bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste airfryers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Voor iedereen die ervan houdt om regelmatig even lekker een patatje of een frikandel te bakken is een AirFryer eigenlijk onmisbaar. Inmiddels is er een ruim assortiment op de markt aan verschillende AirFryers binnen verschillende prijscategorieƫn en van verschillende kwaliteiten. Daarom kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien. Hierboven hebben we je al verteld wat wij de beste Airfryers vinden maar wij vertellen je hier graag ook waar je met name op moet letten bij het kiezen van een nieuw apparaat. Zo kun je een verantwoorde keuze maken en je frietjes voortaan veilig en een stuk gezonder bakken in een AirFryer. Dat kan daarin namelijk een stuk gezonder dan in een traditionele friteuse.

De belangrijkste zaken op een rij als het gaat om het kiezen van een nieuwe AirFryer:

Het formaat van de AirFryer en de inhoud ervan

Bij het letten op het formaat van de AirFryer is het vooral van belang om je te bedenken voor hoeveel personen je de AirFryer wilt gaan gebruiken. In principe wordt de inhoud van de AirFryer berekend in liters. Op dit moment varieert de inhoud van een AirFryer tussen de 2 en de 5 liter. Dit is natuurlijk ook van invloed op de grootte van het apparaat.

Onthoud overigens dat het aantal liters niets zegt over het formaat van het frituurmandje ā€“ en dus over hoeveel friet je tegelijkertijd kunt bakken. Het laadvermogen is daarvoor een betere indicator omdat daarin daadwerkelijk wordt aangegeven hoeveel kilo product je erin kunt bakken.

De lengte van het snoer

Bedenk van tevoren ook goed waar je het apparaat wilt neerzetten en hoe het zit met de elektriciteit op dat punt. Het zou immers jammer zijn als blijkt dat het snoer toch echt te kort is en je moet gaan werken met verlengsnoeren, elke keer opnieuw. Nog een punt dat zeker je aandacht moet hebben dus. Belangrijk is daarbij om te weten dat de snoeren van AirFryers vaak relatief kort zijn ā€“ doorgaans minder dan een meter.

Het gewicht van het apparaat

Het gewicht van Air Fryers kan erg variĆ«ren. Zelfs als twee apparaten hetzelfde formaat hebben kan het gewicht variĆ«ren. Dit is natuurlijk met name van belang als je regelmatig de AirFryer wil verplaatsen. In ieder geval dus een belangrijk aandachtspunt. Gemiddeld genomen wegen AirFryers zoā€™n 5 kilo.

Hoe wordt het apparaat bediend?

Op dit moment bestaan er zowel digitale als analoge AirFryers. Het is daarbij dus maar net wat jouw voorkeur heeft. Het voordeel van digitaal is dat je tijd veel exacter in kunt stellen en het voordeel van de analoge variant is dat die eenvoudiger te bedienen is. Wel zijn de analoge versies doorgaans een stuk eenvoudiger. Daarnaast varieert het aantal functies dat de Air Fryer kan hebben. Bedenk dus van tevoren welke functies er wat jou betreft in ieder geval op moeten zitten en vraag goed na of het apparaat van jouw keuze de juiste functies bezit.

Let ook op het vermogen van de Air fryer

Het vermogen van de AirFryer geeft aan hoeveel stroom en energie deze gebruikt en hoe heet hij dus kan worden. Als je een AirFryer met een laag vermogen gebruikt dan loop je het risico dat het apparaat langer bezig is voordat de producten goed gaar zijn.

Hoe zit het met de binnenpan en frituurmand?

Als het gaat om de frituurmand kun je grof gezegd zeggen dat sommige AirFryers een uitschuifbare binnenpan hebben en andere een binnenpan die volledig verwijderd kan worden. Het is daarbij dus maar net wat jouw voorkeur heeft. Het grote voordeel van een AirFryer met uitschuifbaar mandje is dat je deze eenvoudig met 1 hand kunt bedienen. Tegelijkertijd kun je vaak helaas alleen het frituurmandje eruit halen en het gaas aan de onderkant kan dan zorgen voor rommel in de keuken. Het voordeel van een volledig uitneembare binnenpan is dat je deze uiteraard los kunt koppelen. Wel is het wat ingewikkelder om de binnenpan in het geheel te verwijderen.

De beschikbaarheid van accessoires

Voordat je een AirFryer koopt is het belangrijk om te kijken hoe het zit met de accessoires die worden aangeboden bij het apparaat van jouw keuze. Uiteraard wordt de Air fryer normaliter geleverd met het apparaat zelf en met een mandje. Voor standaard gebruik van de Air Fryer zul je ook niet veel meer nodig hebben maar mocht je uitgebreider aan de slag willen gaan dan is het handig als je bijpassende grillrekjes, spiesen, bakplaten en muffinvormpjes kunt bestellen. Deze zijn vaak geschikt gemaakt voor specifieke apparaten dus laat je van tevoren goed informeren over de mogelijkheden.

Hoe eenvoudig is de airfryer schoon te maken?

Elke AirFryer zal regelmatig schoongemaakt moeten worden. Het is voor jou natuurlijk prettig als dat zo eenvoudig mogelijk kan gebeuren. Om de levensduur van jouw apparaat te verlengen en de Air Fryer goed te onderhouden moet je deze eigenlijk na elk gebruik goed schoonmaken. Het is helaas niet goed voor Air Fryer om deze vaak in de vaatwasser schoon te maken, dus je zult het sowieso met de hand moeten doen. Dit kun je doen met een sopje en een spons of afwasborstel. De ene AirFryer is makkelijker schoon te houden dan de andere, dus hou dit in de gaten. Met name het mandje kan erg moeilijk zijn om schoon te houden.

Nog een klein aantal andere aandachtspunten

Tenslotte zijn er nog een aantal andere zaken die zeker niet aan je aandacht moeten ontsnappen:

  • Zorg ervoor dat goedkoop geen duurkoop wordt. Goedkope AirFryers zijn niet altijd even degelijk. Controleer dus hoe stevig het apparaat is en ga voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Let daarbij onder andere op de kwaliteit van het mandje en of het bijvoorbeeld beschikt over anti-slip voetjes. Onze AirFryer test kan jou vertellen wat. Let ook op Airfryers in de aanbieding. Kwaliteit moet voorop blijven staan dus laat je goed informeren.
  • Diverse merken hebben inmiddels een AirFryer op de markt gebracht. Het kan zijn dat je daarbij natuurlijk erg aan een merk gehecht bent. Veel merken hebben daarbij zowel goedkope als duurdere producten op de markt gebracht, met variĆ«rende kwaliteit.