Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Elektrische Steps 2024

Een elektrische step is een geweldige manier om door de stad te reizen, en we hebben onderzoek gedaan om de beste elektrische steps voor volwassenen en kinderen op de markt te vinden. Bekijk onze topkeuzes om u te helpen de beste keuze te maken.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Wanneer u besluit een elektrische step te kopen, moet u er een kiezen die aan uw behoeften voldoet en u kan brengen waar u heen wilt. Om de juiste keuze te maken, hebben wij deze handige koopgids samengesteld, waarin je alle informatie vindt die je moet weten over elektrische steps. Een goede step gaat meerdere jaren mee, dus koop er een die bij je leven past.

Afstand en snelheid van elektrische steps

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kijken naar steps is de afstand die ze kunnen afleggen. De grootste angst van een step eigenaar is een lege accu en ergens vast komen te zitten en met de step naar huis te moeten lopen. Zorg er dus voor dat de step die je kiest voldoende sap heeft om de afstand af te leggen die je nodig hebt.

De meeste steps hebben een gemiddeld vermogen van 250 Wattuur (Wh), waarmee ze ongeveer 20 kilometer kunnen afleggen. Dit aantal varieert sterk afhankelijk van factoren zoals gewicht en hellingen. Heuvels zullen de batterij veel sneller leegmaken dan vlakke grond. Als u meer afstand nodig heeft, controleer dan de batterijwaarden voordat u koopt.

Steps hebben vaak een elektronische snelheidsbeperking om aan de lokale normen te voldoen. Normaal gesproken bereikt een step een topsnelheid van ongeveer 20-25 km/u, maar er zijn ook steps met veel hogere snelheidslimieten. Het belangrijkste om te onthouden is dat wetten vaak de regels bepalen voor hoe snel een step mag rijden om nog steeds zonder rijbewijs en op de openbare weg te worden gebruikt. Controleer uw lokale regelgeving om er zeker van te zijn dat u binnen de limieten blijft.

Kenmerken van elektrische steps

Als u eenmaal weet wat u wilt dat uw step doet op het gebied van snelheid en afstand, zijn er een aantal functies waarmee u rekening moet houden.

Maat

De step moet op de juiste hoogte en maat staan, zodat u tijdens het rijden niet hoeft te buigen. Perfecte hoogte betekent dat het stuur ongeveer ter hoogte van uw middel komt. Sommige worden geleverd met een verstelbaar stuur, maar je kunt het beste de hoogtespecificaties controleren van de modellen die je overweegt.

Als u een step voor een kind koopt, zorg er dan voor dat deze de juiste maat heeft; een step voor volwassenen zal te groot zijn.

Motor

Een ander belangrijk kenmerk is de motor. Bij de meeste steps is één motor in het voorwiel gemonteerd, maar sommige kunnen ook met dubbele motoren worden geleverd. Motoren zijn geborsteld of borstelloos. Borstelloos is beter, maar kan duurder zijn.

U zult rekening willen houden met het vermogen van de motor. Zoals hierboven vermeld, hebben veel plaatsen regels gebaseerd op het vermogen van de motor, want hoe krachtiger een motor is, hoe sneller de step zal rijden. Krachtigere motoren verbruiken ook meer energie, dus voor maximale efficiëntie kiest u een motor die het beste aan uw behoeften voldoet.

  • Enkele motor step: de meest voorkomende steps hebben een enkele motor, en dit is voldoende voor woon-werkverkeer op een vlakke stoep en om met een behoorlijke snelheid gemiddelde gewichten te verplaatsen.
  • Step met twee motoren: voor meer vermogen kunt u een step met twee motoren overwegen, waarmee u offroad of hogere hellingen kunt berijden.

Gewicht

De meeste steps wegen tussen de 10 en 15 kg. Wanneer u uw scootmobiel koopt, bedenk dan hoe vaak u hem gaat dragen. Veel mensen sjouwen hun step de trap op om van en naar hun appartement, maar ook metrostations en werkplekken te komen. Zwaardere steps zijn krachtiger en vaak comfortabeler om mee te rijden, maar door het extra gewicht kunnen ze veel moeilijker te dragen zijn als dat nodig is. Een test is het uitproberen van een halter om te zien hoeveel kilo je met één arm kunt tillen en comfortabel kunt dragen.

Gewicht van de gebruiker

Een andere overweging is het gewicht dat uw scootmobiel zal dragen, en dit geldt vooral voor uzelf. Steps zijn over het algemeen geschikt voor een gewicht tot 100 kg. Dit omvat zowel de passagier als alles wat ze vervoeren, dus plan dienovereenkomstig. Als u een scootmobiel overbelast, raakt de accu sneller leeg en kunt u de accu overbelasten, waardoor de garantie vervalt.

Remsysteem

Elektrische steps hebben verschillende soorten remmen die verschillende remkracht en gemak voor de gebruiker bieden. Veel mensen zien deze functie over het hoofd, maar veiligheid zou uw topprioriteit moeten zijn, en als u niet kunt stoppen, kan dat een groot probleem zijn.

Regeneratief remsysteem

Veel steps zijn uitgerust met elektrische remsystemen die gebruik maken van een generator die de step vertraagt ​​en tegelijkertijd elektriciteit produceert om de accu op te laden. Deze zijn in theorie leuk, maar in werkelijkheid vertragen ze de step niet zo effectief en produceren ze heel weinig energie.

Mechanisch remsysteem

Het is het beste om minimaal één mechanische rem bij uw scootmobiel te hebben, zodat u meer remkracht heeft.

  • Voetremmen: Deze remmen zijn een terugkeer naar het duwen van steps en vertrouwen erop dat de gebruiker het achterspatbord naar beneden duwt, waardoor er druk wordt uitgeoefend op het achterwiel en zo de step wordt afgeremd. Ze zijn effectief, maar niet comfortabel en erg low-tech.
  • Trommelremmen: Dit zijn effectieve remmen die worden aangesloten op een trekhendel op het stuur. De trommel is meestal aan het achterwiel bevestigd en kan de step behoorlijk effectief stoppen als hij is ingeschakeld. Deze kunnen af ​​en toe onderhoud vergen.
  • Schijfremmen: Schijfremmen zijn het meest effectief. Deze hebben een externe schijf gemonteerd op het achter- en/of voorwiel. Nogmaals, ze worden bediend via een hendel en hebben mogelijk af en toe onderhoud nodig.

Banden

Er zijn twee dingen waarmee u rekening moet houden bij de wielen en banden van uw step: maat en samenstelling.

Over het algemeen geldt: hoe groter de wielen, hoe beter. Grotere wielen zorgen voor meer stabiliteit en prestaties. Kleine wielen hebben moeite om over oneffenheden heen te komen en zijn erg ruw op oneffen oppervlakken. Wielen variëren van ongeveer 15-30 cm, waarbij ongeveer 22 cm de meest voorkomende is. Wij adviseren minimaal 20cm.

Je wilt ook weten waar de banden van zijn gemaakt. U kunt meestal kiezen tussen massieve wielen die nooit leeglopen en geen onderhoud nodig hebben, of luchtgevulde banden die na verloop van tijd leeg kunnen lopen of zelfs leeg kunnen raken. Wij adviseren altijd luchtbanden omdat deze veel meer stabiliteit en prestaties bieden. Bovendien zorgt de lucht voor enige demping op ruwe oppervlakken, terwijl massieve banden veel trillingen overbrengen.

Oponthoud

Als u zich zorgen maakt over een ruige rit, kunt u overwegen een step te vinden met enige vering om schokken en trillingen te absorberen. . De vering kan vooraan, achteraan of beide zijn, en het idee is dat veren of schokbrekers wat meegeven, zodat je niet alle hobbels op de weg voelt. Opschorting voegt gewicht en kosten toe aan de aankoop. Als je een step koopt voor recreatie en van plan bent om off-road te gaan, dan moet je zeker een step met vering vinden.

Batterij en opladen

De krachtbron van een elektrische step is een elektrische accu. Daarom moet deze verstandig worden gekozen, omdat de accu bepaalt hoe ver en snel u kunt gaan en hoe snel deze wordt opgeladen. Er zijn 2 hoofdtypen batterijen die worden gebruikt in elektrische steps:

  • Lithium-ionbatterij – sneller opladen, lichter gewicht
  • Loodzuuraccu – langer opladen, kortere levensduur

Loodzuur vind je alleen in goedkopere modellen zoals kinders stepjes. De industriestandaard voor maximaal vermogen en oplaadbaarheid is Li-Ion.

Voor- en achterlicht

De meeste steps zijn uitgerust met een voorlicht (hoog of laag gemonteerd) en een achterlicht ergens op het achterspatbord. Hoe hoger de lichten zijn, hoe beter, omdat ze het gemakkelijker maken om te zien en gezien te worden.

We raden ook aan om een ​​helmlamp aan te schaffen of een lamp aan je rugzak toe te voegen, zodat mensen die in het donker achter je komen je gemakkelijk kunnen zien. Reflecterende kleding is een andere manier om gezien te worden en veilig te zijn.

IP waarde

Deze classificatie voor ‘internationale bescherming’ of ‘bescherming tegen binnendringing’ op een step geeft aan hoe stof- en waterbestendig het apparaat is. Hoe hoger de IP-waarde, hoe beter.

Houd bij het kopen van uw step rekening met de omgeving waarin u woont. Hoe vaak rijd je in de elementen? We raden een IP-waarde van minimaal IPX4 aan om wat lichte mist en af ​​en toe een plasje te overleven. IPX5 is goed voor regenachtiger weer. Als je van plan bent een recreatieve step aan te schaffen voor offroad-gebruik, dan wil je iets in het IP65-67-bereik.

Back to top button