bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste Android Tv-Box 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Beste algemeen
Nvidia Shield TV Pro
Beoordeling
Het meest populair
Nvidia Shield TV
Beoordeling
De beste functies
Nokia 8000FTA
Beoordeling
De laatste keuze
Xiaomi TV Stick 4K
Beoordeling

De entertainmentindustrie is in korte tijd helemaal veranderd. Zo’n tien jaar geleden was het nog héél gewoon om naar de videotheek te wandelen (elke woonplaats had er wel eentje) en daar Dvd’s te huren voor een avondje plezier. Mensen legden hele voorraden aan met films, héél vroeger nog op videobanden, maar later ook op DVD en Blu-ray disks. Tegenwoordig kun je echter al je films, series en zelfs muziek zo, rechtstreeks van het internet, naar je televisiescherm streamen. Je kunt vanuit je luie stoel kiezen wat je wilt zien, luisteren of spelen.

Met een TV-box kun je van elke digitale TV een soort Zwitsers zakmes maken; waarmee je niet alleen kunt streamen, maar ook internetten, het nieuws kunt lezen of zelfs kunt shoppen. In dit artikel wijzen wij je de weg in het doolhof van de Android TV-boxen. Lees daarom snel verder!

Wat is een Android TV-box?

TV-boxen heb je in allerlei soorten en maten, en ook van verschillende merken, zoals de bekende spelers, Apple, Android, maar ook minder bekende, generieke aanbieders. In dit artikel beperken wij ons tot de TV-boxen die werken op basis van het Android besturingssysteem. Verreweg de meeste TV-boxen die er op de markt zijn werken op Android, en er zijn veel verschillende aanbieders van Android TV-boxen, waaronder ook weer grote spelers als Google, Amazon, Sky en Roku.

Waarom kiezen voor een Android box?

In tegenstelling tot andere modellen TV-boxen heb je bij een Adroid TV-box verreweg de meeste keuze. Je hoeft je niet te beperken tot één aanbieder, maar kunt kiezen uit vele aanbieders, prijsklassen en modellen. Dit geeft jou als klant veel voordeel, omdat je zo goed kunt vergelijken en alle opties voor jezelf op een rij kunt zetten.

Hoe onderscheidt een Android TV-box zich?

Heb je een Android TV-box aanbieding gezien? Dan vraag je je vast af wat deze onderscheidt van andere modellen. Met een Android TV-box verander je jouw TV in een waar multimediacentrum. Je kunt verschillende apps naar je TV downloaden, zoals Netflix of Spotify, waarmee je direct media kunt streamen.

Het grote voordeel van een Android TV-box, in tegenstelling tot een TV-dongel, is dat je er niet alleen mee kunt streamen, maar ook materiaal mee kunt opslaan. Met sommige TV-boxen kun je zelfs je ‘gewone’ Tv-programma’s opnemen en opslaan. Ook kun je reeds gedownloade films of series via een USB-stick overzetten naar je mediabox.

Waar moet ik op letten?

Ben je inderdaad geïnteresseerd in een Android TV-box? Dan zijn er verschillende eigenschappen om op te letten bij het doen van je aankoop. De beste Android TV-box is het model dat uiteindelijk het beste voldoet aan jouw eisen. Hieronder helpen we je jou bij het maken van je keuze door op een rij te zetten waar je allemaal op moet letten. Sommige van deze kenmerken zijn leuke extra’s, maar deze, vooral technische, eigenschappen kunnen het verschil betekenen tussen de ervaring die een goedkope Android TV-box biedt en die van een duurder model, dat als beste uit de Android TV-box test komt.

Processor en opslag

De belangrijkste technische specificaties om op te letten staan echt aan de basis van je TV-box. Het gaat hier om de interne processor en het interne opslaggeheugen. De interne processor zorgt ervoor dat je TV-box voldoende rekenkracht heeft om grafisch indrukwekkende series of films in optimale kwaliteit naar je televisie te streamen. Een TV-box zonder goede processor kun je vergelijken met een auto met een zwakke motor: je kunt dan géén grote prestaties van je televisie verwachten; zeker niet als je bijvoorbeeld tegelijkertijd zowel iets aan het opnemen bent als iets aan het kijken.

Naast de processor moet je goed letten op de hoeveelheid interne opslag. Ook dit beïnvloedt de snelheid van je TV-box, en daarmee je kijkplezier. Een Android TV-box beschikt namelijk over een besturingssysteem; software die ervoor zorgt dat je apps kunt downloaden en je favoriete media kunt streamen. Dit besturingssysteem kan vaak al 2 tot 3 gigabyte aan ruimte innemen, en in sommige gevallen zelfs meer. Let er dus op dat j een model koopt met minstens 32 GB aan opslagruimte. Dit lijkt veel, maar vaak zit je met een paar films al aan de limiet van wat je kunt opslaan.

Een model dat dus daarnaast de optie biedt om een externe opslag, zoals een micro-SD-kaart, aan te sluiten, heeft altijd de voorkeur boven een model dat die optie niet aanbiedt. Immers, je wilt niet de hele tijd gedownloade films en series verwijderen, omdat je niet genoeg ruimte op je TV-box hebt.

Aansluitingen en internetverbindingen

Let verder ook goed op de aansluitingen van de TV-box die je op het oog hebt. Kies een TV-box met minimaal twee USB-aansluitingen; ééntje voor de Bluetooth ontvanger en één om externe apparaten op aan te sluiten. Kies ook voor een model dat gebaseerd is op UBS 3.0. Deze nieuwste USB-standaard is vele malen sneller dan het ouderwetse USB 2.0.

Let daarnaast goed op de manier waarop je de TV-box kunt aansluiten op het internet. Een TV-box met alleen een Wi-Fi verbinding moet aan de hoogste standaarden voldoen om tegenwoordig vlekkeloos films en series te kunnen afspelen. Het gaat hierbij op zijn minst om de standaard 802.11ac. Kies ook voor een model met dual-band router en een krachtige netwerkadapter voor de meest vlekkeloze kijkervaring. Of kies voor een model dat je via een ethernetkabel kunt aansluiten op het internet. Dit biedt de meest stabiele verbinding, en je hoeft ook niet bang te zijn voor verstoring van het signaal.

Met onze tips kun je goed voorbereid uit winkelen

Ben je eruit, en wil je inderdaad een Android TV-box kopen? Dan weet je na het lezen van dit artikel waar je allemaal scherp op moet letten. Houd de technische specificaties van de TV-box in de gaten, en kijk ook zeker naar alle handige extra’s waarmee sommige modellen kunnen pronken. Kies vervolgens het model dat bij jou en je kijkgewoontes passen. Zo ben jij de komende jaren verzekerd van ongelofelijk veel kijkplezier vanaf de bank.