bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste melkopschuimers 2023

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Wat zijn melkopschuimers?

De belangrijkste vraag in dit artikel. Wat is het nu precies? Natuurlijk kan ik dan zeggen dat het een apparaat is om melk mee op te schuimen. Maar zo eenvoudig ligt dat niet, aangezien er een behoorlijk ruim assortiment aan melkopschuimers te krijgen is. De twee meest bekende varianten zijn de Nespresso melkopschuimer en de hand melkopschuimer, ook wel de klopper of garde genoemd en deze laatste is ook als elektrische variant te krijgen.

Het meest populair
Inventum MK360B
Beoordeling
De beste koop
WMF Lumero
Beoordeling
De beste functies
Severin SM3587
Beoordeling
De laatste keuze
Inventum MK350
Beoordeling

De Nespresso melkopschuimer maakt vanuit een Nespresso koffiemachine gebruik van de kokendhete stoom die door de melk heen geperst wordt. De kan voor het opschuimen zul je los erbij moeten kopen of je kunt kiezen voor de duurdere Nespresso set. Deze kan kun je vullen met koude melk. Je zet hem op de juiste plek in het apparaat en de stoom wordt er met hoge druk doorheen gevoerd, voor een lekkere dikke schuimlaag op je koffie. Kies je voor de garde dan betekent dat simpelweg gewoon zelf kloppen. Het levert een goede schuimlaag op, maar is op geen enkele manier te vergelijken met een elektrische variant. Dit is een garde in ringvorm op een steel. Deze plaats je in hete, bijna kokende melk en de vibratie transformeert de melk tot een redelijk goed schuim. Ondanks dat deze elektrische variant al een beter resultaat oplevert dan de handklopper, zal deze het ook weer niet halen bij de Nespresso melkopschuimer.

Afmetingen van melkopschuimers

nespresso melkopschuimerVanwege de diversiteit is er niet echt een standaard uitleg. We kijken weer als eerste naar de Nespresso melkopschuimer. Dit een bus van ongeveer 15 centimeter hoog, 8 centimeter breed en heeft een inhoud van ongeveer 2 kopjes lekkere cappucino-, macchiato- of wat voor schuim dan ook. Daarna hadden we net gekeken naar de handklopper. De gemiddelde garde is ongeveer 20 centimeter lang en 3 tot 4 centimeter breed. De elektrische variant van de garde is wel wat kleiner. Deze heeft een AA batterij compartiment, een motortje en het staafje waaraan de vibrerende garde bevestigd zit. Dit komt neer op ongeveer 1,5 centimeter bij 15 tot 20 centimeter in lengte.

Uiteraard zijn dit maar drie van de vele opties die je kunt krijgen in de winkels of bij online retailers. Houd er hierbij rekening mee dat de Nespresso opschuimer de enige is die een bus vorm heeft en de rest een garde is. Daarnaast is er nog een buisje dat aan zo’n luxer apparaat bevestigd zit. Het buisje is maar 1 centimeter bij 10 centimeter, met een rubber slangetje dat je in de melk hangt. Conclusie: er is niet echt een standaard maat melkopschuimer.

Het onderhoud van een opschuimer

melkschuimerNeig je meer naar de garde optie, dan is de kans groot dat deze in de vaatwasser kan. Als ik me niet vergis, kan de Nespresso opschuimer, in ieder geval de kan, ook in de vaatwasser, maar lees altijd even de gebruiksaanwijzing om te voorkomen dat hij niet meer werkt na de wasbeurt. Het is en blijft een elektrisch aparaat. Het beste kun je ze met de hand afwassen. De gardes kun je gewoon lekker afsoppen. Voor de versies met een kan (laten we het niet alleen over dat ene merk hebben) is het aan te raden om deze meteen na het opschuimen van de melk te reinigen met koud water. Eén keer in de zoveel beurten, naar gelang de instructies in de gebruiksaanwijzing, ontkalken met een schoonmaakmiddel. Houd hierbij wel de richtlijnen van de fabrikant aan, anders riskeer je dat er zeep in je melk, en dus in je koffie komt. De opschuimer schuimt je melk dan nog wel heerlijk op, maar de smaak zal twijfelachtig zijn. Dan moet je alsnog voor een goedkope melkopschuimer gaan en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Waarom je echt een melkopschuimer nodig hebt!

Nee, je hebt niet persé een melkopschuimer nodig, maar het is een zeer aangename toevoeging voor wie wel van een beetje melk in de koffie houdt. Welke opschuimer is dan de gouden middenweg als je de focus toch op de koffie wilt houden? Ik raad je aan eens een melkopschuimer test te lezen van de koffiezetapparaten die zelf de bonen malen. Deze hebben net iets meer bar waarmee ze kokende stoom in de melk brengen. Heb je iemand in huis die niet zo van melk in de koffie houdt, dan is hij heel makkelijk aan de kant te hangen, zodat de opschuimer helemaal uit het zicht is.