bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste bloeddrukmeters 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een bloeddrukmeter nodig? Lees eerst onze uitgebreide koopgids

Soms kan het noodzakelijk zijn om thuis je bloeddruk te kunnen meten. Een bloeddrukmeter die je eenvoudig zelf kunt gebruiken kan dan uitkomst bieden. Kwaliteit staat voorop en het kan zijn dat jouw bloeddrukmeter aan speciale eisen moet voldoen. Daarnaast is het handig dat er bloeddrukmeters met extra functies bestaan. Goed onderzoek is daarbij noodzakelijk en wij zijn alvast voor jou begonnen. Hierboven vind je een top 5 van de beste apparaten die op dit moment op de markt te vinden zijn. Deze hebben wij samengesteld na het uitvoeren van een uitgebreid bloeddrukmeter test. Onze koopgids vertelt je waar je op wilt letten bij het doen van deze aankoop.

Beste algemeen
Omron Nightview
Beoordeling
Het meest populair
Omron X7 Smart
Beoordeling
De beste koop
Microlife BPB6
Beoordeling
De beste functies
Omron Complete
Beoordeling

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters zijn er grofweg in twee verschillende soorten. Om te beginnen zijn er bloeddrukmeters die de bloeddruk meten via de bovenarm, daarnaast apparaten die de bloeddruk meten via de pols en tenslotte vingerprik bloeddrukmeters. Bloeddruk meten via de bovenarm is nauwkeuriger maar het kan praktischer zijn om het op te meten via de pols. De bloeddruk meten via een vingerprik is het minst nauwkeurig.

Welk manchet wordt er geleverd bij de bloeddrukmeter?

Deze vraag is uitsluitend van toepassing op bloeddrukmeters die meten via de bovenarm. Het manchet van de bloeddrukmeter is de band die om de arm gelegd wordt en die via een luchtslang gekoppeld is aan het apparaat. De grootte van het manchet worden gemeten in centimeters. Een standaard manchet is geschikt voor een bovenarmomvang van circa 22 tot en met 32 centimeter. Als dit niet bij jou past zijn er ook medium en large versies beschikbaar waar je gebruik van kunt maken bij een bovenarmomvang van maximaal 42 centimeter.

Beschikt de bloeddrukmeter over een geheugen?

Het is bijna noodzakelijk dat een bloeddrukmeter beschikt over een geheugen. Zo kun je kijken naar het verloop van je metingen over een paar dagen of zelf weken. Je kunt dan bijvoorbeeld zien of er een verschil is tussen meting die je uitvoert in de ochtend en metingen in de avond. Ook kan het praktisch zijn om te testen of bepaalde levensmiddelen van invloed lijken te zijn op jouw bloeddruk. Vooral als je kampt met problemen met je bloeddruk zal een arts ook regelmatig naar deze informatie vragen. Sommige moderne bloeddrukmeters bieden zelfs de mogelijkheid om van meerdere personen de gegevens op te slaan.

Bloeddrukmeters die ook geschikt zijn voor medisch gebruik

Als je een bloeddrukmeter koopt die medisch gecertificeerd is dan weet je zeker dat er exact gemeten kan worden. Er bestaat in Nederland een speciale organisatie, te weten het DABL-instituut, dat ervoor zorgt dat alle bloeddrukmeters die op de markt komen goed getest zijn. Naast dat het DABL producten test op betrouwbaarheid, controleert het ook onderdelen zoals duurzaamheid en veiligheid. Als een bloeddrukmeter als 1 van de beste uit de test komt dan wordt hij ook geschikt verklaard voor het gebruik in ziekenhuizen en door andere gezondheidsinstellingen. Deze apparaten zijn mede-daardoor vaak wat prijziger, maar je weet dan wel dat je een topproduct in huis haalt dat betrouwbare resultaten laat zien.

In algemene zin is het daarnaast belangrijk om te controleren of de bloeddrukmeter een CE-keurmerk beschikt. Dat betekent dat het is goedgekeurd binnen de EU, maar zegt nog niets over de betrouwbaarheid.

Beschikt de bloeddrukmeter ook over extra functies?

Goed om te weten is ook dat sommige bloeddrukmeters over extra functies beschikken. Naast de genoemde geheugenfunctie bieden sommige apparaten te de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan je smartphone of tablet waarbij je deze automatisch kunt doorzetten. Verder bieden sommige apparaten de optie om vaste metingen herhaaldelijk uit te voeren. Nog een laatste handige extra is als de bloeddrukker tegelijkertijd ook beschikt over een hartslagmeter.

Hoe gebruiksvriendelijk is de bloeddrukmeter?

Het is belangrijk om een bloedrukmeter te kopen waar je goed mee kunt werken. Kijk naar de grootte van het scherm en hoe gegevens worden weergegeven. Kijk ook of je goed overweg kunt met eventuele extra functies. Het gewicht van de bloeddrukmeter en het formaat hiervan spelen hierbij ook een belangrijke rol. Je wilt hem ten slotte gemakkelijk kunnen opbergen op het moment dat je hem niet nodig hebt. Om dit alles uit te vinden is het van belang om hem uitgebreid te testen in de winkel voordat je tot de aankoop overgaat.

Hoe zit met beschikbare accessoires?

Vraag ook na hoe het zit met eventuele accessoires. Een opberghoes is altijd een goed idee. Bij een vingerprik bloeddrukmeter zul je altijd moeten beschikken over genoeg schone naalden. Zoals gezegd zijn er tenslotte armbanden met verschillende afmetingen beschikbaar voor bloeddrukmeters die via de bovenarm meten.

Over belangrijke elementen bij het kiezen van de beste bloeddrukmeter

  • Er zijn diverse merken medische apparatuur die bloeddrukmeters voor de consument op de markt brengen. Mocht je dus de voorkeur hebben voor een specifiek merk dan is er waarschijnlijk voldoende keuze.
  • Het is soms lastig inschatten of een bloeddrukmeter wel goed meet. Het is daarom aan te bevelen om de resultaten regelmatig te vergelijken met die van de huisarts. Klopt er iets niet, dan kun je contact opnemen met de verkoper en/of leverancier. Het strekt ter aanbeveling om dit elke twee jaar opnieuw te doen.
  • Ga boven alles voor kwaliteit, je wilt ten slotte een duurzaam product kopen waar je jarenlang gebruik van wilt maken. Ook om medische redenen is het natuurlijk noodzaak om een apparaat te kopen dat zo nauwkeurig mogelijk kan meten en dat betrouwbaar is. Er zijn goedkope bloeddrukmeters op de markt, maar die zijn niet altijd even betrouwbaar. Een beter alternatief is om een goede bloeddrukmeter te kopen tijdens een bloeddrukmeter aanbieding.
  • Een bloeddrukmeter koop je het beste bij een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van dit type apparatuur. Zij kunnen het beste vaststellen welk type apparaat past bij jouw wensen en behoeftes. Online zijn ook voldoende mogelijkheden maar zorg dan wel dat je een deskundig advies in kunt winnen en vraag na hoe het zit met certificeringen en garanties.