bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste oorthermometer 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Wat zijn oorthermometers?

De oorthermometer is een apparaatje dat de temperatuur van het lichaam meet. Dit kan handig zijn wanneer iemand bijvoorbeeld symptomen van koorts vertoont en graag wilt weten of hij of zij op dat moment een verhoging van de lichaamstemperatuur heeft. Een goede oorthermometer biedt op een dergelijk moment uitkomst en kan voor alle leeftijden worden gebruikt. In vergelijking met een klassieke thermometer heeft hij een aantal voordelen, al is dit niet altijd het geval. Zo zijn oorthermometers over het algemeen duurder dan andere soorten thermometers. Daarnaast verschillen de de meningen nog wel eens over de nauwkeurigheid van de oorthermometer.

Beste algemeen
Braun IRT 6520 ThermoScan 7
Beoordeling
Het meest populair
Inventum TMO430
Beoordeling
De beste functies
Sanitas SFT 65
Beoordeling
De laatste keuze
Medisana TM 750 Connect
Beoordeling

Speciale kenmerken die oorthermometers onderscheiden van soortgelijke producten

beste oorthermometerEr is een aantal eigenschappen van de oorthermometer die het instrument net wat anders maakt dan vergelijkbare producten. Wanneer je kijkt naar de techniek die erachter zit, dan is deze vrij bijzonder te noemen. Hij werkt namelijk door een meting te doen van het trommelvlies, precies de reden waarom je deze thermometer in je oor moet doen. Deze meting wordt mogelijk gemaakt doordat het apparaat een infrarood sensor heeft die de hoeveelheid infraroodstraling meet in het oor. Dit kan het apparaat doen bij het trommelvlies. Om precies te zijn, bepaalt deze straling de lichaamstemperatuur. De meting wordt door de meeste oorthermometers een aantal keren in korte tijd achter elkaar uitgevoerd, met het meest nauwkeurige resultaat als uitkomst. Nadat dit is gebeurd, wordt de temperatuur weergegeven op het display.

Wat deze methode doeltreffend maakt, is dat het vrij nauwkeurig is, mits je het goed doet uiteraard. Wat dat betreft kun je de beste oorthermometer hebben, als deze niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan het alsnog zo zijn dat je niet de meest nauwkeurige meting krijgt. Gelukkig zijn er bepaalde dingen waarop je kunt letten zodat dit wel gebeurt. Zo is het belangrijk dat het apparaat een goede, zuivere meting van het trommelvlies kan doen. Door je oor een beetje recht naar achteren en een stukje omhoog te houden, kan de sensor je trommelvlies het beste meten. Wanneer je dit niet doet, is de weergegeven temperatuur vaak lager dan de werkelijke waarde. Een ander onderscheidend kenmerk van de oorthermometer, is de snelheid waarmee een meting verricht kan worden ten opzichte van andere thermometers.

Hoe betrouwbaar zijn oorthermometers?

Een vraag waar nogal eens over gediscussieerd wordt, is hoe betrouwbaar oorthermometers nu daadwerkelijk zijn. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Het kan nooit kwaad om van tevoren goed op te letten wat voor product je koopt. Ondanks dat oorthermometers steeds goedkoper worden, wil dit de kwaliteit niet altijd ten goede komen. Let daarom altijd goed op bij de aanschaf van het product. Door bijvoorbeeld een aantal recensies te lezen over de gebruikservaring van anderen, kom je er vrij snel achter of een oorthermometer betrouwbaar is of niet. Indien er alleen maar slecht over geschreven wordt, zal het niemand verbazen dat betreffende oorthermometer niet geheel naar behoren werkt. In dat geval kan het geen kwaad om af en toe iets meer te spenderen als je er dan wel zeker van bent dat je een apparaat in huis haalt dat doet wat het moet doen. Het belangrijkste is uiteindelijk toch dat een meting zo nauwkeurig mogelijk wordt weergegeven.

Voor- en nadelen van oorthermometers

Ten opzichte van andere thermometers hebben oorthermometers een aantal voor- en nadelen. Per persoon is het vervolgens verschillend of je de voordelen zwaarder vindt wegen dan de nadelen. Dit zal uiteindelijk de reden zijn om al dan niet voor een oorthermometer te kiezen. Het feit dat oorthermometers geliefd zijn geworden heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat hij veel makkelijker werkt dan bepaalde andere producten. Maar de vraag of de thermometer naar behoren werkt, hangt natuurlijk af van of de resultaten juist genoeg weergegeven worden.

De voordelen

Vooral in vergelijking met bepaalde andere thermometers is deze variant een stuk prettiger in gebruik. Dit alleen al is voor de meeste mensen een belangrijke reden om deze thermometer te overwegen in plaats van een andere. Naast dat het gebruik als veel prettiger en een stuk minder vervelend wordt ervaren, is hij een stuk sneller. Wordt de thermometer zo precies mogelijk en op de juiste manier gebruikt, dan zal een meting de temperatuur vrij goed weergeven. Dit is echter vaak ook afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat. Kort gezegd is de oorthermometer niet de allerbeste variant wanneer je een zo precies mogelijke meting van de lichaamstemperatuur wil krijgen.

De nadelen

Net zoals bij ieder product kleven er ook aan de oorthermometer een paar nadelen. Het grootste nadeel blijft toch wel dat een meting niet altijd even nauwkeurig is als bij andere thermometers. Er is nog wel eens een oorthermometer test die uitwijst dat het apparaat niet heel nauwkeurig is. Het gevaar hiervan is dat hij niet weergeeft dat iemand verhoging heeft, terwijl dit wel zo is. Een ander minpunt is dat een wat ouder apparaatje soms een stuk minder precies is qua meting dan eentje die net is aangeschaft. Als tip geef ik dan ook mee om na verloop van tijd een nieuwe thermometer aan te schaffen.

Hoe lang gaat een oorthermometer mee?

thermometer oorHoe lang de oorthermometer in de praktijk mee gaat is afhankelijk van wat voor type, merk en soort oorthermometer je precies koopt. Is een oorthermometer als beste getest dan hoeft dit niet altijd te betekenen dat hij heel lang meegaat. De prijs of beoordelingen van een oorthermometer zijn dus niet altijd indicaties voor de levensduur van het apparaat. Om verwarring te voorkomen is het voor de gebruiker belangrijk om deze zaken niet door elkaar te halen.

Het is dus niet altijd even gemakkelijk om heel accuraat aan te geven hoe lang een oorthermometer precies meegaat. Gemiddeld gezien komt dit echter meestal neer op een bepaald aantal metingen voordat de batterij het voor gezien houdt. Aangezien het een product betreft dat zeker niet dagelijks gebruikt wordt, kan dit wel een aantal jaren duren. Toch is het handig om nauwlettend in de gaten te houden of de oorthermometer na verloop van tijd nog naar behoren functioneert. Krijg je als gebruiker namelijk het gevoel dat dit niet het geval is, dan kan het raadzaam zijn om een nieuwe aan te schaffen of de batterij te vervangen. Meestal kun je dit merken doordat de metingen steeds minder gedetailleerd uitvallen ten opzichte van toen het apparaat of de batterij net nieuw was.