bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste stoomkoker 2023

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Wat zijn stoomkokers?

Een stoomkoker is kortgezegd een apparaat waarmee je in de keuken vanalles kunt koken. Van groenten tot aardappels tot vlees, alles wat je maar kunt bedenken en normaal gesproken ook zou koken eigenlijk. Een stoomapparaat klinkt misschien eerder als iets om je kleding mee te strijken, maar dat is in dit geval natuurlijk niet zo. Wist je namelijk, dat het veel gezonder is om je eten te stomen? Dit is nog niet alles, want deze manier van eten bereiden heeft nog veel meer voordelen.

Het meest populair
Braun FS 3000
Beoordeling
De beste functies
WMF KITCHENminis Vitalis E
Beoordeling
De laatste keuze
Aigostar Fitfoodie 30INA
Beoordeling

Hoe werken stoomkokers?

stoomapparaatOp het eerste gezicht lijkt een stoomkoker misschien een oplossing voor de wat luiere koks onder ons. Je plaatst je ingrediënten namelijk in het apparaat en het apparaat doet het werk voor je. Maar aan het koken met een stoomkoker zitten nog veel meer voordelen. Het eerste voordeel noemden we dus al, dat het enorm veel tijd kan besparen. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gezonder.

De meeste stoomkokers hebben meerdere lagen, of vakken om het zo maar te zeggen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld vlees en groenten los van elkaar bereiden in de stoomkoker. Wel zo lekker omdat niet alle smaken door elkaar lopen. Omdat niet alles tegelijk gaar is, is het fijn dat je de verschillende ingrediënten kunt scheiden.

Eigenlijk is het werken met een stoomkoker verder een fluitje van een cent. Het is altijd goed om even de gebruiksaanwijzing te lezen zodat je weet hoe het apparaat precies werkt, maar over het algemeen zit hier niet heel veel verschil in bij de verschillende apparaten. Als je het apparaat en zijn werking een beetje kent, hoef je alleen nog maar te kiezen wat je wilt eten en de juiste tijd op het apparaat in te stellen voordat je aan het werk kunt gaan. In een handomdraai heb je de meest verrassende maaltijden op tafel staan.

Hoe gebruik je een stoomkoker?

stoommachine kopen

Eigenlijk is deze vraag overbodig, want het spreekt vrijwel voor zich hoe je dit apparaat dient te gebruiken. Dit is dan ook een groot voordeel van de stoomkoker, het gebruiksgemak. In een mum van tijd ben je aan het koken zonder dat je eerst op water moet wachten dat kookt of op allerlei andere dingen moet letten. De bediening is uiterst eenvoudig en het zal daarom niet lang duren voordat je het volkomen onder onder de knie hebt. Het is slechts een kwestie van aanzetten en de temperatuur en de tijd instellen die je gerecht nodig heeft.

Tegenwoordig kun je hele boekwerken vinden met de beste stoomkoker recepten die het koken nog leuker maken. Omdat deze zich speciaal richten op het koken in dit apparaat, komt de stoomkoker vaak nog beter tot zijn recht. Des te meer reden dus om eens een kookboek vol met stoom gerechten door te lezen of cadeau te doen aan iemand die ook een stoomkoker heeft. Je doet zo inspiratie op en komt tot gerechten waar je anders niet zo snel aan gedacht zou hebben.

Zo kan het stoomkoken voor iedereen die niet al te graag lang in de keuken staat een ware uitkomst bieden en hoeft het geen uren meer te duren om iets klaar te maken. Zo houd je tijd over voor andere dingen of heb je de mogelijkheid om je kookkunsten uit te breiden. Het is wel duidelijk dat er allerlei redenen zijn waarom je voor een stoomkoker zou kunnen kiezen ten opzichte van koken op de klassieke manier.

Hoe onderhoud je de stoomkoker?

Onderhoud van het apparaat is iets wat serieus genomen dient te worden. Dit geldt trouwens niet alleen voor de stoomkoker zelf, maar voor alle apparaten in de keuken. Door er na gebruik altijd voor te zorgen dat de stoomkoker goed wordt schoongemaakt, zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk meegaat. Doordat de meeste stoomkokers uit verschillende onderdelen bestaan, is het niet heel moeilijk om na gebruik te zorgen dat alles netjes blijft. Zo kun je je stoomkoker iedere dag opnieuw gebruiken als je dat wilt en heb je er het meeste plezier van.