Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Metaaldetectors 2024

Metaaldetectoren zijn steeds populairder geworden, niet alleen voor schatzoeken, maar ook voor beveiligingsdoeleinden. Deze apparaten zijn veel nauwkeuriger, efficiënter en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren. Of u nu een doorgewinterde schatzoeker bent of een beginner, deze review helpt u de beste metaaldetector te kiezen die bij uw behoeften past.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Metaaldetectie is een opwindende en plezierige hobby die perfect is voor mensen van alle leeftijden. Of u nu op zoek bent naar verloren schatten, historische artefacten of gewoon naar verloren munten in uw achtertuin, een metaaldetector kan u helpen waardevolle vondsten te ontdekken. Maar met zoveel beschikbare modellen en merken kan het vinden van de juiste metaaldetector een ontmoedigende taak zijn.

In deze koopgids geven we u alles wat u moet weten om een ​​weloverwogen beslissing te nemen bij de aanschaf van een metaaldetector. We bespreken de verschillende soorten metaaldetectoren, hun kenmerken en hun beoogde gebruik, zodat u de perfecte detector kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Wat is een metaaldetector en waarom heeft u hem nodig?

Veel mensen die een metaaldetector willen gebruiken, dromen van oude Romeinse schatten of gouden munten van lang vergeten beschavingen, maar de waarheid is dat detectorist zijn meer een meditatieve sport is dan een hobby. Meestal vindt u niets of vindt u kleine stukjes doppen van flessen en roestige spijkers. Het plezier van het gebruiken van een metaaldetector is om naar buiten te gaan en deel uit te maken van het landschap op zoek naar vergeten geschiedenis. Als je van wandelen houdt en de natuur op een geheel nieuwe manier wilt ervaren, dan is detectorist worden misschien iets voor jou.

Hoe werkt een metaaldetector?

Simpel gezegd gebruikt een metaaldetector een elektromagnetische spoel om alles wat eronder ligt te magnetiseren. Vervolgens registreren metalen een signaal als ferro (magnetisch) of non-ferro (niet magnetisch) en de detector geeft aan dat hij iets heeft gevonden. Geavanceerdere detectoren gebruiken verschillende golflengtes van straling om het signaal te verfijnen, afhankelijk van wat je zoekt.

Soorten metaaldetectoren

Er zijn drie hoofdtypen metaaldetectoren: VLF (Very Low-Frequency), PI (Pulse Induction) en MF (Multi-Frequency).

VLF-detectoren

VLF-metaaldetectoren zijn het populairste type metaaldetector en ze werken door een laagfrequent elektromagnetisch veld in de grond uit te zenden. Wanneer het elektromagnetische veld in contact komt met een metalen voorwerp, creëert het een wervelstroom in het metaal, wat op zijn beurt een magnetisch veld creëert. De detector detecteert vervolgens dit magnetische veld en waarschuwt de gebruiker voor de aanwezigheid van metaal. VLF-metaaldetectoren zijn het meest geschikt voor het vinden van kleine, ondiepe doelen zoals munten, sieraden en relikwieën.

PI-detectoren

PI-metaaldetectoren werken door korte uitbarstingen van hoogfrequente elektromagnetische pulsen in de grond te zenden. Wanneer de puls in contact komt met een metalen voorwerp, creëert het een wervelstroom in het metaal, wat op zijn beurt een magnetisch veld creëert. De detector detecteert vervolgens dit magnetische veld en waarschuwt de gebruiker voor de aanwezigheid van metaal. PI-metaaldetectoren zijn het meest geschikt voor het vinden van grote, diepe doelen zoals begraven caches, pijpen en andere metalen voorwerpen die dieper in de grond begraven liggen.

MF-detectoren

MF-metaaldetectoren werken door meerdere frequenties in de grond te zenden. De detector detecteert vervolgens de verschillende frequenties en waarschuwt de gebruiker voor de aanwezigheid van metaal. MF-metaaldetectoren zijn het meest geschikt voor het vinden van een breed scala aan objecten, waaronder munten, sieraden, relikwieën en grotere objecten die dieper in de grond begraven liggen.

Functies om te overwegen

Bij het selecteren van een metaaldetector zijn er verschillende functies waar u rekening mee moet houden. Deze functies omvatten:

Grootte

Ten eerste zijn de grootte en het gewicht. Een grote, zware detector is misschien krachtiger en kan meer objecten vinden, maar u moet hem lange tijd aan uw arm dragen. Er is zelfs zoiets als een “detectorist elleboog” wanneer u er een gebruikt die te zwaar voor u is. Wij denken dat alles onder de 2 kilogram een ​​goede optie is als startpunt.

Comfort

Dit gaat natuurlijk hand in hand met de ergonomie van uw detector. U wilt er een met een comfortabele band die u helpt het gewicht van het apparaat te dragen en een die de juiste lengte heeft voor uw lichaamstype. Wij raden u aan om naar een plaatselijke club of hobbywinkel te gaan om er een uit te proberen voordat u hem koopt.

Spoelen

Afhankelijk van waar u woont en wat voor soort objecten u zoekt, moet u ook rekening houden met de grootte en het type detectiespoel dat bij uw apparaat wordt geleverd. Een grotere spoel kan meer terrein bestrijken en dieper zoeken, maar is ook zwaarder. Als u veel gaat zoeken in struiken of struikgewas, kunt u een elliptische spoelvorm overwegen in plaats van een ronde.

Over het algemeen geldt: hoe groter de spoel, hoe dieper een detector detecteert. De meeste zijn goed vanaf een bereik van 10-18 cm, maar de grotere spoelen kunnen objecten vinden die wel 25-38 cm diep zijn.

Frequenties

Metaaldetectoren gebruiken ook verschillende frequenties, afhankelijk van hun doel. Laagfrequente (< 8 kHz) detectoren zijn goed in het detecteren van grote objecten die diep begraven liggen, en dit zijn de meest voorkomende instapdetectoren. Hoogfrequente (40 kHz) detectoren zijn beter voor kleinere objecten dichter bij het oppervlak. Sommige moderne detectoren zijn multifrequentiedetectoren die door de gebruiker kunnen worden aangepast of automatisch met behulp van digitale technologie.

Signaal

Een ding om te overwegen is de manier waarop uw metaaldetector met u communiceert. De low-end modellen gebruiken pieptonen om u te begeleiden, en u moet leren wanneer de pieptonen daadwerkelijk iets vinden of dat het alleen grondruis is. Hogere modellen hebben displayschermen met meer informatie die u kunnen helpen objecten echt te lokaliseren. Slimme detectoren raden zelfs wat u hebt gevonden voordat u het opgraaft, zodat u kunt beslissen of het de moeite waard is om erachteraan te gaan. Deze signalen kunnen moeilijk te begrijpen zijn, dus het is het beste om een ​​detector met een hoofdtelefoonaansluiting of draadloze hoofdtelefoonfunctie te hebben, zodat u de pieptonen kunt isoleren en echt te weten kunt komen wat ze betekenen.

Doel-ID

Doel-ID is een functie waarmee de detector het type metaal kan identificeren dat is gedetecteerd. Dit is een belangrijke functie omdat de gebruiker hiermee kan bepalen of het gedetecteerde metaal de moeite waard is om op te graven.

Gevoeligheid

Gevoeligheid is een functie die bepaalt hoe diep de detector metaal kan detecteren. Dit is een belangrijke functie omdat het het bereik van doelen bepaalt dat de detector kan detecteren.

Grondbalans

Grondbalans is een functie die de mineralisatie in de grond compenseert. Dit is een belangrijke functie omdat mineralisatie de mogelijkheid van de detector om metaal te detecteren kan verstoren.

Gewicht en balans

Gewicht en balans zijn belangrijke functies om te overwegen omdat ze van invloed kunnen zijn op het comfort van de gebruiker en de hoeveelheid tijd die ze kunnen besteden aan het gebruiken van de detector.

Geavanceerde functies

Detectoren van hogere kwaliteit worden geleverd met meerdere zoekmodi waarmee u de detector kunt vertellen op wat voor soort grond u zoekt (zandstrand, rotsachtige berg, zachte aarde, enz.) en waarnaar u op zoek bent (ijzer, goud, zilver, enz.). Ze passen de zoekmodi aan op basis van wat u invoert. Het is het beste om de handleiding volledig te lezen om alle modi en voorinstellingen van uw detector te begrijpen.

Levensduur batterij

De meeste metaaldetectoren hebben batterijen die ongeveer 18-30 uur meegaan, afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de batterij. Wij geven de voorkeur aan oplaadbare detectoren met lithium-ionbatterijen in plaats van het kopen van veel wegwerpbatterijen. Als u een serieuze detector bent, zult u het gemak van een oplaadbare unit echt waarderen.

Back to top button