bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste dagcrèmes 2022

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Veel mensen zweren bij het dagelijks aanbrengen van crème op hun gezicht. En gek is dat niet. Bedenk maar eens waar je gezicht allemaal aan wordt blootgesteld op een doorsnee dag. Van luchtvervuiling tot stofdeeltjes, van regen en wind tot krachtige zonnestralen: je gezicht kan af en toe echt wel wat dagcrème gebruiken. Zomaar even dagcrème kopen is er echter niet meer bij. In de winkel zul je veel verschillende soorten tegenkomen. Wil jij van alle dure en goedkope dagcrèmes weten wat nu de beste dagcrèmes zijn? Lees dan snel verder, en bekijk vervolgens ook onze top vijf dagcrèmes.

Beste algemeen
Clinique Moisture Surge 72-Hour
Beoordeling
Het meest populair
Dermalogica Intensive Moisture Balance
Beoordeling
De beste koop
Vichy Liftactiv Collagen Specialist
Beoordeling
De beste functies
Clarins Clarins Multi-actieve
Beoordeling

Waarom kiezen voor dagcrème?

Wat hebben dagcrèmes nu eigenlijk écht in de aanbieding? Dagcrèmes beschermen je gezicht tegen weer en wind, en doen dat het liefst natuurlijk ook terwijl ze je gezicht de voeding en verzorging bieden die het nodig heeft. Wij zetten nog even een aantal andere voordelen van het smeren van dagcrème voor je op een rijtje. Mocht je nog niet overtuigd zijn van het nut van dagcrème, dan zal dit hierna wel anders zijn!

Hydratatie

Écht vocht inbrengen, dat doen dagcrèmes niet. Immers, het is niet alsof ze bestaan uit een infuus met vocht dat rechtstreeks naar je huid toegaat. Ook zullen ze je huid niet jonger maken. Een goede dagcrème kan echter wel bijdragen aan een goede hydratatie van de huid. Dit doen ze door een beschermende laag aan te brengen op je huid. In sommige gevallen bevat de dagcrème ingrediënten die bovendien je huid helpen om vocht beter vast te houden. Je kunt dan denken aan bepaalde antioxidanten, of andere ingrediënten waarvan bewezen is dat ze werken. Denk bijvoorbeeld aan sheabutter of kokosnoot, aloë vera of vaseline.

Bescherming tegen de zon

Sommige dagcrèmes bevatten speciale UV-filters. Deze stofjes zorgen ervoor dat je huid (enigszins) beschermd wordt tegen de schadelijke stralen van de zon. Kies voor zo’n speciale dagcrème als je veel tijd buitenshuis doorbrengt, met name in de zomer. Ook als je veel op de fiets zit, of op vakantie gaat naar een zonnig land, dan kan zo’n dagelijkse crème je huid beschermen en huidveroudering door zonneschade tegengaan.

Bescherming tegen de elementen

We zeiden het eerder al even, maar het is fijn één en ander nog even op een rijtje te zetten als het aankomt op bescherming tegen de elementen. Met name in de winter zie je dat steeds meer mensen dagcrèmes gaan gebruiken. Dat is ook niet zo gek, want je huid wordt dan buitenshuis blootgesteld aan weer, wind en bovendien kou. En binnenshuis is het niet veel beter. Doordat in veel huizen de verwarming hoog staat is de lucht er droog. Dit kan dan weer leiden tot flinke uitdroging van de huid. Iedereen kent wel het gevoel van met droge ogen en een strak gezicht achter de laptop of tablet zitten. Een goede dagcrème biedt ook hier uitkomst.

Waar moet ik op letten bij het kopen van dagcrème?

Dagcrème kan dus wel degelijk helpen en bescherming bieden tegen uiteenlopende factoren. Maar wat onderscheidt nu eigenlijk de beste crèmes van dagcrèmes met minder goede eigenschappen? Dat vertellen wij je in het stuk tekst hieronder. Blijf dus gerust nog even verder lezen!

Werkzame ingrediënten

Je zult vast al eens een dagcrèmes test hebben gelezen waaruit bleek dat niet alle dagcrèmes goed werken. Dit komt doordat niet alle dagcrèmes ingrediënten bevatten waarvan de werking is bewezen. Kies daarom voor dagcrèmes die antioxidanten en andere goede ingrediënten bevatten. Denk hierbij aan vitamine E of C, omdat deze pigmentvlekken en andere onzuiverheden op een goede manier tegengaan.

Kies voor dagcrèmes met zo min mogelijk parfum en alcohol

Veel dagcrèmes worden ‘verrijkt’ met parfum en alcohol. Het zijn simpele, gemakkelijke ingrediënten waarmee de cosmetica-industrie snel en gemakkelijk, en op grote schaal goedkope dagcrèmes kan produceren. Laten dit nu nét twee soorten ingrediënten zijn die helemaal niet goed zijn voor je huid. Alcohol droogt je huid uit, en parfums bestaan vaak uit synthetische stoffen die je huid echt niet ten goede komen. Niet voor niets zijn er mensen die zelfs een huidallergie hebben voor deze stoffen, waardoor hun huid zelfs schade kan oplopen door het smeren van bepaalde dagcrèmes.

Als je een dagcrème ziet met parfum erin, kies dan voor een soort waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke geurstoffen. Dit zijn doorgaans stoffen die géén schade toebrengen aan je huid. Dagcrèmes met alcohol erin komen helaas nóg vaker voor. Dit staat dan op de verpakking met namen als Ethanol, Methanol of Isopropyl Alcohol. Hoe minder van deze stoffen in je product, hoe beter.

Kies een crème die past bij jouw huid

De een dagcrème is de andere niet, en dat is ook niet gek, want er zijn veel verschillende huidtypen. Kies een dagcrème die geschikt is voor jouw huid. Heb je bijvoorbeeld een extra gevoelige, fijne huid? Of heb je juist een vette huid die van nature veel olie produceert? Of heb je géén van die beide huidtypes, maar juist een huid die heel snel uitdroogt? Voor al deze huidsoorten zijn er speciale crèmes op de markt, met ingrediënten speciaal bedoeld voor jouw huidtype. Let hier dus ook zeker op bij het kiezen voor een bepaalde dagcrème.

Met een fris gezicht de dag doorkomen

Veel mensen kopen dagcrèmes om hun gezicht te beschermen tegen de willekeur van de dag. Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen te laten zien waaróm zij daarvoor kiezen. Blijf natuurlijk ook goed opletten, want de ene dagcrème is de andere niet. Let in elk geval op de hoeveelheid en soort werkzame ingrediënten, de hoeveelheid alcohol en parfum die je product bevat, en kies voor een dagcrème die past bij jouw huidtype. Bekijk ook de vijf dagcrèmes die wij hieronder voor jou hebben geselecteerd. Veel succes met kiezen, en we hopen dat jij voortaan ook met een stralend gezicht de dag door zult komen!