bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste skeelers 2021

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Wat is er nu fijner dan na het werk of school lekker een rondje te gaan skeeleren? Skeeleren kan tenslotte bijna overal en de aanschaf van skeelers hoeft helemaal niet duur te zijn. Tegenwoordig zijn er veel varianten beschikbaar van skeelers en zijn er ook skates. Het kan daarom lastig zijn om de juiste skeelers voor jou uit te zoeken. Gelukkig vind je hierboven een top 5 die wij hebben samengesteld naar aanleiding van onze skeeler test en die je vertelt wat op dit moment de beste skeelers op de markt zijn. Daarnaast zetten we hieronder uiteen waar je op wilt letten bij het kopen van nieuwe skeelers.

Belangrijke aandachtspunten bij kopen van nieuwe skeelers

Voor welk doel wil je de skeelers gaan gebruiken?

Om te beginnen is het belangrijk om vast te stellen voor welk doel je de skeelers wilt gaan gebruiken. Als je de skeelers puur wilt gebruiken voor recreatieve doeleinden dan kun je met eenvoudige exemplaren goed vooruit, maar de wat gevorderde skeeleraars en diegene die echt snel willen kunnen rijden zullen wat meer aandacht moet schenken aan verschillende facetten van de skeelers.

De pasvorm van de skeelers

Zeker zo belangrijk is dat de skeelers voor jou de juiste pasvorm hebben. Het is om te beginnen belangrijk dat de skeelers bij jou niet te strak zitten maar ook weer niet te los. Koop niet simpelweg skeelers in jouw gebruikelijke schoenmaat want het kan zijn dat dat bij skeelers toch anders moet. Hoe dan ook moet je de skeelers dus uitgebreid passen en een goed gevoel bij ze hebben, ze moeten gewoon lekker zitten. Voor gevorderden skeelers kan het aan te bevelen zijn om een skeelerschoen op maat te laten maken.

Skeelerschoenen

Skeelerschoenen worden gemaakt van verschillende materialen. Deze variƫren in duurzaamheid en gemak. Om te beginnen zijn er kunststof scheelerschoenen. Een meer duurzame variant zijn de skeelerschoenen die zijn gemaakt van carbon. Tenslotte zijn er ook nog de thermoplastische vervormbare skeelerschoenen. Deze schoenen passen zich door warmte aan aan de vorm van je voet. Zo creƫer je de ideale pasvorm.

Hoe zit het met de wieltjes en lagers?

Ook als het gaat om de wieltjes onder jouw skeeler zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn wieltjes er in verschillende diktes en hardheid en zijn er ook speciale wielen die je kunt gebruiken als het regent. Kijk ook hoe eenvoudig het is om de wieltjes te wisselen van de skeelers die je op het oog hebt. Ook als het gaat om de lagers zijn er verschillende mogelijkheden, zoals normale en keramische lagers. Hou er rekening mee dat met name deze onderdelen regelmatig vervangen moeten worden en dat je dus eenvoudig nieuwe wieltjes wilt kunnen kopen. Vraag na bij de winkel wat voor wieltjes er precies onder jouw skeeler horen en vraag of je de wieltjes ook kunt vervangen door andere opties.

Zijn er bij de skeelers ook accessoires beschikbaar?

Het kan prettig zijn om bijpassende accessoires te kunnen kopen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan accessoires voor gevorderden waardoor je de skeelers nog efficiƫnter kunt gebruiken. Daarnaast wil je natuurlijk ook gebruik maken van de nodige veiligheidsmiddelen zoals een helm en bescherming voor je knieƫn en ellebogen. Verder kan het fijn zijn om een goede hoes te kopen om jouw skeelers veilig in op te bergen.

Wel of niet een remblokje op de skeelers

Een remblokje op jouw skeelers geeft je de mogelijkheid om op de traditionele manier te kunnen remmen. Voor de gevorderde skeelers zal het echter vervelend zijn dat de skeelers door het remblokje zwaarder zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om te remmen zonder remblokje, maar dat is iets ingewikkelder. Tenslotte zij er ook skeelers waarbij het remblokje afneembaar is.

Het verschil tussen skeelers en skates

Onthoud dat er een verschil is tussen skeelers en skates. Skates zijn doorgaans een stuk goedkoper, maar ze zijn minder gemaakt op snelheid en dat komt met name omdat het frame daar niet op ingesteld is. Beide varianten beschikken doorgaans over vier wielen. Bij skeelers zin die op 1 rij geplaatst en bij skates zit er 1 vooraan. Mocht je dus op zoek willen naar een goedkopere variant en niet per se snel hoeven te rijden dan kunnen skates ook een optie zijn.

Skeelers voor kinderen

Ook voor kinderen kan skeeleren heel leuk zijn. Fijn om te weten is daarom dat er speciale skeelers voor kinderen beschikbaar zijn. Deze zijn eenvoudig aan te trekken en extra stabiel. Daarnaast zijn die vaak leuk uitgevoerd. Ook voor kinderen zijn er de nodige veiligheidsmiddelen beschikbaar zoals enkel- en polsbeschermers en speciale skeelerhelmen. Zorg ook dat kinderen de skeelers van tevoren goed passen omdat ook hier de pasvorm leidend moet zijn.

Andere zaken om in gedachten te houden:

  • Je zult met je skeelers natuurlijk ook gezien worden in het park of op straat. Het uiterlijk van de skeelers kan daarom voor jou van belang zijn. Skeelers zijn er dan ook gelukkig in allerlei kleuren en vormen. Dit is natuurlijk puur een kwestie van persoonlijke voorkeur.
  • Weet dat er verschillende soorten skates bestaan. Zo zijn er bijvoorbeeld stuntskates voor diegenen die graag toeren willen uithalen. Er zijn complete skeelers te koop met schoen en al maar je kunt de onderdelen ook los kopen. Daarnaast zijn er ook de traditionele rolschaatsen te koop en worden skeelers ook wel eens speed skates genoemd.
  • Goedkope skeelers zijn in overvloed te vinden. Zorg er echter voor dat goedkoop uiteindelijk geen duurkoop wordt en let zeker op de kwaliteit. Ga dus voor de optimale prijs/kwaliteit verhouding en die vind je ook in onze top 5.
  • Verder kan het natuurlijk zo zijn dat jij de voorkeur hebt voor skeelers van een specifiek merk. Ook binnen 1 merk zijn er vaak verschillende varianten van de skeeler te vinden, zowel voor beginners als gevorderden.
  • Een miskoop kun je voorkomen door je skeelers te kopen bij een winkel met verstand van skeelers. Dit zodat je voorzien kunt worden van een goed advies en met passende skeelers de deur uitgaat. Natuurlijk kun je ook online kopen, maar zorg dat je de skeelers in ieder geval kunt uitproberen.