bestevooru.com
Image default
Beste producten

Het beste tosti ijzer 2023

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Wat is een tosti-ijzer?

Naast de aloude, bekende variant van het bakken van een tosti in de pan, is er al geruime tijd een apparaat op de markt dat precies hetzelfde doet. Doel van zo’n apparaat is dat je minder boter gebruikt en dus wat gezonder bezig bent. Meestal wordt de tosti uiteindelijk toch niet zo ‘gezond’ omdat je veel te veel (ongezonde) ingrediënten op de tosti doet, maar dat is dan je eigen schuld. Tosti-ijzers heb je in vele varianten. Van professioneel tot eenvoudig voor gebruik thuis.

Beste algemeen
Tefal SW3418
Beoordeling
Het meest populair
DOMO DO9046C
Beoordeling
De beste functies
Tefal OptiGrill+ GC7128
Beoordeling
De laatste keuze
Tristar GR-2864
Beoordeling

Een tosti-ijzer is een apparaat dat middels een vorm aan twee kanten tegelijk verwarmt, waardoor er een goudbruine korst ontstaat. Je begint met de stekker in het stopcontact te stoppen, want hij werkt op stroom. Hoe sneller hij verwarmt, hoe meer stroom hij gebruikt. In veel gevallen zitten er ook verschillende standen op die makkelijk in te stellen zijn. Het meest eenvoudige tosti-ijzer heeft alleen een aan- en uitknop en door middel van een lampje kun je zien of het apparaat aan staat. Meestal is het ijzer aan het opwarmen als het lampje aan is en is de tosti klaar als het lampje uit gaat. Het resultaat is een heerlijke, warme tosti met door jou geselecteerde ingrediënten. Afhankelijk van de prijs kan het apparaat meerdere functies hebben, zoals een wafelijzer of grillplaat.

De gemiddelde prijs van een tosti-ijzer…

beste tosti ijzer…is vrijwel overal gelijk. Heel veel bedrijven hebben een tosti-ijzer in hun aanbod zitten, maar vaak is het alleen maar de cover die van kleur verschilt. Dit betekent dat veel apparaten worden ingekocht tegen dezelfde prijs en bij dezelfde producent, zonder dat men het van elkaar weet. De wat exclusievere merken doen echter wel hun best om er nog een aantrekkelijk uitziend apparaat van te maken en dat zie je meteen terug in de aanschafprijs. Waar de prijs van een huismerk tosti-ijzer al begint bij rond de 15 Euro, loopt de prijs van een wat beter apparaat al snel op van 50 tot 75 Euro. Wil je ook nog al die extra opties, zoals verschillende bak lades en een wafelijzer, dan mag je al snel rond de 100 tot 150 Euro neertellen. Het mag dan wel duidelijk zijn dat je met zo’n ijzer veel meer kunt dan met varianten van 15 Euro. Deze laatste variant zie je heel vaak terug in studentenhuizen en kleinere flatjes. Hoe goedkoper ze zijn, hoe kleiner de ijzers worden. Vorm en functie spelen een duidelijke rol als het om de prijs-kwaliteit verhouding gaat. Omdat er zoveel verschillende varianten in maat en functie zijn, is er ook een grote diversiteit aan prijsklasses. Niet alleen de functie bepaalt de prijs, maar ook het merk. Omdat je vrijwel alleen kunt kiezen tussen de A-merken, kost een tosti-ijzer van bijvoorbeeld Inventum al snel 25 Euro, maar ook hier is de prijs afhankelijk van welke functies het apparaat heeft. Kijk je naar een design ijzer, dan is er in vrijwel 90% van de gevallen meer aandacht besteed aan het uiterlijk van het ijzer dan aan de werking.

tostiapparaatHoe onderhoud je een tosti-ijzer?

Schoonmaken is altijd een uitdaging als je met hete platen werkt. Wij hebben toentertijd gekozen voor een apparaat waaruit de bakplaten verwijderd kunnen worden en vaatwasser bestendig zijn. We hebben geen vaatwasser, maar het wil wel zeggen dat de laag afwasborstel bestendig is. Hierdoor kun je de platen dus makkelijke schoon maken. Heb je gekozen voor een apparaat waar de platen niet te verwijderen zijn, dan is het aan te raden met een natte doek over de bakplaten te gaan wanneer het apparaat nog warm is. Zo kun je gemakkelijk de kaasresten verwijderen en blijft het apparaat mooi schoon.