bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste kledingstomers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een kledingstomer kan jou veel tijd besparen. Zorg dat je de beste koopt!

Kreukels in een mooie blouse als je die uit de kast haalt? Een kledingstomer kan uitkomst bieden. Hiermee heb je de mogelijkheid om snel die vervelende kreuken eruit te halen zonder dat je een strijkijzer te voor schijn hoeft te toveren. Uiteraard wil je hiervoor een kledingstomer kopen die van goede kwaliteit is. Gelukkig kunnen wij je hiermee helpen omdat wij een top 5 hebben opgesteld naar aanleiding van een uitgebreide kledingstomer test. In de onderstaande koopgids lees je over belangrijke zaken bij het doen van deze aankoop die je zelf in overweging kunt nemen. Veel plezier met jouw nieuwe aankoop!

Beste algemeen
Tefal IT8440 Pro Style Care
Beoordeling
Het meest populair
Philips GC362/80 Steam & Go Plus
Beoordeling
De beste koop
Tefal DT8270
Beoordeling
De beste functies
SteamOne S-Nomad Plus
Beoordeling
De laatste keuze
Philips STH3010/70
Beoordeling

Belangrijke elementen bij het kiezen van de beste kledingstomer

Deze zaken wil je zeker in acht nemen:

Welke verschillende kledingstomers bestaan er?

Om te beginnen bestaan er verschillende types kledingstomers. Grof gezegd zijn dit drie verschillende types. Als het gaat om hardnekkige kreukels en rimpels dan wil je waarschijnlijk op zoek naar een hogedruk stomer. De stoom wordt dan onder hoge druk uit het apparaat geperst waarmee het een bijzonder effectief apparaat is. Als je voor het eerst een kledingstomer gebruikt dan kan het best pittig zijn om direct gebruik te maken van een hogedruk stomer en je moet uiteraard extra voorzichtig

Uiteraard moet de stof wel geschikt zijn om tegen die hoge druk te kunnen. Bij fragielere stoffen kun je beter kiezen voor een lagedruk stomer. Het kost dan wel wat meer werk en tijd voordat je de kreukels uit jouw hemd hebt, maar de stof blijft wel goed beschermd en gaat veel langer mee.

Een aparte categorie zijn dan nog de reisstomers. Bijzonder handig, want deze kun je eenvoudig in je koffer meenemen op reis. Veel kleding, en denk dan met name aan overhemden en blouses, komt gekreukt uit een koffer en hiermee kun je die kreukels er eenvoudig weer uit stomen. Reisstomers zijn over het algemeen kleiner en lichter en ze beschikken over minder functies, maar ze kunnen wel gemakkelijk worden meegenomen en ingeklapt worden.

Hoeveel stroom geeft de kledingstomer per minuut af?

Het vermogen van het apparaat speelt een belangrijke rol. Dit bepaalt namelijk hoeveel stoom er per minuut uit het apparaat kan komen. In algemene zin raden we je aan om een vaste kledingstomer met minimaal 1500 watt aan vermogen aan te schaffen, maar als het gaat om een kledingstomer voor op reis dan kan een vermogen van 800 watt voldoende zijn.

De opslagcapaciteit van het apparaat

Een ander criterium dat van belang is de hoeveelheid water die in de tank past. Des te groter de tank, des te minder vaak je die uiteraard hoeft bij te vullen. Je kunt er van uit gaan dat als je beschikt over een kledingstomer met een opslagcapaciteit van 2,5 liter je bijna anderhalf uur kunt stomen. Dat geldt uiteraard niet voor een kledingstomer voor op reis, waarbij je over minder opslagcapaciteit beschikken in een kleiner apparaat.

De gebruiksduur van de kledingstomer

De gewenste gebruiksduur van het apparaat wordt bepaald door de hoeveelheid kleding die je in 1 keer verwacht te willen stomen. De meest apparaten zullen een vaste gebruiksduur hebben voordat je het apparaat weer moet opladen maar deze kan ook beïnvloed worden door externe factoren, zoals intensief gebruik of een hoge stoomproductie. Kijk ook direct hoe het opladen van de kledingstomer in zijn werk gaat. Wordt er hiervoor een oplader meegeleverd?

Beschikt de kledingstomer over extra functies?

Kledingstomers die wat meer aan de prijs zijn beschikken vaak over bepaalde extra functies. Deze worden soms uitgevoerd met behulp van bovenstaande accessoires, maar goed om te weten is in ieder geval dat kledingstomers soms ook kleding kunnen desinfecteren of pluizen kunnen verwijderen. Ook handig is wanneer het apparaat je de mogelijkheid biedt om met de hand de temperatuur in te stellen. Tenslotte bieden sommige kledingstomers de mogelijkheid om een stroomstoot uit te delen waarmee je in 1 keer veel kracht kunt zetten bij het apparaat. Voor de extra hardnekkige kreukels dus. Weet wel dat reis kledingstomers en kleine apparaten vaak ook weer over minder functies beschikken omdat daar simpelweg de ruimte niet voor is.

Nog een aantal laatste aanwijzingen

Tenslotte willen we je graag ook nog deze tips meegeven:

Het gewicht van de kledingstomer is met name van belang als je die regelmatig wilt verplaatsen en/of ook mee wilt nemen op reis. Het ontwerp van het apparaat kan voor jou als koper ook van belang zijn. Zorg in ieder geval dat deze gebruikersvriendelijk is en jouw persoonlijke smaak zal natuurlijk ook altijd een rol spelen.

We adviseren je om een kledingstomer te kopen bij een professionele winkel waarvan de werknemers jou kunnen voorzien van een passend en deskundig advies. Zo weet je zeker dat je met een product thuiskomt dat ook echt pas bij jouw specifieke wensen en behoeftes. Het is ook erg belangrijk om het product in de winkel eerst uit te proberen zodat je het kunt testen op gebruiksgemak en functionaliteit. Uiteraard is er tegenwoordig volop de mogelijkheid om online een apparaat te kopen, maar ook dan geldt dat je wel de gelegenheid wilt krijgen om het te testen en dat je de aankoop wilt doen bij een betrouwbare webwinkel.

Het kan handig zijn als de kledingstomer over een kledingrek beschikt. Dan kun je een t-shirt of broek netjes vast maken aan de kledingstomer en zo goed stomen. Dit zorgt meestal voor een extra goed resultaat!

Er zijn natuurlijke goedkope kledingstomers op de markt en die lijken op het eerste gezicht erg aantrekkelijk, maar feit is dat deze vaak snel inleveren als het gaat om de kracht van de stoommachine en de opslagcapaciteit. In plaats daarvan raden we je aan om een goede kledingstomer te kopen tijdens een kledingstomer aanbieding. Zo kom je alsnog voor een goede prijs met een uitstekend product thuis!