij van belang, maar daarover later meer. Bepaalde ingrediënten kunnen er verder voor zorgen dat rimpels worden tegengaan en het is belangrijk om op zoek te gaan naar een specifieke anti-aging oog crème. Ingrediënten die kunnen ondersteunen bij het voorkomen van rimpels zijn onder andere vitamine E & C en retinol.
  • Een belangrijke reden voor vrouwen om uiteindelijk te gaan smeren met oog crème is omdat ze last krijgen van donkere kringen onder de ogen. De belangrijkste oorzaak van donkere kringen is zonneschade, maar het kan ook voorkomen dat je gewoon duidelijke zichtbare bloedvaten hebt. (Meer) donkere kringen voorkom je door een beschermende oog crème met SPF te gaan gebruiken. Er zijn ook oog crèmes met lichtreflecterende deeltjes die de kringen optisch een stuk lichter maken.

De kwestie van leeftijd

Ook jouw leeftijd bepaalt wat voor jou een geschikte oog crème is. Je huid verandert natuurlijk in de loop de jaren en je zult jouw bescherming daarop aan moeten passen. Vanaf je 20ste zijn er prima oog crèmes op de markt maar hoef je eigenlijk nog niet veel te doen om je huid te ondersteunen. Het is natuurlijk als de huid fijn verfrist wordt en hydratatie is van belang, maar verder hoef je weinig eisen te stellen. Wel is het dan al belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon.

Als je boven de dertig bent kan het zijn dat de eerste dunne lijnen zichtbaar worden. Nu wordt het dus wel tijd om preventief aan de slag te gaan tegen rimpels en om de huid te steunen. Ga daarom op zoek naar een oog crème die jouw huid kan herstellen middels het gebruik van vitamines, hyaluronzuur en als het kan een beetje groene thee, omdat dat een preventieve werking heeft.

Kraaienpootjes komen steeds meer opdagen als je boven de 40 bent en daar wil je met je oog crème op in spelen. Ook kan de huid nu steeds droger worden. Hier wil je met je oog crème natuurlijk op in spelen. Fruitzuren kunnen uitkomst bieden bij het beschermen van de huid tegen tekenen van huidveroudering. Aloë vera kan uitkomst bieden bij het voorkomen van een schrale huid.

Als je vervolgens boven de 50 bent dan zul je merken dat de elasticiteit van de huid vermindert. Met een oog crème met actieve ingrediënten kun je ervoor zorgen dat de huid verstevigd wordt.

Het belang van SPF

Voor velen lijkt SPF iets waar je je alleen mee bezig hoeft te houden tijdens een zonvakantie in het buitenland, maar ook in Nederland is het sterk aan te bevelen om, bij welk huidtype dan ook, rekening te houden met SPF. SPF is de afkorting voor Sun Protection Factor en het bepaalt hoe lang jij, met crème, in de zon kunt zitten voordat je verbrandt. Juist omdat de huid rond je ogen zo gevoelig is, is het van extra groot belang om deze goed te beschermen tegen de zon. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oog crèmes op de markt die een bepaalde bescherming aanbieden. Dit wordt vermeld op de verpakking, maar het is raadzaam om na te gaan of er daadwerkelijk ingrediënten in zitten die beschermen tegen de zon zoals zinkoxide en ecamsule.

Ook dit kunnen voor jou belangrijke overwegingen zijn!

Het merk van de oog crème. Misschien koop jij al jouw verzorgingsproducten wel bij 1 specifiek merk. Dat hoeft jou er niet van te weerhouden om een passend product in huis te halen. Veel merken bieden een breed assortiment aan oog crèmes, voor verschillende huidtypes en in diverse prijsklasses.

Uiteraard zijn er goedkope oog crèmes op de markt maar het is wel van belang om een product te kopen dat ook daadwerkelijk iets doet voor je huid. Een goede oog crème kopen tijdens een oog crème aanbieding is daarom een beter advies. Naast dat goedkope oog crèmes weinig doen voor je huid zijn ze soms ook lastig als het gaat om het aanbrengen en kunnen ze huid irriteren. Ga daarom op zoek naar de beste balans tussen prijs en kwaliteit.

Wij adviseren je om een dag crème te kopen bij een winkel die zich gespecialiseerd heeft in het verkopen van verzorgingsproducten. Zo kun je voorzien worden van een passend advies op basis van jouw huidtype en behoeften. Bij de drogisterij zijn vaak ook betaalbare varianten terug te vinden. Tegenwoordig zijn er vele webshops die zich gespecialiseerd hebben in de verkoop van verzorgingsproducten. Ook het kopen daar kan zonder problemen!