bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste staafmixer 2023

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Iedereen heeft wel eens een staafmixer nodig. Hij is heel handig tijdens allerlei bezigheden in de keuken. Je zult daarom zien dat wanneer je eenmaal een staafmixer hebt aangeschaft, je deze meer en meer zult gaan gebruiken. Dit maakt het eigenlijk alleen maar leuker, iedereen wil immers het meeste uit zijn of haar aankoop halen. In dit artikel volgt uitgebreide informatie over alles wat er bij een staafmixer komt kijken. Van de aankoop, tot onderhoud en alle dingen die je ermee kunt doen.

Het meest populair
Braun MultiQuick 7 MQ7087X
Beoordeling
De beste functies
Bamix Superbox
Beoordeling
De laatste keuze
Tefal InfinyForce Pro HB95LD
Beoordeling

Hoe werken staafmixers?

In de basis is de staafmixer een vrij eenvoudig apparaat. Al snel zal je als gebruiker toch verrast worden door wat je er allemaal mee kunt doen. De veelzijdigheid is dan ook één van de sterkste punten van dit apparaat. Door de jaren heen hebben staafmixers steeds meer functies gekregen waardoor je er nog veel meer mee kunt doen dan voorheen het geval was. Allerlei bekende elektronica-merken zijn hun lijn met dergelijke producten alsmaar verder gaan uitbreiden. Zo was de mixer pakweg een paar decennia geleden een vrij eenvoudig apparaat voor in de keuken. Tegenwoordig heeft menig huishouden een bijna professionele staafmixer tot zijn beschikking.

Doordat het apparaat, nadat het wordt aangezet, begint te roteren, kun je er van alles mee mixen, pureren, kloppen en blenden. De meeste staafmixers hebben twee messen die het werk doen. Omdat de staafmixer zoveel functies heeft, kun je hem voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken. Zo wordt menig staafmixer met hakmolen geleverd. Hiermee krijg je dus nog meer opties. Wat je uiteindelijke doel met het apparaat ook is, het kan zeker geen kwaad er een in huis te hebben. Naast de vele mogelijkheden die hij biedt, biedt hij tevens een mooie kans om meer gerechten uit te gaan proberen.

Ontwerp opties voor staafmixers

Wat design betreft, is er voor staafmixers in de loop der jaren ook wel het een en ander veranderd. Als je al wat langer in de keuken staat, kun je je misschien de vrij logge en zware apparaten herinneren die vroeger gebruikt werden. Deze waren ten eerste een heel stuk groter dan de apparaten waar nu mee gewerkt wordt, maar zeker ook een stuk zwaarder, Zo kreeg iemand al snel last van de arm of de pols als hij te lang aan het werk was. Gelukkig is dit nu wel vrijwel verleden tijd. Het is allemaal een stuk lichter, geavanceerder, gebruiksvriendelijker en ook mooier geworden. Dat het design een belangrijke rol speelt, valt wel op te maken uit hoe de staafmixers van de grote merken eruit zien. Je zult meteen zien dat hier veel tijd en aandacht besteed is aan het bedenken van een mooi ontwerp dat feilloos in de meeste keukens zal passen.

Wat is er nog meer inclusief bij de aankoop van een staafmixer?

beste staafmixer

Vandaag de dag zijn er talloze productlijnen met de meest uiteenlopende varianten. Er bestaat zelfs al een draadloze staafmixer en de meeste mixers zijn langwerpig in het ontwerp. Hierdoor nemen ze ten eerste al een stuk minder ruimte in beslag. Deze ruimte heb je namelijk al voor genoeg andere dingen nodig in de keuken. Een staafmixer-set behoort ook tot de mogelijkheden. In het geval je besluit een set aan te schaffen, krijg je allerlei attributen bij het apparaat geleverd zodat je staafmixer nog veel meer opties krijgt. Niet alleen maar mixen, maar je kunt met behulp van de bijgeleverde onderdelen ook pureren, blenden en soms zelfs ijsblokjes breken.

Hier volgt een voorbeeld van wat er allemaal bij een dergelijke set inclusief is. Als voorbeeld nemen we een staafmixer-set bestaande uit 7 delen, vrij uitgebreid dus. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Sommige sets hebben nog veel meer onderdelen terwijl andere sets maar uit drie of vier onderdelen bestaan of slechts één enkel apparaat. Een set van 7 delen bestaat uit een hakmolen, staafmixer, garde, ijs crusher, een deel om mee te raspen en twee verschillende delen om andere soorten produkten mee te snijden.

In welke situaties zijn staafmixers het meest bruikbaar?

Zoals eigenlijk al eerder gezegd, wordt een staafmixer tegenwoordig allang niet meer alleen maar gebruikt om te mixen. De situaties waarin je hem kunt gebruiken variëren daarom enorm. De vele functies die hij heeft, zorgen ervoor dat hij van onschatbare waarde kan zijn voor allerlei werkzaamheden in de keuken. Doordat het gros van de staafmixers tegenwoordig geleverd wordt met allerlei andere onderdelen, is het een multifunctioneel apparaat geworden.

Tips voor het gebruik van staafmixers

staafmixer aanbieding

Een aantal tips voor het gebruik van zo’n mooi apparaat als de staafmixer is altijd handig. Het belangrijkste is toch wel om de veelzijdigheid van het product zo goed mogelijk te benutten. Alleen dan zul je het maximale eruit halen wat betreft het gebruik en ook nog eens hele lekkere gerechten kunnen maken. Omdat er zoveel mee gedaan kan worden is het goed om jezelf in te lezen over het product van jouw keuze. Als je aankoop eenmaal gedaan is, kun je gerust ruimschoots de tijd nemen om de handleiding zo goed mogelijk door te nemen. Hier staan altijd tips en handigheden in. Bovendien leer je het apparaat zo veel beter kennen.

Wat verder nog goed is om te weten, is de essentie van de staafmixer. Deze is namelijk ooit in het leven geroepen om allerlei werkzaamheden in de keuken een stuk makkelijker te maken. Probeer hier daarom zoveel mogelijk gebruik van te maken. Je kunt zo ongelofelijk veel doen met de mixer zelf en alle andere onderdelen, dat veel taken in de keuken sneller klaar zullen zijn of helemaal uit handen worden genomen. Kloppen, mixen en snijden kan met de hand een hels karwei zijn waar enorm veel tijd in gaat zitten. Dit is echter lang niet altijd nodig, zeker niet meer als je een goede staafmixer hebt.

Handleiding voor onderhoud van je staafmixer

Onderhoud van het apparaat dient niet onderschat te worden. Door de staafmixer na gebruik altijd goed schoon te maken, kun je hem om te beginnen snel weer gebruiken en zal hij ten tweede een heel stuk langer meegaan. Nu is het nadeel van het schoonmaken van de staafmixer nog wel eens dat dit niet altijd even makkelijk gaat.

Een handige tip is, om nadat je de staafmixer gebruikt hebt, de onderdelen zoveel mogelijk uit elkaar te halen en los van elkaar schoon te maken. Spoel ze goed af. Dit is vaak al voldoende, zeker wanneer je dit meteen na gebruik doet. Mocht het echter niet lukken om je staafmixer meteen schoon te krijgen, dan kan het altijd helpen om alles even te laten weken in heet water. Wanneer alle onderdelen schoon zijn, laat je alles aan de lucht drogen in plaats van het af te drogen. Dit kan namelijk slecht zijn voor bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld de messen kunnen hier bot van worden.