bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste bureaustoelen 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Een nieuwe bureaustoel? Lees onze uitgebreide koopgids!

Vooral als je (veel) vanuit huis werkt is het van belang om een goede bureaustoel te kopen. Dat draagt bij aan jouw productiviteit en je kunt langer achter je bureau zitten zonder dat je last krijg van klachten. Bureaustoelen zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar op de markt, maar hoe weet je nu wat het beste model is voor jou? Wij helpen je op gang met een uitgebreide top 5 en koopgids met persoonlijke tips. Zo weet je zeker dat je binnenkort in een perfect passende bureaustoel zit.

Beste algemeen
Gispen Zinn Smart NPR
Beoordeling
Het meest populair
Ahrend Zest
Beoordeling
De beste koop
Euroseats Curve
Beoordeling
De beste functies
Euroseats Torino NPR Mesh
Beoordeling
De laatste keuze
Songmics OBN86BK
Beoordeling

Belangrijk aspecten voor de aankoop van een nieuwe bureaustoel

Voor welk doel wil je de bureaustoel gaan gebruiken?

Om te beginnen is het goed om je van tevoren te bedenken voor wat voor werkzaamheden je de bureaustoel wilt gaan gebruiken. Bedenk je daarbij bijvoorbeeld hoe lang je op de bureaustoel wilt kunnen zitten. Sommige basis bureaustoelen zijn geschikt voor een zitduur tot twee uur en professionele stoelen tot wel acht uur.

Hierbij is het ook goed om je te bedenken op wat voor ondergrond je de bureaustoel gaat plaatsen. Als je kiest voor een bureaustoel met wieltjes dan rollen wieltjes van kunststof prima over tapijt, maar kun je bij een tegels of linoleum meestal beter kiezen voor zachtere wielen.

Bedenk je daarnaast of het voor jou belangrijk is dat je de stoel eenvoudig kunt reinigen en of dat er extra eisen gelden zoals een goede brandvertragende werking.

Welke onderdelen kunnen versteld worden?

Een bureaustoel zul je aan willen passen aan jouw lichaam en wat voor jou prettig zit. Bij nagenoeg alle bureaustoelen kun je ook de zithoogte naar boven of naar beneden verplaatsen. Dit gebeurt vaak via een knop onder de zitting ervan of een hendel die daaraan bevestigd is. Controleer in ieder geval hoe gemakkelijk dit gaat.

Verder is het belangrijk om de rugleuning te kunnen aanpassen. De ene persoon is langer dan de ander en het is belangrijk dat de lendesteun bij elke gebruiker op de juiste plek geplaatst kan worden.

Daarnaast zullen de armsteunen vaak op hoogte kunnen worden aangepast middels een systeem met schroeven. Onafhankelijk van hoe je de bureaustoel gebruikt is het belangrijk om jouw armen in de juiste hoek op de steunen leggen en de ideale hoek is 90 graden.

Het belang van het kunnen instellen van verschillende onderdelen wordt ingegeven door het feit dat de gemiddelde bureaustoel in Nederland wordt gemaakt voor een persoon met een lengte van ongeveer 1.80 en met een gewicht van maximaal 110 kilo. Voldoet de gebruiker niet aan die norm dan is het extra belangrijk dat boven gestelde zaken breed instelbaar zijn.

Hoe zit het met het eventueel vervangen van onderdelen?

Met name bij bureaustoelen is het vervangen van onderdelen vaak noodzaak. Denk hierbij onder andere aan zwenkwieltjes en armleuningen. Vraag dus vooraf na welke vervangende onderdelen er passen bij de bureaustoel van jouw voorkeur, want deze kunnen gebonden zijn aan een bepaald merk. Kijk ook hoe eenvoudig het is om die onderdelen zelf te vervangen.

De kwaliteit en duurzaamheid van het product

Een bureaustoel is een kostbare investering en daarom wil je zeker weten dat je een product koopt dat jaren mee kan gaan. De duurzaamheid wordt bepaald door de gebruikte materialen want metaal en aluminium gaan langer mee dan stoffen onderdelen en bekledingen. Een stevige constructie van de stoel is ook van belang waarbij alle onderdelen goed op elkaar moeten aansluiten en een vast geheel moeten vormen.

De algemene veiligheid van de bureaustoel

Als het gaat om de veiligheid van de bureaustoel dan is het allereerst goed om te kijken naar het type voet dat onder de bureaustoel zit. Je kunt kiezen voor een bureaustoel met wieltjes en dan is het van belang om voor een exemplaar te kiezen dat over zo veel mogelijk wieltjes beschikt. Des te meer wieltjes er zijn des te stabieler die is. Meestal beschikken stoelen over maximaal vijf wieltjes. Het alternatief is dat je kiest voor een stoel met een vaste poot. Dat is veilig, maar maakt je ook een stuk minder flexibel.

Er gelden in Nederland en in Europa bepaalde accreditaties en normen voor bureaustoelen. Verifieer daarom voor aankoop dat het product van jouw keuze netjes gecertificeerd is in overeenstemming met EU-richtlijn NEN-EN 1335. Ook moet de bureaustoel beschikken over een CE-keurmerk.

Overige belangrijke zaken bij deze aanschaf

Om te beginnen een hele belangrijke tip: Een bureaustoel moet je altijd testen. Ga naar de plaatselijke meubelzaak en probeer ze uit. Of een bureaustoel comfortabel zit kun je simpelweg niet op afstand beoordelen. We raden het daarmee ook af om een tweedehands bureaustoel te kopen omdat deze zich vaak heeft aangepast aan de vorige gebruiker en dus niet per se bij jouw lichaamsvorm en -houding hoeft te passen.

Er zijn tal van verschillende soorten winkels die bureaustoelen verkopen. Dit kan bijvoorbeeld bij een meubelzaak of bij een winkel voor kantoorbenodigdheden. Een fysieke winkel bied je de mogelijkheid om alle soorten vragen te stellen, een goed advies te krijgen en de bureaustoel dus alvast even uit te proberen. Online bestellen is misschien een stuk praktischer maar dan wil je de bureaustoel wel zonder risico’s thuis kunnen uit proberen.

Het uiterlijk van de bureaustoel kan voor jou ook een belangrijke rol spelen. Hij zal natuurlijk wel een plaats krijgen in je woning of op kantoren het kan voor jou belangrijk zijn dat het product bij de rest van het interieur past. Gelukkig zijn bureaustoelen er in alle kleuren en zijn er tegenwoordig ook heuse design bureaustoelen op de markt. Van strakke leren modellen tot ergonisme verantwoorde moderne stoelen, afhankelijk van jouw budget hoort het allemaal tot de mogelijkheden.

Wellicht is het merk van de bureaustoel voor jou ook van belang. Dit bijvoorbeeld omdat je al andere producten van dat merk bezit en die erg goed bevallen. Fijn is dat veel merken verschillende soorten bureaustoelen op de markt brengen, zodat dit je niet hoeft te beperken in je keuze.