Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Smartwatches 2024

Als u op zoek bent naar een smartwatch, kunnen wij u helpen. Er zijn verschillende horloges voor verschillende behoeften, en we hebben uitgebreid onderzoek gedaan om je te helpen de beste te vinden. Bekijk onze topkeuzes voordat u uw volgende smartwatch koopt, zodat u tijd en moeite bespaart.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Er zijn veel smartwatches op de markt, en het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij u past als u niet weet waar u moet beginnen. In deze handleiding leer je alles wat je moet weten over het kopen van een smartwatch.

Heb je een smartwatch nodig?

Smartwatches zijn handige gadgets die je op verschillende manieren kunnen helpen, onder meer door tijd te besparen en je gezondheid beter in de gaten te houden. De overgrote meerderheid van fitnesshorloges beschikt over functies zoals hartslagmeting en GPS-locatie. Er zijn er die werken als uitgebreide telefoonaccessoires en er zijn er die zijn ontworpen als op de gezondheid gerichte apparaten. Als je er eenmaal een hebt, vraag je je misschien af ​​hoe je zonder hebt geleefd.

Compatibiliteit met smartwatch en telefoon

Smartwatches zijn meestal bedoeld om uw smartphone te begeleiden, dus apparaatcompatibiliteit is essentieel. Apple Watches werken bijvoorbeeld alleen met iPhones. De iPhone- en Android-telefoons van Apple zullen ook functioneren met het Wear OS-platform van Google, evenals de Tizen-horloges van Samsung, hoewel met beperkte functionaliteit vergeleken met het gebruik ervan met Android-telefoons.
Smartwatches variëren in hun connectiviteitsopties, maar de meeste gebruiken een combinatie van WiFi, Bluetooth en NFC (near field communication).

Het smartwatch-display

Kleuren-LCD- en AMOLED-schermen zijn te vinden op de meeste smartwatches, zodat u foto’s, apps en andere informatie in diepe, rijke kleuren kunt zien. Hoewel fabrikanten van smartwatches toegeven dat de batterijduur korter is, streven ze ernaar de efficiëntie van hun gadgets te verbeteren. De schermen van duurdere smartwatches zijn OLED’s in plaats van LCD’s, waardoor ze kleinere ontwerpen kunnen ondersteunen.

Scherm

Touchscreen- en touchscreen-smartwatches zijn beide beschikbaar. Touchscreens maken gebruik van een geleidende laag aan de buitenkant om aanrakingen te detecteren, zijn gevoeliger voor aanraking en hebben geen druk nodig. Het is even wennen omdat de schermen zo klein zijn.
Smartwatches zonder touchscreens hebben wieltjes of andere navigatiemechanismen waarmee je toegang hebt tot de functies van het horloge.

Belangrijke kenmerken van smartwatches

Daarnaast zijn er een aantal belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een smartwatch, zoals hieronder beschreven.

Batterijduur

Afhankelijk van de complexiteit van de technologie van het horloge, moet een degelijk horloge bij veelvuldig gebruik minimaal een dag meegaan. Sommigen van hen kunnen weken meegaan, ook al is de technologie in deze smartwatches inherent eenvoudiger. Over het algemeen geldt dat hoe meer de smartwatch kan, hoe korter de levensduur van de batterij zal zijn.

App-selecties

Voordat u een smartwatch koopt, moet u weten hoeveel applicaties deze bevat en hoeveel daarvan waarschijnlijk zullen worden gebruikt. De Apple Watch biedt bijvoorbeeld een overvloed aan applicaties, waaronder Uber en zelfs Rosetta Stone. Met dit polshorloge kunt u vrijwel alles doen, zoals het aanpassen van de verlichting, het plaatsen van etensbestellingen en het betalen voor diensten via ApplePay.

Hartslag monitor

De hartslagmeter op veel smartwatches is een handige functie. Mogelijk wilt u uw hartslag regelmatig controleren om vele redenen, waaronder het verbeteren van de sportprestaties, het beheersen van stress en het monitoren van de gezondheid van uw hart. Het is van cruciaal belang dat je een smartwatch kiest die je hartslag kan volgen en over handige functies beschikt.

GPS

Via een techniek die triangulatie wordt genoemd, gebruikt uw fitnesshorloge GPS om uw precieze positie te bepalen. Veel van de beste Android-smartwatches en -trackers hebben geen GPS, terwijl bij andere u uw horloge aan uw telefoon kunt koppelen en uw verblijfplaats kunt volgen. Met deze functie kunt u uiteraard ook kaarten en andere toepassingen gebruiken die afhankelijk zijn van de locatie.

Fitness-trackers

De meeste smartwatches bevatten een stappenteller. De manier waarop stappentellers werken, is dat ze uw beweging omzetten in gegevens. Deze gadgets bevatten componenten die meetbaar reageren op beweging, waardoor uw horloge uw stappen en afgelegde afstand kan volgen en u zelfs kan helpen erachter te komen hoeveel calorieën u heeft verbrand. Andere functies zijn onder meer slaaptrackers en de mogelijkheid om uw eigen fitnessdoelen in te stellen.

Bellen optie

Smartwatches kunnen nu uw activiteit volgen en zelfs bellen. Investeer in een smartwatch met belfunctie als je ook van dit gemak wilt genieten. De Apple Watch Series 6 is een voorbeeld van een polshorloge met belmogelijkheden.

Als u het horloge niet wilt gebruiken om te bellen, zullen velen u meldingen geven dat u inkomende oproepen, e-mails, chats, enz. hebt. Dit is een leuke functie om u eraan te herinneren een actie te ondernemen die op uw telefoon kan worden voltooid.

Mobiel betalen met een smartwatch

Een andere leuke functie om naar te zoeken in een smartwatch is of je er wel of niet betalingen mee kunt doen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een high-end polshorloge waarmee u zonder creditcard kunt reizen, moeten smartwatches met betalingsalternatieven worden overwogen.

Waterbestendigheid

Als je iemand bent die actief is en graag zwemt, fietst of hardloopt, is het belangrijk om rekening te houden met de waterbestendigheid van je smartwatch. De meeste smartwatches zijn tegenwoordig waterbestendig, maar de mate van waterbestendigheid kan variëren.

Integratie van stemassistenten

Veel smartwatches worden tegenwoordig geleverd met ingebouwde stemassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa, waarmee je kunt bellen, berichten kunt versturen of smarthome-apparaten kunt bedienen.

Ontwerp en stijl

De laatste factor waarmee u rekening moet houden, is het uiterlijk van het horloge zelf. Smartwatches zijn er in verschillende ontwerpen, stijlen en maten. Sommige zijn sportief en stoer, andere zijn verfijnder en eleganter. Zorg ervoor dat u een horloge kiest dat bij uw persoonlijke stijl past en comfortabel is om te dragen. Over het algemeen bieden smartwatches met meer functies, zoals de Apple Watch, meer ontwerpkeuzes dan standaard fitnessmonitors.

Concluderend: bij het zoeken naar een smartwatch is het belangrijk om na te denken over de functies die voor u het belangrijkst zijn en hoe u het horloge wilt gebruiken. Of u nu op zoek bent naar een fitnesstracker, een smart home-controller of een apparaat waarmee u onderweg verbonden kunt blijven, er is altijd een smartwatch die aan uw behoeften voldoet.

Back to top button