bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste stijltang 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Je hebt er even over nagedacht, en nu weet je het: je wilt een stijltang kopen. In dit artikel lees je alle kenmerken waar je goed bij moet stilstaan vóór je een keuze maakt. Bij de volgende stijltang aanbieding kun jij dan vervolgens je slag slaan.

Wat is een stijltang en hoe werkt het?

Een stijltang is een middel waarmee je, de naam zegt het al, je haar kunt stijlen. Ze werken door je haren te verhitten: hierdoor lossen bepaalde chemische verbindingen in je haren op, waardoor ze opeens in een bepaald model kunnen worden gegoten. Denk een beetje aan een hard stuk plastic dat je verhit, waardoor het opeens buigzaam wordt. Zo werkt de stijltang ook.

Stijltangen worden al vele jaren gebruikt door vrouwen die hun kapsel er op zijn best uit willen laten zien. Je kunt ze gebruiken om je haar steil mee te maken, meer golvend, maar zelfs ook om krullen mee te maken.

Hoe kies je de beste stijltang?

Er zijn verschillende dingen om goed op te letten bij het vinden van de beste stijltang. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Soort platen

Een stijltang komt doorgaans met twee platen waartussen je het haar klemt. Deze platen kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, elk met hun eigen voor- en nadelen: keramische platen komen nog veel voor, maar ze zijn enigzins ouderwets: ze worden langzaam warm, en koelen ook niet snel af na gebruik. De warmte wordt hiermee niet altijd evenredig over het haar verdeeld.

Titanium platen komen ook veel voor. Ze zijn duurzamer en meer hittebestendig dan keramische platen, en zorgen ervoor dat de hitte goed over je haar verdeeld wordt. Tourmaline platen zijn relatief nieuw. Ze zijn duurder dan titanium of keramische platen, maar werken véél sneller en zorgen door hun structuur er ook voor dat je haren er op hun best uitzien.

Andere kenmerken

Het ontwerp is ook van belang, want je wilt wel de juiste grootte en temperatuur hebben. De grootte is afhankelijk van je type kapsel: heb je echt lange haren, dan kan het fijn zijn een model met grotere platen te kiezen. Dit scheelt je heel wat werk en levert een mooi resultaat op. De temperatuur hangt af van je haarsoort: heb je fijn, dun haar? Dan heb je minder hoge temperaturen nodig (rond de 150°C). Geverfd of beschadigd haar kan het beste op 180°C gestijld worden, terwijl dik, stug of zelfs kroeshaar liefst 220°C nodig heeft voor een optimaal resultaat.

Sommige stijltangen hebben bovendien extra’s, zoals een beveiliging waardoor de stroom er automatisch van af gaat als je haren te lang tussen de stijltang hebben gezeten, of als je haren té nat blijken te zijn. Ook komen sommige stijltangen met extra opzetstukjes, een extrasnelle functie, een meedraaiende kabel, of zelfs géén kabel.

Na dit artikel weet je, de volgende keer dat je een goedkope stijltang ziet, goed waar je allemaal op moet letten. Doe er je voordeel mee bij het doen van je aankoop!