Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Slowcookers 2024

Een slowcooker is een geweldige manier om een ​​huisgemaakte maaltijd te bereiden als je een druk schema hebt. U hoeft hem alleen maar te vullen, de timer in te stellen en uw feestmaal is klaar wanneer u dat nodig heeft. We hebben onderzoek gedaan naar de beste slowcookers om u te helpen de juiste keuze te maken.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Het hebben van een slowcooker in je keuken opent allerlei mogelijkheden en kan je helpen een aantal van de zachtste en heerlijkste gerechten te creëren die je ooit hebt gemaakt. Met slowcookers, ook wel Crock-Pots genoemd, kun je een timer instellen om stoofschotels, ovenschotels, gemarineerd vlees en nog veel meer te maken. We hebben het onderzoek gedaan om deze eenvoudige koopgids te maken, zodat u de juiste keuze voor uw huis kunt kiezen.

Soorten slowcookers

Slowcookers waren vroeger eenvoudige apparaten met functies zoals warmte-instellingen en timers, maar ze worden steeds ingewikkelder naarmate de technologie vordert. Er zijn een paar soorten waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze. Denk na over uw kookgewoonten en welk type het beste bij uw behoeften past.

Handmatig

De originele slowcookers met eenvoudige bediening waarbij je de kookstand kunt kiezen van laag tot hoog en eventueel een warmhoudfunctie. Jij hebt de leiding over al het andere, inclusief hoeveel tijd het eten nodig heeft om te koken. Deze zijn relatief goedkoop en geven goede resultaten, maar voor veel moderne huizen ontbreken ze aan functionaliteit

Programmeerbaar

Met meer geavanceerde slowcookers kunt u uw maaltijd programmeren. Dit betekent dat u de hitte en de timer zo kunt instellen dat uw eten wordt bereid en begint en eindigt wanneer u maar wilt. Deze omvatten functies voor uitgestelde start, zodat u alle ingrediënten erin kunt doen, het programma kunt instellen en de maaltijd gaar is en klaar is wanneer u klaar bent om te eten. Deze zijn over het algemeen duurder dan handmatige fornuizen, maar dankzij de extra functies zijn veel mensen bereid meer te betalen.

Multi-cookers

De wereld van slowcookers en Crock-Pots werd steeds verwarrender naarmate airfryers en rijstkokers populairder werden. Nu kun je multi-cookers vinden die beweren vrijwel alles te doen wat ovens, fornuizen en Crock-Pots vroeger deden! Deze komen met de belofte dat ze ‘alles-van-alles’ zijn en alles doen. De vraag is: zullen ze de dingen doen waarvoor je een slowcooker nodig hebt, evenals een Crock-Pot voor eenmalig gebruik? Dit is waar je wat onderzoek moet doen om erachter te komen welke functies je nodig hebt en wilt in je slowcooker. Multicookers zullen duurder zijn, maar in veel gevallen kunnen ze u geld besparen doordat u meer kunt doen met één apparaat, zodat u geen rommelige kasten vol apparaten voor eenmalig gebruik hoeft te hebben.

Belangrijke kenmerken van slowcookers

Er zijn enkele basisfuncties die alle slowcookers zouden moeten hebben, zoals warmte-instellingen en timers, maar je wilt ook andere functies overwegen.

Maat

Het belangrijkste waar u op moet letten als u uw slowcooker koopt, is het formaat. Dit omvat zowel de hoeveelheid voedsel die het kan koken, meestal gemeten in liters, als de grootte van het totale fornuis vanwege opslagoverwegingen. Deze fornuizen hebben meestal keramische inzetstukken die behoorlijk zwaar kunnen zijn, dus het verplaatsen ervan kan een uitdaging zijn.

Een goede regel om te volgen is dat u 1 liter per persoon in het huishouden wilt. Als je alleenstaand bent of als er maar twee mensen in huis zijn, dan is een Crock-Pot van 1 à 3 liter goed genoeg. Voor een gezin van 3–4 personen heb je 4–5 liter nodig. De grootste slowcookers hebben een inhoud van 6 à 8 liter, wat groot genoeg is voor grote gezinnen en je meestal genoeg eten geeft voor de restjes.

Programma’s

Zoek naar een fornuis waarmee je de programma’s kunt instellen die je nodig hebt voor jouw levensstijl. Als u druk aan het werk bent en een maaltijd wilt kunnen klaarmaken, zodat deze klaar is als u thuiskomt, zorg er dan voor dat uw slowcooker over deze functie beschikt. Er zijn slowcookers die met apps worden geleverd, zodat je de instellingen op afstand kunt controleren en wijzigen.

Zoek ook naar nauwkeurige temperatuurinstellingsprogramma’s en een warmhoudfunctie. Dit zijn uitstekende eigenschappen voor elke slowcooker.

Keramische inzetstukken en materialen

Houd rekening met de algehele kwaliteit van de materialen. De standaard slowcooker wordt geleverd met een uitneembaar, dik, zwaar keramisch inzetstuk. Zoek er een die glad en gemakkelijk schoon te maken is. Hoe meer ribbels en spleten er zijn, hoe moeilijker het zal zijn om ermee om te gaan. Houd ook rekening met het gewicht van het inzetstuk, zodat u er zeker van kunt zijn dat u het gemakkelijk kunt hanteren.

Gebruiksgemak en reiniging

Neem de tijd om ervoor te zorgen dat de slowcooker die u koopt gemakkelijk te gebruiken is. Zijn de knoppen en indicatielampjes duidelijk gemarkeerd? Past de keramische inzet in jouw spoelbak en is deze makkelijk schoon te maken? Heeft het handvatten waardoor het gemakkelijk te dragen is?

Accessoires en andere kenmerken

Sommige slowcookers worden geleverd met temperatuursondes, zodat u de binnentemperatuur van vlees kunt testen. Dit is leuk om te hebben, maar niet noodzakelijk, want je kunt hetzelfde doen met een goedkope vleesthermometer.

Misschien wil je er een vinden met een draagtas. Deze zijn erg handig als je van plan bent feestjes bij te wonen en je heerlijke Crock-Pot-creaties mee te nemen. Ze houden het eten ook langer warm. Een afsluitbaar deksel is ook een leuke functie voor op reis.

Verzorging en onderhoud van de slowcooker

Slowcookers zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het grootste probleem is het schoonmaken. We raden aan om het steengoed inzetstuk met de hand te reinigen, maar veel ervan zijn vaatwasmachinebestendig. Een van de grootste problemen met deze fornuizen is het ontstaan ​​van scheuren in het keramische inzetstuk door verkeerd gebruik of door per ongeluk laten vallen. Extreme temperatuurschommelingen kunnen ook scheuren veroorzaken. Je wilt nooit koud water in je hete Crock-pot doen. Laat het afkoelen voordat u begint met schoonmaken.

Bij aangekoekte rommel kun je het inzetstuk het beste in een sopje laten weken. De meeste plakkerige voedingsmiddelen vallen er na een paar uur weken meteen af.

Conclusie

Elk huishouden kan profiteren van een slowcooker van hoge kwaliteit. Deze ingenieuze apparaten voegen een geheel nieuw niveau van culinair genot toe aan uw menu en kunnen zeer nuttig zijn voor mensen met gezinnen die te eten moeten krijgen en drukke schema’s moeten volhouden. Bedenk welk type slowcooker het beste bij u past en u zult heel blij zijn met uw keuze.

Back to top button