Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste E-readers 2024

Lezen is een geweldige manier om uit te rusten, plezier te hebben, je leven te verrijken met een beetje cultuur en door talloze denkbeeldige werelden en avonturen te reizen. Maar wat is de beste manier om vandaag de dag te lezen? Traditionele papieren boeken zijn voor veel mensen een favoriet – en wie houdt er nu niet van de geur van een nieuw boek – maar ze zijn ook een beetje te groot, zwaar en niet duurzaam genoeg. Audioboeken zijn leuk, maar niet voor iedereen. Lezen op een tablet of telefoon is een andere optie, maar het licht van deze apparaten is meestal te fel voor ons gezichtsvermogen. In plaats daarvan is de beste oplossing voor de meeste mensen het aanschaffen van een e-reader.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Lezen op een e-reader lijkt sterk op lezen op een tablet, met één groot verschil: e-readers zenden geen licht uit. In plaats daarvan zien hun schermen eruit als de pagina van een papieren boek en hebben ze een externe lichtbron nodig om te kunnen lezen. Dit is fantastisch omdat het ons gezichtsvermogen niet zo zwaar belast als een tablet. Bovendien hebben e-boeklezers nog een heleboel andere voordelen waardoor ze tegenwoordig een van de beste manieren zijn om van literatuur te genieten.

Laten we hieronder de negen belangrijkste voordelen bespreken om te zien of e-boeklezers het juiste hulpmiddel voor u zijn. Onderweg zullen we e-readers ook vergelijken met traditionele paperbackboeken, tablets en andere manieren om van literatuur te genieten.

De 9 voordelen van e-readers

Een e-reader is een eenvoudig apparaat, maar dat is het mooie ervan. Een goede e-boeklezer is exclusief gemaakt om van e-boeken te genieten en zit boordevol functies die het lezen gemakkelijker, comfortabeler en bevredigender maken. Als je je afvraagt ​​wat er zo geweldig aan is en als je denkt dat je het gevoel van een mooie paperback in je handen zult missen als je een e-boek leest, zijn hier de 9 belangrijkste voordelen van het lezen via een e-reader.

1. E-readers zijn uitzonderlijk draagbaar en lichtgewicht

Een typische e-reader weegt zelden meer dan 100-200 gram, wat in principe hetzelfde is als een smartphone. Dit is fantastisch als je een bijzonder grote en logge roman wilt lezen of als je meerdere boeken mee wilt nemen op een korte vakantie buiten de stad.

2. Elke e-reader is eigenlijk een hele bibliotheek

Een e-reader kan niet slechts een paar, maar honderden, zo niet duizenden boeken op zijn harde schijf opslaan. En aangezien elk merk toegang biedt tot een grote online boekwinkel met titels, kunt u in principe altijd een hele bibliotheek op zak hebben.

3. Goede e-readers hebben ook woordenboeken

Als je in een vreemde taal wilt lezen, moet je vaak een woordenboek bij de hand hebben. Dit kan vervelend zijn, omdat het woordenboek een heel ander boek is om mee te nemen. Als alternatief kunt u uw telefoon als woordenboek gebruiken, maar e-readers bieden een nog eenvoudiger oplossing: er zitten woordenboeken in! Het enige dat u hoeft te doen, is op een woord of zinsdeel klikken dat u niet kent en de e-reader vertelt u er alles over.

4. Met een e-reader is het heel gemakkelijk om aantekeningen te maken

Afhankelijk van wat u leest, is het vaak een goed idee om daarbij aantekeningen te maken. Met een paperback is het echter vaak geen goed idee om dit te doen, omdat je dan in het boek zelf zou moeten schrijven. Natuurlijk kun je altijd een notitieblok bij je dragen, maar dat is een heel nieuw papieren boek dat je altijd in je tas moet hebben. In plaats daarvan kunt u met een e-boeklezer aantekeningen in het e-boek zelf schrijven!

5. E-readers zijn een veel meer “handsfree” manier om te lezen

Heb je ooit geprobeerd een paperback te lezen terwijl je aan het eten was of iets anders deed? Het is een beetje vervelend omdat je constant één hand moet gebruiken om het boek open te houden. In plaats daarvan kan een e-reader net als een telefoon worden gebruikt: u legt hem gewoon naast u en hij blijft “open” terwijl u iets anders met uw handen doet.

6. Lezen is veel voordeliger via een e-reader

E-boeken zijn over het algemeen veel goedkoper dan paperbacks. Dat is volkomen logisch, aangezien het ene een digitaal bestand is en het andere is gemaakt van materialen uit de echte wereld. Dus zelfs als je de initiële prijs van de e-reader meeneemt, kun je met e-boeken veel geld besparen. Afhankelijk van welke e-reader je krijgt, wordt de prijs van het apparaat meestal gecompenseerd na een paar dozijn boeken of minder.

7. Dit is de meest discrete manier om boeken in het openbaar te lezen

We houden er allemaal van om af en toe rare dingen te lezen. En dat is oké – dit is een oordeelvrije ruimte. Mensen op kantoor of in het openbaar vervoer kunnen echter nogal oordeelkundig zijn, dus het is vaak ongemakkelijk om in het bijzijn van mensen te lezen wat je wilt lezen.

Bij e-readers is dit echter geen probleem, omdat niemand kan zien wat u leest, tenzij ze letterlijk samen met u proberen uw e-reader uit te lezen.

8. Goede e-readers zijn erg goed voor onze ogen

Lezen via een e-reader lijkt in veel opzichten sterk op lezen via een tablet of telefoon. Deze apparaten kunnen zelfs werken met dezelfde e-boekbestanden zoals .mobi, .epub, .pdf, enzovoort.

Het enige grote verschil is echter dat e-readers geen licht uitstralen en veel prettiger zijn voor de ogen. Ze voelen in die zin heel erg aan als een normale paperback en dat maakt ze oneindig veel beter dan lezen op een tablet of telefoon. E-readers zijn letterlijk “het beste van beide werelden”!

9. Beperk onnodig woon-werkverkeer met een e-reader

Een nadeel van paperbacks dat we vaak negeren, is het vele woon-werkverkeer dat we moeten doen om ze te krijgen. Of je nu een boek uit een boekwinkel of een bibliotheek wilt halen, dat is meestal een paar uur werk en contact met mensen totdat je weer thuis bent, klaar om te lezen.

En hey – naar de boekwinkel gaan is leuk, het maakt deel uit van de ervaring! Maar het kost ook veel tijd, tijd die je kunt besparen met een e-reader. Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel zeldzamere en moeilijker te vinden titels helemaal niet verkrijgbaar zijn in bibliotheken en boekhandels en alleen online te vinden zijn.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn e-readers niet bedoeld als vervanging voor paperbacks, maar als een uniek alternatief met zijn eigen toepassingen en leuke voordelen. Natuurlijk kan niets het gevoel van een goede paperback vervangen, maar net als audioboeken bieden e-boeklezers een geweldig alternatief voor als je iets lichters en draagbaars nodig hebt, of als je aantekeningen wilt maken of wilt lezen met een woordenboek in de hand.

Back to top button