Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Printers 2024

Of u nu eenvoudige documenten afdrukt of professionele foto’s afdrukt, u heeft een printer nodig waarop u kunt vertrouwen. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat u de beste printer aanschaft voor uw dagelijkse behoeften.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

De meeste mensen slaan hun documenten en foto’s in dit tijdperk en in de cloud op op laptopschijven en in de cloud. Er is echter nog steeds behoefte aan het afdrukken van deze foto’s en documenten voor fysieke referentie, vooral tijdens vergaderingen. Gezien het enorme aanbod aan opties is het niet altijd gemakkelijk om te weten hoe u de beste printer kiest.

Printers zijn goedkoper geworden en beschikken over geweldige functies waarmee u documenten en afbeeldingen van de beste kwaliteit kunt afdrukken. Om u te begeleiden bij de aanschaf van een printer hebben wij belangrijke factoren op een rij gezet.

Wanneer is het nodig om een ​​printer te hebben?

Thuiswerken is nu een gewone en gewone zaak. U hebt een printer nodig om uw werkdocumenten te kopiëren, afdrukken en scannen. Studenten hebben printers nodig voor opdrachten en huiswerk.

Als u thuis een printer heeft, hoeft u minder voor elk exemplaar te betalen en naar specifieke locaties te gaan. Fotografieliefhebbers en iedereen die iets op tastbaar papierformaat wil afdrukken, hebben ook printers nodig. Bedenk of u alleen hoeft te printen of ook te kopiëren en scannen.

Reguliere printer

Deze printers gebruiken voornamelijk inkt en zijn geschikt voor productie in kleine volumes. Ze dienen meestal één doel: afdrukken.

All-in-one printers

Deze zijn, afhankelijk van hun configuratie, uitgerust met copingfuncties, scanners, printers, soms faxen en andere functies.

Type printer

Printers zijn er in verschillende soorten en ze functioneren allemaal anders. Dit zijn de typen die op de markt verkrijgbaar zijn:

Inkjetprinters

Inkjetprinters worden in de volksmond thuis gebruikt voor het afdrukken van documenten. Om afbeeldingen op papier te maken, spuiten ze honderden minuscule inktdruppeltjes, waarmee ze de elektronenkathodestraalbuistechnologie achter televisie- en computerbeeldschermen nabootsen. De inktcartridges van inkjetprinters zijn normaal gesproken verkrijgbaar in geel, magenta en cyaan en de drie worden gemengd om elke gewenste kleur te vormen.

De techniek die bij inkjetprinters wordt gebruikt, is eenvoudiger dan bij laserprinters, hoewel deze gemakkelijk tot vlekken kan leiden. Inkjetprinters zijn vooral geschikt voor mensen die lage afdrukvolumes nodig hebben. Het voordeel van inkjet ten opzichte van laser is dat er op verschillende papiersoorten kan worden afgedrukt.

Laserprinters

Laserprinters gebruiken daarentegen toon. Dit is een poeder dat op het papier wordt gesmolten om permanente afbeeldingen te vormen. Laserprinters werken sneller dan inkjets en produceren lichtbestendige documenten. Normaal gesproken functioneren ze door laserstralen op een roterende fotogevoelige houder te richten om de afbeelding van de pagina te laten glinsteren.

Laserprinters zijn geschikt voor kantoorgebruik en voor mensen met een hoge uitvoerbehoefte aan witte en zwarte documenten. Ze zijn relatief sneller dan inkjetprinters en produceren documenten van betere kwaliteit.

Multifunctionele printers

Dit kunnen laserprinters of inkjetprinters zijn, maar ze moeten zijn uitgerust met kopieer- en scanmogelijkheden naast enkele andere functies, zoals faxen.

Fotoprinters

Dit zijn printers voor één taak die doorgaans alleen zijn gemaakt voor het afdrukken van foto’s of grafische afbeeldingen. Ze bieden een resolutie van hoge kwaliteit en kwaliteitsafbeeldingen, maar zijn meestal niet geschikt voor andere soorten afdrukken. Sommigen van hen zijn verkrijgbaar in zeer kleine formaten waarmee afbeeldingen op klein formaat kunnen worden afgedrukt.

Waar moet u op letten voordat u een printer koopt?

Het zou rampzalig zijn als u een winkel binnenging en willekeurig een printer kocht zonder rekening te houden met de volgende factoren.

Onderhoudskosten

Het is belangrijk om voor een lage prijs een goede printer te kopen en te bedenken hoeveel u op de lange termijn kwijt bent. U moet rekening houden met andere factoren, zoals wegwerpartikelen zoals inkt, cartridges enz. Zorg dat u weet hoeveel u nodig heeft om de inkttank bij te vullen en hoe vaak dit zal gebeuren.

Controleer bovendien of de prijs voor reserveonderdelen redelijk is, voor het geval sommige onderdelen kapot gaan of versleten raken. Houd in het algemeen rekening met de levensduur en andere factoren die de algehele winstgevendheid/bruikbaarheid van de printer kunnen vergroten.

Verbinding

Sommige printers hebben een draadloze afdrukfunctie die doorgaans via Wi-Fi verbinding maakt met uw apparaten en alles afdrukt wat u nodig heeft. Bovendien ondersteunen sommige printers draadloze connectiviteit, maar kunnen ze ook via kabels worden aangesloten.

Anderen gebruiken USB/draad om de printer op het apparaat aan te sluiten en u kunt de USB gebruiken om de printer op het lokale Ethernet-netwerk aan te sluiten.

De meeste volledig functionele printers, met name AIO’s, bieden nu internetgebaseerde functies. Deze functies bieden toegang tot foto’s die op internet zijn opgeslagen.

Als alternatief ondersteunen sommige printers rechtstreeks afdrukken vanaf een SD-kaart.

Hulpmiddelen voor afdrukken

Printers zijn verkrijgbaar in twee typen:

Zwart-wit (zwart-witprinters) – de meest eenvoudige printer, goedkoop en levert over het algemeen alleen zwart-witkopieën van wat dan ook. Zij kunnen de kleur doseren om zo grijstinten en kleurovergangen te creëren, waardoor het drukwerk kwalitatief beter wordt.

Kleurenprinters – ze hebben meerdere kleuringangen en kunnen kleurrijke afbeeldingen afdrukken. Het grootste probleem met kleurenprinters in het algemeen is de vereiste om altijd alle kleuren in de printer te hebben, omdat deze anders misschien helemaal niet afdrukt.

Uitvoerkwaliteit

Sommige printers zullen een betere service bieden bij het verwerken van teksten, terwijl andere het goed zullen doen bij het produceren van heldere en gedetailleerde afbeeldingen.

Laserprinters geven scherpere en nauwkeurigere details dan inkjetprinters, vooral bij het tekenen van dunne lijnen of kleine letters. Bij het afdrukken van foto’s zijn inkjetprinters echter beter omdat de inktuitloopfunctie uitstekende, rijke tinten creëert.

Printerformaat en footprint

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte en voetafdruk van een printer, vooral als de ruimte beperkt is. In de meeste gevallen zijn kleinere printers het beste voor thuis, terwijl grotere voor kantoren. Misschien is dit de reden waarom inkjetprinters voor thuisgebruik de voorkeur hebben boven laserprinters.
Over het algemeen zijn inkjetprinters kleiner dan laserprinters en minder omvangrijk. Een huis heeft geen grote printer nodig, vooral niet als het een klein appartement is.

Specificaties

Verschillende specificaties beoordelen over het algemeen printers. Deze specificaties zijn in feite gestandaardiseerde testsets, ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO).

  • PPM (pagina’s per minuut)
  • DPI (dots per inch)

Dubbelzijdig afdrukken

Dit is een afdrukfunctie waarmee u op beide zijden van een papier kunt afdrukken. Dit wordt gedaan door de pagina’s automatisch om te slaan terwijl de machine aan het afdrukken is, of door de pagina handmatig om te draaien wanneer één zijde klaar is. Dit is vrijwel een must-have voor printers, omdat het helpt om op de lange termijn papier en dus printkosten te besparen.

Makkelijk te gebruiken

U dient een printer aan te schaffen die u eenvoudig kunt bedienen zonder gebruik te maken van een handleiding. Een printer met touchscreen is gemakkelijker te gebruiken omdat alles op het scherm wordt weergegeven. Sommige printers, vooral de goedkopere, hebben een 1-2-regelig LCD-scherm dat beperkte informatie geeft en daardoor moeilijk te gebruiken is.

Controleer bovendien of de gewenste printer een USB-kabel heeft, zelfs als u van plan bent de draadloze optie te gebruiken. Sommige modellen hebben voor de eerste keer een kabel nodig om verbinding te maken met WiFi. De USB-kabel helpt ook als het WIFI-netwerk plotseling verzwakt.

Printerinterface

De meeste printers worden geleverd met een visueel display waarop basisinformatie over afdrukken, kopiëren of scannen wordt weergegeven. Sommigen hebben zelfs een touchscreen-functie die de bediening eenvoudiger en sneller maakt. Wanneer u een printer koopt, zorg er dan voor dat u bevestigt dat dit aspect beschikbaar is, omdat dit uw ervaring zal verbeteren.

Als u alle bovenstaande richtlijnen in acht neemt, zult u zeker de beste printer op de markt aanschaffen die geschikt is voor uw behoeften.

De beste printermerken

Wil een printer als de beste worden beschouwd, dan moet deze over alle kwaliteiten van een goede printer beschikken. De merken die we als beste hebben uitgekozen, zijn de merken die al het langst op de markt zijn. Het zijn bekende merken die populair zijn vanwege hun goede servicekwaliteit. Hier is een lijst met de beste printermerken;

Epson

Epson is een Japans elektronicabedrijf opgericht in 1946 en een van de grootste ontwikkelaars, fabrikanten en verkopers van informatieapparatuur. Het bedrijf is actief in verschillende bedrijfssegmenten, namelijk printoplossingen, visuele communicatie en draagbare en industriële producten. Epson staat bekend om het leveren van hoogwaardige printers en andere afdrukproducten.

Canon

Canon is een toonaangevende producent van professionele en consumentenbeeldapparatuur en informatiesystemen. Het bedrijf werd opgericht in 1934 en bloeit sindsdien in de sector. Als u digitale camera’s, lenzen, flitsers, printers en andere printapparatuur nodig heeft, kunt u erop vertrouwen dat Canon deze in de best mogelijke kwaliteit levert.

HP

Hewlett Packard, ook wel bekend als HP, is een populaire producent van computers, desktops, printers, inkt en toners. Het bedrijf werd in 1939, 2 juli, opgericht door Bill Hewlett David Packard. Ze produceren verschillende modellen printers en printproducten en staan ​​bekend om hun hoogwaardige diensten en producten.

Back to top button