bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste borstkolven 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Ben je van plan een borstkolf te kopen? Lees dan eerst onze koopgids. Hierin vertellen wij waar je allemaal op moet letten als je een kolfapparaat gaat kopen. Zo vind jij vanzelf de borstkolf die het beste bij jou past.

Het meest populair
Elvie Stride Single
Beoordeling
De beste functies
Nutrea DoubleFlow
Beoordeling
De laatste keuze
Medela Harmony
Beoordeling

Wat is een borstkolf en hoe werkt het?

Een borstkolf is een apparaatje waarmee je moedermelk uit je borsten kolft. Het bestaat uit een soort zuignap, die je op je tepel plaatst. Via een slangetje wordt de kolf vacuüm gezogen, en zo komt jouw moedermelk in een flesje terecht. Een borstkolf bootst de zuigreflex van een baby na. Je lichaam maakt zo bepaalde hormonen aan, die er weer voor zorgen dat de melkproductie op gang komt en je moedermelk begint uit te scheiden.

Waarom een borstkolf kopen?

Moeders kolven om verschillende redenen. Het kan zijn dat je weer bent gaan werken, waardoor je van je kindje gescheiden bent. Kolven biedt dan een uitkomst. Veel vrouwen kolven echter ook om de melkproductie te stimuleren,of om juist een voorraad moedermelk aan te leggen voor als je even geen borstvoeding kunt geven. Andere mogelijke redenen zijn het verminderen van pijnlijke borsten of het hebben van een prematuur kindje: vaak hebben deze moeite met het drinken van de borst,en zo kun je alsnog in je kindje’s behoefte aan moedermelk voorzien.

Hoe kies je een borstkolf?

Om het beste kolfapparaat te kunnen kopen is het belangrijk op een aantal dingen te letten. Eerst sta je echter voor de keuze: ga je een handkolf, of ga je een elektrische borstkolf kopen? Een handkolf heeft als voordeel dat deze licht en gemakkelijk mee te nemen is. Een handkolf is ook stukken goedkoper dan een elektrische borstkolf. Let erop dat handkolven vooral geschikt zijn als je af en toe wilt kolven. Je drijft de handkolf namelijk aan met je hand, wat niet alleen wat oefening vereist, maar vaak ook aardig wat tijd kost. Als je vaker kolft dan is een elektrische borstkolf daarom de betere keuze. Deze werkt op batterijen of via het stopcontact. Met een elektrisch kolfapparaat kun je enkel- of dubbelzijdig kolven. Je kolft er veel sneller mee dan met een handkolf. Nadelen zijn de hogere prijs en het geluid dat een elektrische borstkolf met zich meebrengt.

Heb je een keuze weten te maken? Let dan hierop:

  • Reiniging: let erop dat de verschillende onderdelen van de borstkolf die je op het oog hebt makkelijk afneembaar zijn en makkelijk te reinigen. De voorkeur gaat uit naar een kolf die in de vaatwasser kan.
  • Flesgrootte: maak voor jezelf de keuze wat je belangrijker vindt: kleine flesjes die je overal mee naartoe kunt nemen, of grotere flesjes om meer melk tegelijk te kunnen kolven.
  • Ontwerp: sommige borstkolven zijn zo ontworpen dat je er geen omkijken naar hebt als je aan het kolven slaat. Andere modellen moet je continu in de gaten houden. Ook zijn sommige modellen compacter dan andere.
  • Accessoires: komt de kolf met een koeltas met opbergvakken? Wordt er een speciaal reinigingsborsteltje bijgeleverd? Of heeft de kolf een flessenhouder? Al deze zaken kunnen je keuze mede bepalen.

Goed, nu weet je waar je op moet letten bij het kopen van een borstkolf. Succes met het doen van je aankoop!