bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste elektrische tandenborstels 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Tips bij het aanschaffen van een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel biedt jou de mogelijkheid om sneller en effectiever je gebit schoon te maken. Tegenwoordig wordt dit type tandenborstel steeds populairder. Het kan lastig zijn om door het bos de bomen te zien als het gaat om de beste elektrische tandenborstel voor jou. Wij hebben een uitgebreide elektrische tandenborstel test uitgevoerd en aan de hand daarvan bovenstaande top 5 opgesteld. Daarnaast vinden we het belangrijk om je te vertellen waar op te letten bij het aanschaffen van dit nieuwe product. Aan de hand hiervan kun je zelf beoordelen wat het beste product voor jou is waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

De beste koop
Oral-B iO 9n Onyx
Beoordeling
De beste functies
Oral-B iO Series 8n
Beoordeling

Hoe zit het met poetskracht van de tandenborstel?

Om te beginnen is het belangrijk om te letten op de poetskracht van de elektrische tandenborstel. De poetskracht kan worden beoordeeld aan de hand van het aantal draaibewegingen per minuut. Waar je met een handtandenborstel maximaal zoā€™n 600 poetsbewegingen per minuut kunt maken kan dit met een elektrische tandenborstel wel 50.000 poetsbewegingen per minuut zijn. De poetskracht is belangrijker dan je zou bedenken omdat het nog beste lastig is om alle plak nog goed van je tanden verwijderd te krijgen en mensen vaak te kort poetsen.

Wat voor opzetborstels zijn er beschikbaar voor de elektrische tandenborstel?

Vraag na welke verschillende opzetborstels er geschikt zijn voor de elektrische tandenborstel van jouw keuze. Opzetborstel zijn vaak merkgebonden en je moet je daarom vooraf informeren over de mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende opties?

  • Een opzetborstel voor wittere tanden. Deze kop poetst niet alleen je tanden maar schuurt als het ware ook verkleuringen van je tanden.
  • Een opzetborstel die ook kan flossen. Dit is een 2-in-1 kop waarbij je niet apart hoeft te flossen. Deze werkt middels speciale borstelharen.
  • Een opzetborstel voor gevoelige tanden: Deze beschikt over extra zachte haren waardoor je geen pijn ervaart tijdens het poetsen.

Ook belangrijk is het formaat van de kop. In algemene zin geldt daarbij dat des te kleiner te kop, des te flexibeler deze is waardoor je tijdens het poetsen ook bij lastige plekjes kunt komen. Een ronde borstel zorgt ervoor dat je echt overal kunt poetsen.

Over welke verschillende poetsstanden beschikt de elektrische tandenborstel?

Elektrische tandenborstels kunnen beschikken over verschillende poetsstanden en functies. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Sensitive: Dit betekent dat de elektrische tandenborstel over een functie beschikt die hem specifiek geschikt maakt voor personen met een gevoelig gebit. Deze functie borstelt voorzichtiger en zachter om zo irritaties te voorkomen.
  • Sommige elektrische tandenborstels beschikken over een poetsstand die ervoor kan zorgen dat je tanden witter worden. Dit wordt gedaan door je tanden te schuren en zo kleurtjes te verwijderen.
  • Een andere mogelijkheid is dat de elektrische tandenborstel je ook de mogelijkheid biedt om je tong te reinigen. Dat draagt bij aan een frisse adem. Je kunt de borstel dan vaak in een speciale stand zetten en ermee over je tong gaan na het poetsen. In andere gevallen wordt hier een specifiek opzetstuk voor vereist.

Hoe zit het met de beschikbare accu?

Ga je regelmatig op reis en wil je zo min mogelijk hoeven slepen met de accu van jouw elektrische tandenborstel? Let dan op de accuduur. Het goede nieuws is daarbij dat er elektrische tandenborstels zijn die, volledig opgeladen, wel twee weken mee kunnen gaan. Dat klinkt misschien enthousiast, en het is dan ook belangrijk om te weten dat de gebruiksduur wordt beĆÆnvloed door hoe vaak je de tandenborstel gebruikt, hoe intensief dat gebruik is en de werking kan ook afnemen als een elektrische tandenborstel ouder wordt.

Beschikt de elektrische tandenborstel ook over extra functies?

Sommige tandenborstels beschikken over handige extra functies. Zo zijn er elektrische tandenborstels met een timer waardoor jij ervoor kunt zorgen dat je elke keer lang genoeg poetst. Daarnaast zijn er elektrische tandenborstels die het aangeven als je te veel druk uitoefent bij het poetsen. Ook is het handig als de elektrische tandenborstel zelf aangeeft wanneer hij voldoende opgeladen is en/of wanneer er opnieuw opgeladen moet worden.

Nog handiger is als de elektrische tandenborstel zelf aangeeft welke delen van het gebit je al gepoetst hebt en welke nog onder handen genomen moeten worden. Tegenwoordig zijn er tenslotte ook elektrische tandenborstels die via Bluetooth gekoppeld kunnen worden aan jouw smartphone. De producent biedt dan vaak de mogelijkheid om een specifieke app te downloaden waarna je gegevens over jouw poetsgedrag via je mobiele telefoon kunt verwerken.

Vraag ook na hoe het zit met bepaalde accessoires. Zo kan het handig zijn als je een opberghoes kunt kopen voor als je onderweg bent. Daarnaast wil je misschien een extra oplader kunnen kopen. Ook als je gebruik maakt van standaardborstels zullen deze om de paar maanden vervangen moeten gaan worden en je zult doorgaans specifieke vervangende modellen moeten kopen. Vraag daarom vooraf na in de winkel hoe het zit met het aanschaffen van vervangende accessoires en andere producten.

Vergeet ook deze belangrijke elementen niet

Tenslotte zetten we nog wat dingen voor je op een rij:

  • Er zijn uiteraard goedkope elektrische tandenborstels op de markt maar het is belangrijk om te controleren dat je daardoor niet te veel inlevert op de kwaliteit want het kan zijn dat de batterij dan sneller leegloopt dan je denkt of dat bepaalde functies gaan haperen. De beste optie is om een goede tandenborstel te kopen, bijvoorbeeld tijdens een elektrische tandenborstel aanbieding.
  • We adviseren je om een elektrische tandenborstel te koop bij een winkel die verstand heeft van de producten die het verkoopt. Een aantal van de grote merken verkoopt soms ook rechtstreeks producten. Online zijn er ook tal van mogelijkheden om een elektrische tandenborstel kopen, maar zorg dan opnieuw dat je dit doet bij een betrouwbare en deskundige online winkel.
  • Er zijn elektrische tandenborstels in verschillende prijscategorieĆ«n. Belangrijk is dat jij fijn kunt poetsen met de elektrische tandenborstel zodat die jou niet op een gegeven moment gaat tegenstaan. Als je niet weet welke elektrische tandenborstel het beste past bij jouw gebit dan kun je altijd advies opvragen bij een mondhygiĆ«niste of tandarts. Die kennen jouw gebit ten slotte als geen ander.
  • Ook voor het poetsen van de tanden van jouw kinderen kan een elektrische tandenborstel uitkomst bieden. Er zijn voor deze doelgroep speciale tandenborstels op de markt die aangepast zijn aan de manier waarop kinderen hun tandenpoetsen en aan hun kleinere gebit. Vraag hier na in de winkel.