bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste traphekjes 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kleine kinderen in huis. Op basis van verschillende traphekjes-tests vertellen wij je de kenmerken waar je goed op moet letten als je een traphekje gaat kopen. Zo kies jij de veiligste en beste oplossing voor jouw situatie.

Beste algemeen
Babydan Premier Up
Beoordeling
Het meest populair
Babydan Flexi Fit
Beoordeling
De beste koop
BabyDan Guard Me
Beoordeling
De beste functies
BabyDan Flex XL 90-278
Beoordeling
De laatste keuze
Safety 1st Easy Close
Beoordeling

Welke traphekjes zijn er allemaal?

Een traphekje is een soort deurtje dat het trapgat afschermd van je kindje. Een traphekje kun je zelf wel openmaken, maar het is door zijn hoogte en vergrendelingsmechanisme niet mogelijk voor een kind om deze te kunnen openen of om erover heen te klimmen. Zo kun jij met een gerust hart je kindje alleen laten kruipen of lopen terwijl je andere dingen doet.

Er zijn meerdere soorten traphekjes, die allemaal op hun eigen manier veilig zien. Kies het soort hekje dat voor jouw huis het meeste geschikt is. Je kunt deze soorten traphekjes kopen:

  • Traphekjes met spijlen: dit traphekje is de meestvoorkomende soort. Het heeft een scharnier, waarmee je het hekje links of rechts, en soms meer naar het midden toe, al draaiende kunt openen. Dit type traphekje mag niet teveel ruimte tussen de spijlen hebben. Zo kan je kindje er niet een armpje, beentje of hoofdje tussen krijgen.
  • Vouwhekjes: Vouwhekjes draaien niet, maar vouwen als een harmonica in elkaar. Sommige vouwhekjes hebben een soort lamellen die je over elkaar schuift. Vouwhekjes zijn zeer veilig, omdat je er niet doorheen kunt kijken. Zo wordt de nieuwsgierigheid van je kindje niet op de proef gesteld. Ook kan je kindje zich hier niet doorheen wringen.
  • Rolhekjes: Dan zijn er ook nog rolhekjes. Dit type is nog niet zo lang op de markt. Ze zijn erg flexibel te gebruiken en kunnen worden opgerold als ze niet in gebruik zijn. Dit maakt het een veelzijdig hekje, dat populair is bij gezinnen met jonge kinderen. Wel zijn ze lastig te openen met één hand, duur en niet altijd even veilig.

Waar nog meer op letten?

Er zijn nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden bij het doen van je aanschaf. Let allereerst op de grootte en het ontwerp, in het bijzonder, de hoogte van het traphek. Een traphekje moet op zijn minst 65 cm hoog zijn om de veiligheid ervan te kunnen garanderen. Dit is overal in Europa zo vastgelegd. Echter, bij relatief lange kinderen wordt een hoogte van 73 cm aangeraden. Denk eraan dat het hekje ook aan de onderkant weinig ruimte laat: maximaal 6,5 cm, en dat er bij een hekje met spijlen minder dan 6,5 cm tussen de spijlen zit. Bij goedkope traphekjes wil dit nog wel eens méér zijn.

Ook hoe je het traphekje bevestigt is van belang. Er zijn klemhekjes, die je tussen twee steunpunten inklemt, maar ook hekjes die je in de muur moet boren. Sommige hekjes hebben een vaste drempel, andere niet.

Let uiteindelijk ook op zaken die niet zo voor de hand liggen, zoals de manier van openen. Kies voor een traphekje dat gemakkelijk met één hand te openen is. Zo hoef je niet met jouw kindje op de arm te stunten terwijl je de trap op- of afloopt. Als tenslotte ook het design nog eens bij je interieur past, dan weet je de tijd gekomen is een traphekje te kopen.