bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste scheerapparaten 2022

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een scheerapparaat is voor elke man onmisbaar. Hier zullen we met name in gaan op de mogelijkheden die er zijn als het gaat om scheerapparaten voor mannen. Het scheren ontwikkelt zich steeds meer en er komen scheerapparaten op de markt met veel extra functies. Probeer dan nog maar eens te bepalen wat het beste scheerapparaat voor jou is. Gelukkig hebben wij na een uitgebreide scheerapparaat test een top 5 voor je samengesteld. Daarnaast vertellen we je nu in onze koopgids waar je zelf op zou kunnen letten. Lees dus vooral verder zodat je het beste scheerapparaat voor jou koopt.

Verschillende scheersystemen

Grof gezegd zijn er scheerapparaten met een kopsysteem en met een bladsysteem. Het kopsysteem bestaat uit, in ieder geval, drie scheerringen. Deze bevatten mesjes die snel ronddraaien waardoor ze de haartjes afsnijden. Als algemene regel geldt dat hoe hoger de serie van het scheerapparaat is hoe geavanceerder die is. Het is zeker de moeite waard om te investeren in een geavanceerd scheerapparaat, omdat je deze waarschijnlijk dagelijks zult gebruiken en je zo sneller en comfortabeler kunt scheren. Het grootste voordeel van een scheerapparaat met een rond kopsysteem is dat de kop zich automatisch meebeweegt met jouw gezicht.

Een andere mogelijkheid is dat je een scheerapparaat koopt met een scheerblad. Dit scheerblad wordt ook wel omschreven als een folie en daaronder zitten scheermesjes die op hoge snelheid trillen. Hier geldt ook dat hoe hoger de serie, hoe meer scheerelementen er zijn en hoe effectiever het scheerapparaat werkt. Door de rechthoekige vorm van dit type scheerapparaat kan het moeilijk zijn om goed de contouren van je gezicht te volgen. Wel is het gebruik van een scheerapparaat met een scheerblad doorgaans efficiënter.

Hoe zit het met beschikbare accessoires en extra functies?

De beschikbare accessoires kunnen wisselen per scheerapparaat. Zo kan een scheerapparaat met een opberghoes komen, maar ook met verschillende opzetstukken. Daarnaast kan een scheerapparaat ook beschikken over extra functies. Een trimfunctie kan handig zijn als je bijvoorbeeld een baard hebt die regelmatig wilt kunnen bijwerken. Ook een tondeusefunctie kan handig zijn. Een tondeuse zorgt ervoor dat het scheren makkelijker wordt, omdat je de haren eerst korter kunt maken.

Wel of niet een waterbestendig scheerapparaat?

Een waterbestendig scheerapparaat kun je zowel voor nat als droogscheren gebruiken. Een waterbestendig scheerapparaat kun je daarbij zelfs meenemen onder de douche. In principe staat er op (de verpakking van) het scheerapparaat vermeld of het apparaat al dan niet waterbestendig is. Goed om te weten is dat het overgrote deel van de scheerapparaten aan deze voorwaarden voldoet.

Scheerapparaten met accu’s en kabels

Er zijn zowel scheerapparaten met accu’s als met een kabel beschikbaar. Scheerapparaten met een accu moeten uiteraard regelmatig worden opgeladen, maar bieden daarnaast wel meer flexibiliteit omdat je geen rekening hoeft te houden met een kabel. Scheerapparaten met accu kun je dus ook makkelijk meenemen op reis. In dat geval is het dus maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. Op de verpakking staat doorgaans vermeld hoe lang de accu van het apparaat meegaat maar het is raadzaam om ook naar online reviews te kijken om te verifiëren of het genoemde ook echt klopt.

Hoe onderhoud je het scheerapparaat?

Het is aan te bevelen om na elke scheerbeurt het apparaat af te spoelen. Het is daarom van groot belang om een scheerapparaat te kiezen dat je goed schoon kunt maken. Daarnaast zul je ook af en toe groot onderhoud uit moeten voeren. Als je hier zelf geen zin in hebt dan kun je ervoor kiezen om een reinigingsstation te kopen. Verder is het zo dat je de scheerkop regelmatig moet vervangen. De messen moeten in principe elk jaar vervangen worden. Dit is ook relevant in het kader van veiligheid en hygiëne. Vraag bij aankoop dus zeker na wat voor mesjes er gebruikt worden en waar je vervangende mesjes kunt kopen. Sommige mesjes zijn (nagenoeg) universeel en kun je op elk scheerapparaat plaatsen maar het kan ook zo zijn dat er alleen specifieke scheermesjes passen op het apparaat van jouw keuze.

Jouw huidtype

Verder is het bij het kiezen van een scheerapparaat ook belangrijk om te letten op jouw huid. Als je een gevoelige huid hebt dan loop je meer risico op kwaaltjes zoals wondjes en irritaties. Het is dan aan te bevelen om nat te scheren. Het is belangrijk om dit te vermelden bij het kopen van een scheerapparaat, zodat je zeker weet dat je met een passend product thuiskomt.

Naast het huidtype speelt ook jouw soort baardgroei een belangrijke rol. Het overgrote deel van de mensen heeft een gemiddelde baardgroei, maar het is ook mogelijk dat jouw baard veel sneller groeit, of juist omgekeerd. Het is belangrijk dat je een scheerapparaat koopt dat past bij jouw baardgroei.

Vergeet ook zeker dit niet

We zetten nog een aantal criteria op een rij:

– Realiseer je ook dat je een scheerapparaat koopt om in principe jarenlang te gebruiken en dat het dus zeker wel de moeite loont om te investeren in kwaliteit. Veel mannen gebruiken het scheerapparaat dan ook dagelijks. Er zijn goedkope scheerapparaten op de markt maar

– Er zijn meerdere manieren om een goed scheerapparaat te kopen. Dit kan bij speciaalzaken, die een goede kennis hebben van scheermachines, maar uiteraard ook online bij een webshop. Zorg in ieder geval dat je dit bij een professionele winkel doet die jou kan voorzien van een passend advies. Vraag daarbij ook altijd na hoe het zit met garanties en andere voorwaarden.

– Er zijn speciale scheerapparaten beschikbaar voor op reis. Heel handig, want scheren moet je overal en je wilt natuurlijk dat het scheerapparaat zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

– Het merk van het scheerapparaat kan natuurlijk ook voor jou van belang zijn. Gelukkig zijn er een groot aantal producten van uitstekende scheerapparaten op de markt. Zo hoeft dit je dus niet tegen te houden bij het kiezen van een goed scheerapparaat.