bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste Thermosflessen 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Nu het weer winter is en mensen zich steeds meer, ook door corona, tóch naar buiten bewegen, denken steeds meer mensen eraan om een thermosfles te kopen. Je kent het nog wel van vroeger, met een grote thermoskan picknicken, en daar dan de hele dag heerlijke warme dranken uitschenken. Dat kan tegenwoordig ook met véél kleinere flesjes, die je gemakkelijk mee kunt nemen. Tegelijkertijd zijn er vandaag de dag veel meer modellen waar je uit kunt kiezen. Lees ons artikel, en ontdek zo de beste thermosflessen en wat ze voor jou kunnen betekenen.
Beste algemeen
LARQ Waterfles
Beoordeling
Het meest populair
Thermos Stainless King
Beoordeling
De beste koop
Hydro Flask drinkfles
Beoordeling
De beste functies
Dopper Thermosfles
Beoordeling
De laatste keuze
Kaave Thermosfles
Beoordeling

Wat voor soort fles?

Voor je een keuze maakt voor een thermosfles, is het goed om te kijken wat je precies wilt hebben. Zo kun je een waterfles kopen, die geschikt is voor dagelijks gebruik, zodat jij je dagelijkse flesje water altijd bij je hebt. Of misschien wil je wel een RVS drinkfles, die ook uitstekend voor langere tijd buiten gebruikt kunt worden?

Thermosflessen in alle soorten en maten

Weet in elk geval dat er verschillende soorten drinkflessen op de markt zijn. De ene fles komt met een extra dikke thermoslaag, waardoor deze in alle temperaturen je drinken koel of juist warm houdt. Sommige flessen zijn gemaakt van hard plastic, anderen van staal. Doorgaans zijn de plastic flessen lichter, maar gaan ze minder lang mee dan die van staal. Plastic flessen worden daarom ook wel eens minder duurzaam genoemd, maar dit hoeft niet per sé zo te zijn. Er zijn ook modellen die BPA-vrij zijn en op een duurzame manier geproduceerd zijn. Het verschilt écht van model tot model.

Hoe isolerend?

Let bij het doen van je aankoop er in elk geval op hoe isolerend de thermosfles is die je op het oog hebt. Sommige thermosflessen komen met een dubbele wand, die isolerend werkt, en waar je extra lang, tot wel 24 uur of langer, je drankjes koel of warm kunt houden. Maar er zijn ook genoeg modellen die dat niet hebben, maar door andere speciale technieken je drankjes tóch op temperatuur weten te houden. Ook hier moet je weer goed nadenken over het gebruik van je thermoskan. Ga je er een hele dag mee vissen? Of gebruik je jouw fles alleen voor jou bakje koffie in de auto of de trein naar werk of tijdens je ochtendwandeling?

Wat vind je belangrijk?

Uiteindelijk draait het erom wat jij belangrijk vindt. Wil je de hele dag kunnen hiken, kayakken en vervolgens ook nog in een tentje kamperen? Of staat de fles de hele dag bij jou op de thuiswerkplek? Het maakt nogal wat uit voor de soort fles die je nodig hebt. Wil je een grote fles, waar je de hele dag uit kunt drinken, maar die misschien niet zo makkelijk in een tas past? Of ga je voor de fles die je gemakkelijk onderweg kunt meenemen, maar die je vaker moet bijvullen? Stel jezelf deze vragen voor je overgaat tot je aankoop, en vind zo de thermosfles die perfect bij je past.

Mooie extra’s

Heb je eenmaal een idee van de grootte van de thermosfles die je wilt hebben, hoe isolerend deze moet zijn, en het materiaal waar deze van gemaakt is, dan zijn er allerlei extra’s die invloed hebben op de bruikbaarheid, maar ook op de prijs van je fles. Let daarom op de volgende kenmerken, en vindt zo één, of zelfs meerdere thermosflessen, die aan jouw eisen voldoen.

Schoonmaken

Wil jij een model dat je gemakkelijk kunt schoonmaken? Kies dan voor een model dat de vaatwasser in kan zonder dat deze beschadigd raakt. Lang niet alle thermosflessen zijn immers vaatwasserbestendig. Ook zijn er zelfs speciale thermosflessen met een ingebouwd UV-licht. Dit zou niet alleen het water, maar ook de fles zelf zuiveren. Andere modellen gebruiken zelfs ozon of kwik om je water bacterievrij te houden.

Speciale filters

Sommige thermosflessen zijn uitgerust met speciale filters die jou verder kunnen helpen. Zo zijn er filters waar je stukjes fruit in kunt doen, zodat je water een heerlijk smaakje meekrijgt. Maar er zijn ook filters die het water zélf voor je filteren, en zo schadelijke metalen of andere stoffen uit je water kunnen halen. Er zijn zelfs modellen op de markt waarmee je water uit de natuur kunt halen, om dit vervolgens met de fles te zuiveren.

Opvouwbaarheid

Wil jij dat je thermosfles gemakkelijk mee kan gaan? Kies dan voor een model dat je kunt invouwen. Hoe kleiner het model is, hoe makkelijker deze in de tas meekan. Sommige thermosflessen zijn een beetje flexibel, of kunnen in aparte delen worden meegenomen. Dit is erg handig, maar aan de andere kant zijn dit vaak de wat kleinere modellen die er op de markt zijn. Ook hier weer geldt, denk goed na over wat jij nodig hebt, en maak op basis daarvan je keuze.

Drinkssysteem

Tenslotte zijn er thermosflessen op de markt met een ingebouwd drinkssysteem, of die gemakkelijk op andere systemen kunnen worden aangesloten. Zo kun je ook onderweg, tijdens het hiken, gemakkelijk blijven doordrinken, zelfs zonder de fles uit je backpack te hoeven halen. Vaak kun je bij dit soort systemen ook heel makkelijk de fles vervangen, bijvoorbeeld als je standaard 2 of 3 flesjes bij je hebt, met verschillende dranken. Ook mensen die marathons of zelfs ultrathons rennen kunnen hier baat bij hebben.

Onze tips

Als je eenmaal weet dat je een thermosfles wilt, dan ben je er nog niet. Let goed op de grootte van de fles die je op het oog hebt en wat je er allemaal mee kunt. Van welk materiaal is de fles gemaakt? Kun je de fles gemakkelijk meenemen? En, als dat zo is, is deze dan wel groot genoeg voor je? Hoe lang houdt de fles je drankje koel in de zomer? En, als het zo koud is als nu, hoe lang houdt de fles je drankje dan warm? Stel jezelf al deze vragen, en meer, om zo de thermosfles te vinden die voor jou het meest geschikt is en die bovendien past bij jouw persoonlijke stijl. Veel plezier met uitzoeken!