bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste slowcookers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Steeds meer mensen kopen slowcookers, en heel gek is dat niet. Het zijn ontzettend veelzijdige apparaten om mee te koken, en je kunt er echt gezonde dingen mee maken. Dit komt doordat je, zelfs bij de meest goedkope slowcookers, kunt koken zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan. Je kunt zo in een handomdraai, en bovendien met verse producten, een gerecht maken terwijl je zelf bezig bent met hele andere dingen. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een slowcooker. Wij zetten de vijf beste slowcookers voor je op een rij, en laten de keuze aan jou. Veel leesplezier!

Beste algemeen
Tefal CY505E
Beoordeling
Het meest populair
Crock-Pot CR061
Beoordeling
De beste koop
Tristar VS-3920
Beoordeling
De beste functies
Sage the Fast Slow Pro
Beoordeling
De laatste keuze
Russell Hobbs 24180-56
Beoordeling

Wat is een slowcooker eigenlijk?

Een slowcooker, sommige varianten staan bekend onder de naam crock-pot, is een pan met een binnen- én buitenschaal. Hierdoor kun je er gerechten langzaam mee gaar koken. De slowcooker werkt op elektriciteit, en de nieuwste modellen hebben allerlei handige, extra functies.

Neem je tijd

Met een slowcooker neem je echt de tijd voor het koken van je maaltijd. En dan bedoelen we ook écht de tijd. Soms laat je de ingrediënten namelijk wel 8-10 uur stoven! Dit betekent echter niet dat je er ook al die tijd bij moet blijven. Het grote, tijdbesparende voordeel van de slowcooker is dat je deze gewoon aan kunt zetten als je zelf andere dingen gaat doen. Je kunt zelfs ‘s ochtends naar je werk gaan en de slowcooker ondertussen zijn werk laten doen. Je komt dan ’s avonds thuis en kunt meteen aanschuiven aan tafel!

Gerechten uit de slowcooker

Doordat de slowcooker zo’n veelzijdig apparaat is kun je er ontzettend veel verschillende dingen mee maken, zolang het maar gaat om een eenpansgerecht. Immers wordt alles in dezelfde binnenschaal bereid. Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere stoofpot, of een portie goulash. Ook maaltijdsoepen, stamppotten, maar zelfs spareribs of pulled pork kun je heerlijk klaarmaken met een slowcooker. Denk daarnaast ook eens aan een vegetarische maaltijd, zoals chili sin carne, of een vegan maaltijd, zoals spaghetti porcini op basis van kokosmelk. Alles is mogelijk met de slowcooker, en je hebt er géén enkel omkijken naar.

Wat moet ik in de gaten houden?

Goed, je hebt nu eenmaal een slowcooker aanbieding gezien. Waar moet je dan eigenlijk allemaal op letten als je overgaat tot het doen van je aankoop? Dit zetten wij hieronder voor jou uiteen. Zo kun je voor jezelf een goede afweging maken omtrent welke slowcooker voor jou het beste werkt. Immers, voor een investering in je keuken wil je zeker weten dat je ook meteen op het juiste pad zit.

Hoe groot de slowcooker is

Het ligt zó voor de hand dat veel mensen het al snel vergeten: kijk altijd goed naar de grootte van de slowcooker die je op het oog hebt. Slowcookers heb je in allerlei maten. De meest gangbare maten hebben een inhoud van tussen de 3 en 4 liter, of van 5,5-6,5 liter. De eerste maat is geschikt voor een tweepersoonshuishouden, terwijl je met de grotere maat ook voor tot 4 personen de lekkerste gerechten kunt maken. Je hebt ook speciale modellen voor één persoon. Deze hebben een inhoud van circa 1,5 liter.

Je denk nu vast: waarom zou ik, ook als éénpersoonshuishouden, niet gewoon kiezen voor een grotere slowcooker? Dan kun je de slowcooker immers ook gebruiken als je gasten hebt. Zo makkelijk is het alleen niet. Immers, in een goed gevulde slowcooker wordt je eten veel sneller gaar. Heb je dus een grote maat slowcooker, maar gebruik je die maar voor één persoon? Dan komt dit de effectiviteit van de slowcooker niet ten goede. Het duurt langer voordat je eten klaar is, en je zult relatief veel elektriciteit gebruiken.

Of er een timer op zit

Niet iedereen wil de slowcooker gebruiken terwijl ze zelf niet in de buurt zijn. En niet elke slowcooker heeft dan ook een timer. Let hier op bij het doen van je aankoop. Een timer heeft als voordeel dat de slowcooker na verloop van tijd automatisch overschakelt op een soort warmhoudstand. Hierdoor zal je eten niet té gaar koken, of zelfs verbranden. Al zal dit laatste sowieso niet snel gebeuren in een slowcooker, door de lage temperatuur waarop je eten gegaard wordt. Wil je echter dat je slowcooker automatisch in- of uitschakelt? Kies dan voor een model met een timer.

Welke vorm de slowcooker heeft

Hier staan veel mensen niet bij stil, maar slowcookers komen echt in allerlei soorten en maten. Dit uit zich in de vorm van de slowcooker. Veel modellen zijn rond. Maar wat als je nu spareribs of andere gerechten wilt maken die relatief ‘groot’ zijn? Dan ben je véél beter af met een ovalen model. Dit lijkt misschien niet zo’n groot verschil, maar geloof ons: je wilt er niet achter komen dat je bepaalde gerechten niet kunt maken omdat de vorm er niet voor geschikt is. Bedenk dus ook vooraf welke soorten gerechten je wilt klaarmaken, en welke niet.

Wat je ermee kunt

We zeiden het al, de ene slowcooker is de andere niet. Het ene model heeft speciale functies of programma’s, waarmee je héél precies bepaalde gerechten kunt klaarmaken. Andere modellen hebben een binnenschaal die dan weer speciaal in de oven of magnetron kan. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld je stoofpot nog even wilt nagaren in de oven, of als je later iets wilt opwarmen uit de slowcooker. Kijk dus tenslotte ook naar de extra functies die je slowcooker wel óf niet heeft.

Op naar heerlijk eten

Na het lezen van dit artikel weet je wat je allemaal in de gaten moet houden bij het aanschaffen van een slowcooker. Let zoals gezegd in elk geval als eerste op de grootte van je slowcooker. En dan? Koken maar! Wij zijn ervan overtuigd: slowcookers test je het beste door zelf lekker aan het koken te slaan. Kies voor een model dat bij je past, en ga lekker aan de slag. Wij wensen je veel kookplezier!