bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste baardtrimmers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een nieuwe baardtrimmer kopen? Lees onze koopgids!

Beschik jij over een hippe baard? Dan zul je deze voor de netheid regelmatig willen bijwerken met een baardtrimmer. De markt is hier gelukkig al op in gesprongen en er zijn baardtrimmers in allerlei soorten en maten op de markt. Het kan daarom lastig worden om vast te stellen wat nu de beste baardtrimmer is die past bij jouw specifieke wensen en behoeftes. Gelukkig heb je ons, want wij hebben een uitgebreide baardtrimmer test uitgevoerd en aan de hand daarvan bovenstaande top 5 samengesteld. Het is daarnaast belangrijk dat jij zelf ook zo goed geïnformeerd mogelijk aan die nieuwe aankoop begint. Daarom hebben wij hier een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet. Wij wensen je alvast veel plezier met je aankoop!

Beste algemeen
Philips BT9810/15
Beoordeling
Het meest populair
BaBylissMEN I-Stubble E879E
Beoordeling
De beste koop
Braun BT9440
Beoordeling
De beste functies
Philips Series 7000 BG7025/15
Beoordeling
De laatste keuze
Philips Series 9000 HC9420/15
Beoordeling

Aansluiten op het lichtnet of een baardtrimmer met accu?

In sommige gevallen is het mogelijk om de baardtrimmer met een stekker aan te sluiten op het lichtnet. Als je over een stopcontact in de badkamer beschikt dan is dit handig, maar bedenk je wel dat je minder flexibel bent, omdat je altijd rekening moet houden met een snoer.

Het nadeel van een apparaat met accu is daarentegen dat deze regelmatig opnieuw opgeladen zal moeten worden. Hoe lang het duurt voor een accu weer opgeladen is, is sterk afhankelijk van de kwaliteit. De beste apparaten zijn binnen een uur weer opgeladen en bij anderen kan dit wel 12 uur duren.

Welke hulpstukken zijn er beschikbaar?

Als het gaat om hulpstukken dan kunnen we onderscheid maken tussen accessoires en opzetstukken. Er kunnen opzetstukken beschikbaar zijn om je neus, wenkbrauwen of bakkebaarden mee te scheren. Vaak is het wel zo dat bepaalde opzetstukken alleen beschikbaar zijn voor bepaalde types apparaten. Vraag dit dus vooraf na in de winkel!

Daarnaast is het goed om te kijken naar de beschikbare accessoires. Een baardtrimmer moet je regelmatig goed reinigen en hiervoor kunnen hulpmiddelen noodzakelijk zijn. Daarnaast kan er opberghoes erg handig zijn en wordt er soms een kam meegeleverd.

Beschikt de baardtrimmer over extra functies?

Baardtrimmers kunnen met leuke extra functies komen. Zo zijn er baardtrimmers met een geheugenfunctie op de markt. Daarnaast zijn er praktische apparaten waarbij de messen zichzelf kunnen slijpen. Ook handig is wanneer de baardtrimmer beschikt over een batterij indicator, zodat je er vooraf op kunt anticiperen wanneer de accu bijna leeg is. Tenslotte kan het voor jou de voorkeur hebben dat de baardtrimmer beschikt over een laser, zodat jij extra precies je baard kunt trimmen.

Hoe worden de haren opgevangen?

Controleer ook hoe de geschoren haren worden opgevangen door de baardtrimmer. Het is vooral handig dat er een soort van opvangbak is die je zelf kunt legen, in plaats van dat de haartjes in de rondte vliegen en je achteraf kunt gaan opruimen.

Over hoe veel verschillende standen beschikt het apparaat?

Vooral als je nogal eens creatief wilt zijn met de stijl van je baard is het aan te bevelen om een baardtrimmer te kopen die versteld kan worden in zo veel mogelijk verschillende standen. Er zijn apparaten met vijf standen, maar ook die met wel 30 verschillende standen. Vaak geldt wel dat des te meer standen, des te duurder het apparaat is. Bedenk je daarom goed wat past bij jouw specifieke behoeftes. Bij elke stand wordt de lengte van de trimmer een paar mm opgeschoven. Hoe dit exact werkt bij het apparaat van jouw keuze staat vermeld op de verpakking.

Beschikt de baardtrimmer over een bewegende kop?

Een baardtrimmer met een bewegende kop geeft je kortgezegd de mogelijkheid om veel flexibeler en nauwkeurig te trimmen. Het apparaat draait mee met de vorm van je gezicht. Gelukkig bieden steeds meer baardtrimmers deze mogelijkheid. Nadeel is wel dat hiervoor specifieke accessoires worden vereist, maar dit weegt zeker niet op tegen het gebruiksgemak van een apparaat met een bewegende kop.

Kan een baardtrimmer ook onder de douche worden gebruikt?

Ga er zeker niet van uit dat elke baardtrimmer standaard waterdicht is. Een product moet hier expliciet voor gemaakt worden. Mocht dit voor jou dus van belang dan is het goed om dit te controleren op de verpakking en/of dit na te vragen in de winkel. Uiteraard is het ook altijd makkelijker om een waterdichte baardtrimmer goed schoon te maken.

Hoe gebruiksvriendelijk is de baardtrimmer?

Probeer, als het even kan, de baardtrimmer uit in de winkel, of thuis na een online bestelling. Bedenk je dat een apparaat met veel extra functies vaak ook lastiger te bedienen is. Ga hierbij dus voor de juiste balans. Als het apparaat gebruiken voor jou onnatuurlijk is dan kan dit je snel gaan tegenstaan al kan het dan nog over alle functies beschikken waar jij naar op zoek bent.

Vergeet dit ook niet bij de aanschaf van die nieuwe baardtrimmer

Er zijn speciale baardtrimmers beschikbaar voor op reis. Deze hebben uiteraard een kleiner formaat en kunnen gemakkelijk opgeborgen worden, maar juist vanwege dat formaat beschikken ze vaak slechts over een beperkt aantal functies en/of kunnen er weinig hulpstukken worden aangeschaft.

Misschien heb jij gewoon de voorkeur voor een baardtrimmer van een specifiek merk. Dat hoeft geen probleem te zijn, want het is een populair product bij veel topmerken.

De algehele kwaliteit van een baardtrimmer is van belang. Probeer voor de beste prijs/kwaliteitverhouding te gaan en kies niet direct voor een goedkope baardtrimmer. Je wilt tenslotte jarenlang vooruit kunnen met een product.

Een baardtrimmer koop je het beste bij een verkoper die verstand heeft van dit product en die jou kan voorzien van een passend advies aan de hand van jouw specifieke wensen en behoeftes. Online zijn er tegenwoordig ook tal van mogelijkheden om dit product aan te schaffen, maar dan zorg dan dat je bij een betrouwbare winkel doet waar je ook kunt worden voorzien van een persoonlijk advies. Vraag ook na hoe het zit met eventuele garanties en het vervangen van onderdelen.