bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste hometrainers 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Koop de beste hometrainer aan de hand van onze gids

Zin om te sporten maar wil je niet de deur uit? Een hometrainer kan dan uitkomst bieden. Zo kun je lekker sporten en tegelijkertijd bijvoorbeeld tv kijken. Een goede hometrainer hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk daarom zeker eens in de bovenstaande uitgebreide top 5. Hieronder gaan we nog even verder in op de verschillende elementen die van belang zijn bij het selecteren van de beste hometrainer voor jou. Zo weet je zeker dat je met een product thuiskomt dat van goede kwaliteit is en waarop jij vele uren sportplezier kunt beleven.

Beste algemeen
Schwinn Airdyne AD8
Beoordeling
Het meest populair
VirtuFit Easy Fit Hometrainer
Beoordeling
De beste koop
VirtuFit iConsole HTR 2.1
Beoordeling
De beste functies
Hammer Cardio Motion BT Ergometer
Beoordeling
De laatste keuze
VirtuFit HTR 2.0
Beoordeling

Belangrijke onderdelen van de hometrainer

We bespreken hier een aantal belangrijke onderdelen van de hometrainer met je. Om te beginnen is er de crank, welke een belangrijke verbinding vormt binnen het apparaat tussen de trapper en de aandrijfas. Deze bestaat uit 1, 2 of 3 verschillende delen. Je kunt het beste kiezen voor een hometrainer met een crank die uit zoveel mogelijk verschillende delen bestaat want dit draagt bij aan de kwaliteit. Wel zorgt dit vaak voor een hogere prijs. Daartegenover is het wel zo dat je een crank met meerdere onderdelen eenvoudiger kunt vervangen bij slijtage.

Om soepel te kunnen trainen is het daarnaast belangrijk om te controleren of de hometrainer over een goed vliegwiel beschikt. Over het algemeen geldt dat des te zwaarder het vliegwiel is, des te beter deze werkt. Toch ben je hier ook afhankelijk van het remsysteem van de hometrainer. Een licht vliegwiel met een goed remsysteem heeft de voorkeur over een zwaar vliegwiel met een zwakker remsysteem en dit merk je vooral als het gaat om het gemak van het trainen.

Het overbrengingsratio is hierbij ook van belang. Als twee hometrainers verschillende overbrengingsratio’s kennen dan kun je deze niet met elkaar vergelijken. Kortgezegd bepaalt het overbrenginstration hoe vaak het vliegwiel keert ten opzichte van het aantal keer dat je trapt.

Het vliegwiel is tenslotte van invloed op het de mogelijke weerstandsniveaus van de hometrainer. Des te zwaarder het vliegwiel des te meer gradaties er zijn die je zelf kunt instellen als het gaat om het weerstandsniveau waarop je traint.

Kijk daarnaast naar de pootjes van de hometrainer. Het is een groot voordeel als deze individueel verstelbaar zijn. Zo kun je er in ieder geval voor zorgen dat de hometrainer niet gaat wiebelen en kun je hem waterpas instellen.

Over welke extra functies beschikt het apparaat?

Verifieer ook of de hometrainer over extra functies beschikt. Om te beginnen kan het fijn zijn als de hometrainer over een hartslagmeter beschikt zodat je die kunt blijven controleren tijdens het sporten. Daarnaast beschikken moderne hometrainers vaak over een geheugen waardoor je jouw gegevens ook kunt opslaan. Soms kan dit zelfs voor meerdere personen en kun je bijvoorbeeld ook jouw gewicht bijhouden.

Sommige hometrainers bieden ook de mogelijkheid om persoonlijke gegevens in te voeren waardoor een programma perfect kan worden aangepast aan jouw wensen. Hometrainers bieden vaak verschillende levels en daarnaast kun je vooraf opgestelde programma’s volgen waarbij het level automatisch omhoog en weer omlaaggaat. Verder kan het aantal verbrande calorieën en het aantal minuten dat je al aan de slag bent worden bijgehouden. Tenslotte is het cruciaal dat de hometrainer beschikt over een noodknop waarmee je het apparaat ten alle tijden onmiddellijk stil kunt zetten.

Hoe eenvoudig kan de hometrainer worden verplaatst?

Vooral als je op verschillende plekken in huis wilt kunnen trainen is het belangrijk om te kijken naar hoe eenvoudig je de hometrainer kunt verplaatsen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn als de hometrainer beschikt over wieltjes. Als je beperkt ruimte hebt kan het daarnaast praktisch zijn om een hometrainer die je kunt inklappen en ergens anders op kunt bergen.

Het gewicht van de hometrainer bepaalt daarnaast ook hoe eenvoudig die verplaatst kan worden. Desondanks is het aan te bevelen om niet direct voor een lichte hometrainer gaat omdat over het algemeen geldt dat des te zwaarder het apparaat is des te beter de kwaliteit ervan omdat er dan meer gebruik is gemaakt van sterk metaal in tegenstelling tot zwakkere kunststoffen.

Ook als het gaat om de veiligheid gaat is het gewicht van belang, want des te zwaarder de hometrainer, des te stabieler deze staat wat natuurlijk cruciaal is bij het voorkomen van ongelukken.

Hoe zit het met het bedieningsgemak?

Kijk ook zeker naar hoe eenvoudig je van de hometrainer gebruik kunt maken. Het allerbeste is als je het apparaat aan je in de winkel kunt laten demonsteren. Zo kun je ervaren hoe eenvoudig het scherm te bedienen is, of je er voor jou op een ontspannen manier op kunt trappen en hoe eenvoudig je de hometrainer zelf kunt installeren. Bedenk je daarbij dat het vaak zo is dat hometrainers met meer functies doorgaans een ingewikkeldere werking kennen.

Zeker ook belangrijk is het feit dat je comfortabel op de hometrainer wilt kunnen zitten. De hometrainer zal moeten beschikken over een goed zadel dat lekker zit en dat in hoogte verstelbaar is. Niet op de juiste manier zitten is namelijk niet alleen oncomfortabel maar het zitten in een verkeerde houding kan consequenties hebben voor je gezondheid.

Let ten slotte ook op deze zaken

  • Het is van belang om te controleren wat het maximale gewicht is dat de hometrainer aan kan. Een gemiddelde hometrainer voor thuisgebruik kan een gewicht van tot 130 kilogram aan.
  • Neem de algehele kwaliteit van de hometrainer goed in aanmerkingen. Er zijn zeker goedkope hometrainers op de markt maar die leveren vaak snel in als het gaat om kwaliteit. Een beter idee is daarom om een te profiteren van een hometrainer aanbieding.
  • We adviseren je om een hometrainer te kopen bij een winkel die zich gespecialiseerd heeft in het verkopen van dit type fitnessapparatuur. Zo weet je zeker dat je voorzien kunt worden van een passend en deskundig advies. Het product daarbij eerst uit proberen is eigenlijk een must! Online zijn er ook tal van mogelijkheden om een hometrainer te kopen maar dit opnieuw bij een betrouwbare verkoper. Vraag daarbij ook na hoe het zit met eventuele garanties.