bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste mobiele airco’s 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Het lijkt weer een warme zomer te gaan worden in Nederland. Heb je daarbij weleens gedacht aan de mogelijkheid van een mobiele airco om zo te zorgen voor wat verkoeling in huis? Sinds de laatste warme zomers wordt dit product steeds gewilder op de markt en dat heeft geleid tot een groei in het aanbod. Vooral op het moment dat het echt erg warm geworden is willen mensen vaak snel en gemakkelijk een mobiele airco hebben. Toch is het van belang om je van te voren goed in te lezen. Hierboven hebben wij je al verteld wat, wat ons betreft, de beste mobiele airco’s in 2020 zijn maar we vertellen je hier daarnaast ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een mobiele airco die het beste voldoet aan jouw behoeftes.

Beste algemeen
Duux North Smart
Beoordeling
Het meest populair
Eurom Cool-Eco 120 wifi A+
Beoordeling
De beste koop
AEG AXP26U338CW
Beoordeling
De beste functies
De’Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT
Beoordeling
De laatste keuze
Inventum AC125W
Beoordeling

Met onze koopgids koop je de beste mobiele airco voor de zomer

Mobiele airco’s zijn ideaal voor diegenen die niet de noodzaak zien voor een permanent aircosysteem in huis en die er alleen tijdens hoge temperaturen gebruik van willen maken. In de basis zijn er twee verschillende airco-units, monoblock airconditioning en mobiele split-unit airconditioning. Onze mobiele airco test vertelt je hoe je de beste waar voor je geld krijgt.

Belangrijke zaken om in aanmerking te nemen bij het kopen van een mobiele airco

De ruimte

Het belangrijkste om te weten is natuurlijk hoe groot de ruimte is die je met de mobiele airco wilt koelen. Het gaat daarbij om het aantal kubieke meters dat gekoeld kunnen worden en het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in BTU, een afkorting die staat voor British Thermal Unit. Als algemene regel geldt dat je ongeveer 136 BTU koelvermogen nodig hebt om 1 kubieke meter te kunnen koelen. Het is van belang om dit te verifiëren bij het doen van de aankoop. Mocht het product namelijk toch niet voldoende kunnen koelen dan zal het continu blijven draaien, wat nadelig is voor het energieverbruik en alsnog de ruimte niet de gewenste temperatuur zal laten halen.

Het geluidsniveau

De een heeft meer last van geluid dan een ander. Sommige mobiele airco’s kunnen veel lawaai produceren en dat kan, vooral in de slaapkamer, voor overlast zorgen. Geluid wordt gemeten in decibel en in principe wordt het maximale geluidsniveau aangegeven op de verpakking. Laat je daar niet te veel door leiden en verifieer dat ook, bijvoorbeeld middels het lezen van online reviews en het doen van navraag bij de winkel.

Het energieverbruik van het apparaat

Let daarnaast ook op het energieverbruik. Veel mobiele airco’s verbruiken namelijk relatief veel stroom, vooral als ze lang moeten draaien en de hele zomer door gebruikt worden. Het energieverbruik van het apparaat wordt weergegeven in letters. Als je een mobiele airco aanschaft met een energielabel van A of A+ dan kun je er van uit gaan dat deze voldoende energiezuinig is.

Hoe eenvoudig is de mobiele airco zelf te installeren?

De meeste mobiele airco’s zijn relatief eenvoudig zelf te installeren zonder dat je hiervoor een professional hoeft in te schakelen. Als de mobiele airco beschikt over een slang dan zul je moeten zorgen voor een verbinding naar buiten waarbij het uiteraard niet de bedoeling is dat de gekoelde lucht ook mee naar buiten gaat. Mobiele airco’s zijn gelukkig doorgaans wel eenvoudig te verrijden, ook al zul je hem dan doorgaans opnieuw moeten installeren. Meestal beschikken ze over wieltjes of kun je simpelweg optillen.

Komt de mobiele airco met of zonder slang?

In de regel hebben alle mobiele airco’s een afvoerslang via welke lucht afgevoerd moet worden naar buiten. Dit is strikt noodzakelijk voor een goede werking van het apparaat.

Mocht je geen zin hebben om een slang uit het raam te hebben of dat om de een of andere reden niet kunnen dan kun je ervoor kiezen om een aircooler aan te schaffen. Deze verlaagt weliswaar niet de temperatuur, maar zorgt wel voor verfrissing. Ook zijn ze vaak kleiner en voordeliger.

Hoe zit het met het netsnoer?

Een mobiele airco heeft naast een luchtafvoer ook netstroom nodig. Er zal daarom een stopcontact in de buurt moeten zijn waar jij het apparaat wilt plaatsen. Controleer daarnaast hoe lang het snoer is, want zo voorkom je dat je met verlengsnoeren moet gaan werken. Gemiddeld zijn netsnoeren ongeveer een meter.

Over welke programma’s beschikt het apparaat?

Er zijn verschillende programma’s mogelijk en het ene apparaat is uitgebreider dan het ander. Mocht je dus behoefte hebben aan een specifieke mogelijkheid dan is het belangrijk om dit te verifiëren bij de aankoop. Voorbeelden van programma’s zijn dat de mobiele airco ook de lucht kan zuiveren, dat het kan ventileren en sommige apparaten kunnen naast koelen ook verwarmen. De minimale functies die je je eigenlijk wel wenst zijn dat je van tevoren een doeltemperatuur kunt instellen en dat je ervoor kunt zorgen dat de airco langdurig dezelfde temperatuur aanhoudt. In de regel geldt dat des te duurder het apparaat, des te meer functies het heeft, maar zorg ervoor dat je het voor jezelf ook weer niet te ingewikkeld maakt. Let hierop bij het mobiele airco kopen.

Dit zijn andere zaken die je in overweging kunt nemen:

  • Allereerst kan het natuurlijk zijn dat je de voorkeur hebt voor een mobiele airco van een specifiek merk. Er zijn in Nederland tientallen producenten, waaronder een aantal bekende grote namen. Misschien vind je een fijne aanbieding voor de mobiele airco.
  • Daarnaast kan het prettig zijn als de mobiele airco geleverd wordt met een afstandsbediening. Zo hoef jij je bed niet uit of de bank niet af om de airco een standje hoger of lager te zetten of zelfs uit te schakelen.
  • Ook kan het handig zijn als de airco beschikt over een timer. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het apparaat automatisch afslaat nadat jij in slaap bent gevallen en het zo niet de hele nacht staat te draaien.
  • Natuurlijk is ook het formaat van de airco van belang. Bedenk van te voren goed waar je de airco wilt gaan plaatsen en hoeveel ruimte je hebt. Het voordeel van een mobiele airco is natuurlijk dat je die eenvoudig kunt verplaatsen en dat je hem dus ook elders kunt opslaan in de periodes dat je hem niet gebruikt.
  • Natuurlijk is de prijs relevant maar zorg dat een goedkope mobiele airco geen duurkoop wordt.