bestevooru.com
Image default
Beste producten

Het beste voetenbad van 2023

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Wat is er nu fijner dan heerlijk relaxen na een lange werkdag, wandeling of andere inspannende activiteit? Lekker achterover gezakt met je voeten in een kalmerend voetenbad met ingebouwde massage, heerlijk tot rust komen na alle inspanning. Krantje erbij, of een boek, of even je momentje op internet.

Beste algemeen
HoMedics FS-150
Beoordeling
Het meest populair
Medisana FS 886
Beoordeling
De beste koop
Beurer FB50
Beoordeling
De beste functies
HoMedics FS-250
Beoordeling
De laatste keuze
Medisana FS 883
Beoordeling

Een voetenbad is een spa voor je voeten. Rustig kabbelend water tot net boven de enkels en ingebouwde massage die je stimuleert om helemaal tot rust te komen. Trakteer jezelf dan ook op een heerlijk rustgevend momentje met een lekkere voeten massage.

voetenbad kopenJe voeten worden niet alleen lekker gemasseerd, het helpt je bijvoorbeeld ook van je pijn af en hij wordt dan ook veel gebruikt in de medische wereld. Veel mensen gebruiken een voetenbad ook om chronische pijn te verllichten. Vermoeide voeten of voeten met veel eelt zijn enorm geholpen door even lekker te weken in een voetenbad, want het zorgt ervoor dat het eelt makkelijker te verwijderen is. Dit scheelt je ook meteen een bezoekje aan de pedicure (als je er alleen heen gaat voor het verwijderen van eelt natuurlijk). Als eelt week is geworden, kan het veel makkelijker verwijderd worden met een vijl.

Daarnaast kun je ook een bezoekje aan de Doctor Fish spa uitsparen, waar je met je voeten tussen de vissen gaat zitten die de dode huidschilfers opeten. Nog een voordeel dus! Dit kriebelt niet alleen heel erg,het is op de langere termijn natuurlijk ook veel duurder dan een voetenbad aanschaffen.

Hoe werkt een voetenbad precies?

Een voetenbad vul je met gewoon kraanwater. Het water alleen al zorgt ervoor dat je voeten heerlijke ontspannen. In sommige gevallen (bij ontstekingen aan de voeten bij bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel), is het aan te raden om een druppeltje Badedas aan het water toe te voegen. Het is gebleken dat deze badschuim ontsmettend werkt, terwijl je je voeten extra verwent. Een ongekend lekker zachte huid is het resultaat dat je er zomaar extra bij krijgt.

Hoe onderhoud je een voetenbad?

voetmassagebad

Als je na een uur klaar bent met bubbelen in jouw voetenbad, is het tijd om hem schoon te maken en op te bergen. Het is aan te raden om na elk gebruik de leidingen goed door te spoelen met water, want bronnen van infectie kunnen daar blijven zitten. Dit is belangrijk om bacteriële infecties zoals bijvoorbeeld kalknagels of schimmels te voorkomen. Je kunt een mild schoonmaakmiddel gebruiken om de leidingen schoon te maken, dit heb je meestal wel in huis. Door het voetenbad te reinigen met een beetje (neutrale) azijn en water houdt het bad een neutrale geur en voorkom je ophoping van kalk, wat schadelijk is voor het voetenbad.

Bij het elektrisch voetenbad, beleef je langer plezier van je aankoop wanneer je de leidingen tijd geeft om op te drogen en hier is weinig extra voor nodig. Het enige dat je na het gebruik even moet doen, is de verwarming van het bad aan laten staan, zodat het bad het vocht kan laten verdampen. Op deze manier houd je niet alleen kalk weg uit de leidingen, maar zorg je er ook voor dat je voetenbad langer mee gaat.

Bij het schoonmaken van zogenaamde pedicure-baden is het belangrijk om aanslag tegen te gaan in het geval je iets aan het water toevoegt. Ook gaat het verkleuring tegen en zal je voetenbad lekker blijven ruiken.

Als je je voetenbad goed onderhoudt en normaal gebruikt, leidingen schoonmaakt en af en toe trakteert op een fris geurtje, dan zul je het langste plezier beleven aan je bad.