bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste wasdroger 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een nieuwe wasdroger kopen is geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, en het is lastig te ontdekken welk model nu precies bij je past. Bij bieden jou een weg door het doolhof aan aanbod, zodat jij de beste, en liefst goedkope, wasdroger kunt vinden voor jou.

Beste algemeen
Miele TSF 763 WP EcoSpeed
Beoordeling
Het meest populair
Bosch WTU87675NL
Beoordeling
De beste koop
Samsung DV80TA220AE
Beoordeling
De beste functies
Samsung DV90BB7445GBS2
Beoordeling
De laatste keuze
AEG T6DB72GP ProSense
Beoordeling

Waarom zou je een wasdroger kopen?

Een wasdroger, ook wel bekend als droger, is het perfecte middel om snel en simpel je net gewassen kleding te drogen. Je hoeft de natte kleding alleen in de droger te doen, een programma te kiezen, deze aan te zetten en na een tijdje, afhankelijk van de hoeveelheid en soort was, is je was helemaal droog. Zo kun je meteen alles netjes opvouwen of strijken.

Een droger spaart dus tijd, en niet alleen omdat de was sneller droogt dan als je deze aan een droogrek hangt. Je hoeft het immers ook niet langer op te hangen, wat ook tijd scheelt en, bovendien, een heleboel ruimte. Woon je klein bemeten, heb je een groot gezin of heb je geen buitenruimte om de was op te hangen? Ook dan is de droger een echte uitkomst.

Welke soort is de beste wasdroger voor mij?

Als je een beetje de wasdroger-aanbiedingen volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn: er zijn veel soorten wasdrogers. Ken de verschillen, en maak op basis hiervan je keuze:

  • Luchtafvoerdrogers: deze voeren de warme en vochtige lucht af met een dikke slang die naar buiten loopt. Ze zijn goedkoop, drogen snel, maar zijn dus alleen geschikt als je de slang naar buiten kunt leggen.
  • Condensdrogers: deze laten vocht in de lucht condenseren in een speciale opvangbak of rechtstreeks in het afvoerputje. Ze zijn goedkoop aan te schaffen, maar verbruiken veel energie (en dus geld).
  • Warmtepompdrogers: dit is een speciale condensdroger dat warmte hergebruikt via een warmtepomp. Ze verbruiken zo een stuk minder stroom, maar het drogen kost wel meer tijd, dan bij de eerdere types.
  • Gasdrogers: dit type verwarmt de lucht en droogt je kleren met behulp van gas. Ze drogen snel en efficiënt, maar zijn duur in de aanschaf, en je hebt ook een slang nodig die de lucht naar buiten voert.

Andere kenmerken

Er zijn nog veel andere kenmerken om op te letten. Zo is er het vulgewicht van je wasdroger. Veel wasdrogers hebben een capaciteit van 7, 8 en 9 kg. De grootste wasdrogers zijn alleen geschikt voor de grotere gezinnen, want een wasdroger moet niet té leeg zijn om efficiënt te kunnen draaien. Verder maken ook de grootte en het ontwerp uit: de droger moet natuurlijk wel in je woning passen, en de draaideur moet op een voor jou logische manier opengaan.

Ook zijn de (soort) stoffilters belangrijk. Zijn deze makkelijk schoon te maken, kun je ze makkelijk uit het apparaat halen, en raken ze niet na elke droogbeurt helemaal verstopt? Dan weet je dat je een goede keuze hebt gemaakt.

Tenslotte zijn ook de droogprogramma’s van belang. Sommige wasdrogers komen met speciale programma’s voor delicate was, anti-kreukprogramma’s of juist programma’s voor het zwaardere werk, zoals lakens en dekens.

Onthoud dus de bovenstaande kenmerken en soorten wasdrogers, en maak zo de keuze die het beste bij jou past.