Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Blenders 2024

Het handhaven van een goed dieet is tegenwoordig een behoorlijk probleem. We hebben de neiging om zo weinig tijd te hebben en het bereiden van een gezonde maaltijd kan uren duren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel van de gezondste en belangrijkste voedingsmiddelen vaak smakeloos en onaangenaam aanvoelen voor tenminste iemand in onze familie.
Blenders zijn een van de beste manieren om al deze problemen te omzeilen. Met een goede blender kunt u niet alleen binnen enkele minuten een heerlijke en voedzame maaltijd bereiden, maar hij werkt ook uitstekend om al het fruit en de groenten waar velen van ons niet van houden, om te zetten in lekkere, verse smoothies, sauzen, dipsauzen, desserts, soepen, salsa’s en meer.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.2
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

De 7 voordelen van blenders

De beste blenders van vandaag zijn er in veel verschillende soorten en maten. Afhankelijk van welke blender je krijgt, heb je toegang tot verschillende instellingen en opties. Je doet er dus goed aan de blender te kiezen die zo goed mogelijk bij de behoeften van jouw gezin past.

Dat gezegd hebbende, alle blenders hebben zeven inherente voordelen die altijd gelden, ongeacht welk model je kiest. Zolang je een hoogwaardige blender van een gerenommeerd merk hebt, kun je van al deze voordelen heel lang genieten.

1. Maak van elke groente een heerlijke smoothie

Het belangrijkste doel van een blender is om elk fruit of groente om te zetten in een semi-vloeibare smoothie. Dit is om meerdere redenen fantastisch: het verwijdert de onaangename textuur of het uiterlijk van veel groenten, het zorgt ervoor dat ze sneller worden geconsumeerd en het maakt ze ook veel gemakkelijker te mengen met andere dingen die hun smaak kunnen verbeteren. Met name op dit laatste punt kan zelfs de meest onaangename groente worden omgezet in zowel een gezonde als een boeiend heerlijke smoothie die uw gezin en kinderen graag zullen opslokken.

2. Bereid een grote verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel voor

Hoewel het basisdoel van een blender het vermalen van voedsel tot een eenvoudige pasta is, kunnen de huidige blenders veel meer dan dat. Afhankelijk van hun instellingen en in combinatie met andere moderne keukenapparatuur kunnen blenders worden gebruikt om een ​​breed scala aan salades, desserts en zelfs hoofdgerechten te creëren. Dit maakt ze bruikbaar voor veel meer dan alleen ontbijtsmoothies. Aan de andere kant kunnen zelfs smoothies op duizenden verschillende manieren worden bereid, waarbij talloze recepten online beschikbaar zijn.

3. Bewaar alle vezels en mineralen bij het sap

Een van de andere populaire apparaten die mensen gebruikten in plaats van blenders zijn sapcentrifuges. Deze hebben ook hun lange lijst met voordelen, maar er is één cruciaal verschil tussen een blender en een sapcentrifuge: de laatste haalt het sap uit de pulp en het vlees van het fruit of de groente, terwijl de eerste de twee met elkaar mengt. Dit betekent dat een smoothie gemaakt met een blender nog steeds alle vezels en voedzame mineralen bevat, waardoor het veel gezonder is, vooral bij regelmatig gebruik en op de lange termijn.

4. Blenden is beter dan sap maken voor je suikerinname

Een ander voordeel van blenders ten opzichte van sapcentrifuges is dat blenders ons niet zo veel suikers geven als een sapcentrifuge. Dat komt omdat de meeste fructose in fruit zich in het sap bevindt. Dit betekent dat wanneer we fruit persen, we veel meer fruit (en dus suiker) gebruiken voor een enkele kop, terwijl een smoothie met een vergelijkbaar volume er minder van bevat.

Dus hoewel het meestal wordt aanbevolen om jezelf te beperken tot één kopje sap per dag, zijn gemengde smoothies en andere voedingsmiddelen in grotere hoeveelheden veel gezonder.

5. Maak je smoothies snel en gemakkelijk

Een ander groot voordeel van blenders is dat ze eigenlijk heel efficiënt zijn in de manier waarop ze werken. Het blenden van een smoothing duurt slechts enkele seconden, tot een minuut of twee, afhankelijk van wat u besluit erin te doen. Dit is vooral handig als je een snel en gezond ontbijt voor jezelf en je gezin wilt bereiden voordat je je moet haasten om naar je werk te gaan.

Die snelheid en efficiëntie vallen nog meer op als je groenten wilt snijden voor een salade. Hoewel het met de hand snijden van een hele kom salade verschrikkelijk lang kan duren, kan dit met de juiste set messen 10x sneller gaan.

6. Besteed weinig tijd aan wassen en schoonmaken

Blenders zijn ook verrassend eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. In tegenstelling tot sapcentrifuges en andere keukenapparatuur die veel ingewikkelde onderdelen hebben die vervelend zijn om te demonteren, wassen en weer in elkaar te zetten, zijn blenders uitzonderlijk eenvoudig. Het enige dat u normaal gesproken hoeft te doen, is de container, de roterende as en het mes van de blender wassen – dat is alles.

7. De beste blenders zijn apparaten met een zeer lange levensduur

Kwaliteit is natuurlijk altijd belangrijk, maar zolang je een van de vele geweldige blendermerken en -modellen hebt gekozen, ben je er vrijwel zeker van dat je dat apparaat jarenlang en mogelijk tientallen jaren regelmatig zult gebruiken. Een belangrijke reden voor die duurzaamheid is juist dat blenders over het algemeen eenvoudig van constructie zijn: zolang je ze op de juiste manier schoonmaakt en onderhoudt, zit er niet veel in dat kapot kan gaan.

Ten slotte

Blenders bestaan ​​al ongeveer een eeuw en zijn met de tijd alleen maar beter geworden. Tegenwoordig bieden de beste blenders een verscheidenheid aan instellingen en opties om u te helpen uw dieet en gezondheid te verbeteren, op welke manier u maar wilt.

Bovendien kan zelfs een basisblendermodel met slechts één bedieningsinstelling de dingen die u eet en de manier waarop u ze consumeert in drastische mate veranderen. Voor veel mensen is het aanschaffen van een goede blender en deze tot een vast onderdeel van uw dagelijkse voeding maken, het beste wat u kunt doen voor de gezondheid van u en uw gezin.

Back to top button