Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Babyfoons 2024

Voor elke nieuwe ouder is het zorgen voor een baby een spannende taak. Gelukkig nemen verschillende babyfoons van goede kwaliteit al je zorgen weg.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Babyfoons zijn er in verschillende soorten, zoals audio- en videobabyfoons. Sommige babyfoons detecteren ook bewegings- en ademhalingspatronen. Het belangrijkste doel van dergelijke producten is om uw baby regelmatig te controleren en u te waarschuwen wanneer het kind uw hulp nodig heeft.

Type babyfoons

Audio

Een audio babyfoon verzendt audiosignalen via Ethernet of Wi-Fi. Deze babyfoons zijn ontworpen om naar het gehuil van uw baby te luisteren en moeten als zodanig alle achtergrondgeluiden overstemmen. Sommige babyfoons zijn ook voorzien van een klein LED-lampje dat oplicht als uw baby huilt. Zo kun je de babyfoon op mute zetten en toch weten wanneer je baby je nodig heeft.
Deze babyfoons zijn ideaal voor degenen die een goedkope monitoringoptie willen. Ze bieden geen video-invoer, wat voor sommige ouders misschien niet nodig is.

Audio- en video

De combinatie van een audio- en videozender kost meer dan de audiovariant. Audio- en video babyfoons zijn geweldig omdat ze u laten zien wat uw kind doet. Dit is handig als u bang bent dat uw kind uit het wiegje zal proberen te ontsnappen of als u zich zorgen maakt over indringers. Veel nieuwere babyfoons beschikken zelfs over nachtzicht.

Als je een babyfoon met camera gebruikt, wil je zeker nachtzicht. Het zal helpen om uw kind in de gaten te houden voor het geval u ‘s nachts wakker wordt. En in combinatie met een bewegingssensor houdt hij uw kind veilig.

Bewegingssensormonitor

Een bewegingssensormonitor kan afgaan wanneer uw kind uit het wiegje komt. Deze monitoren zijn een alternatief voor ouders die zich geen videomonitoren kunnen veroorloven, maar toch hun baby in de gaten willen houden. Je kunt ze goedkoop krijgen. Zorg ervoor dat u ze zo installeert dat ze naar de rand van de wieg kijken en niet erin.

Digitaal versus analoog

Bij het kopen van een babyfoon is een belangrijke overweging of je voor digitaal of analoog wilt gaan. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar zoals je snel zult merken, is het ten goede.
Analoge babyfoons coderen het signaal niet wanneer ze het verzenden, of het nu een audio- of een videosignaal is. Ze verzenden het signaal in onbewerkt formaat, dat de verkeerde mensen gemakkelijk kunnen onderscheppen. Digitale babyfoons verzenden het signaal daarentegen in een gecodeerd formaat. Dit is een veel veiligere keuze.

Bedraad versus draadloos

Als het over de meeste apparaten gaat, lijkt draadloos de betere keuze. Hier kunnen we echter veilig een uitzondering maken. Bedrade babyfoons zijn veiliger in vergelijking met hun draadloze tegenhangers. En ze zijn twee keer zo handig.

Zie je, het belangrijkste voordeel van draadloos gaan is draagbaarheid. Maar het is niet zo dat u uw babyfoon elke dag verplaatst. Als je dat soort draagbaarheid niet nodig hebt, is draadloos gaan zinloos. Het apparaat moet worden opgeladen. En als de batterij leeg is, wie weet hoe lang het zal duren voordat u het merkt? Dit kan potentieel gevaarlijk zijn voor het welzijn van de baby.

Bovendien kunnen draadloze signalen worden onderschept door iedereen die er toegang toe heeft. Voor bekabelde signalen is daarentegen toegang uit de eerste hand tot uw kabel vereist.
Draadloze babyfoons kunnen echter eenvoudiger in te stellen zijn, omdat bekabelde babyfoons een Ethernet-verbinding vereisen.

Radiofrequentie (RF) versus Wifi

Als u besluit draadloos te gaan, moet u overwegen hoe de zender met de ontvanger zal communiceren. Babyfoons kunnen signalen verzenden via uw Wi-Fi of de ingebouwde RF-zenders.

RF-babyfoons hebben een beperkt bereik en veel ouders zijn bang dat ze uw kind zullen blootstellen aan schadelijke radiofrequenties. Ze zijn echter een geweldige manier om te besparen op uw wifi- of data-abonnement. Wi-Fi-babyfoons werken slechts zo snel als uw Wi-Fi. Dus zelfs als een babyfoon het label ‘HD’ heeft, kan de werkelijke kwaliteit afnemen, afhankelijk van uw wifi.

Maar dat is niet alles. Als u uw Wi-Fi-verbinding verliest, verliest u uw Wi-Fi-babyfoon. Dat is niet het geval bij RF-babyfoons . Ze werken zelfstandig, zelfs tijdens een stroomstoring. Wi-Fi-babyfoons kunnen echter eenvoudiger worden ingesteld. En sommige worden mogelijk geleverd met een speciale app met extra functionaliteit.

Ontvangers

Bedenk ten slotte hoeveel ontvangers u wilt hebben. Als jij en je partner in dezelfde kamer slapen, kun je in slechts één ontvanger investeren. Als u apart slaapt, of als iemand anders in uw huis er één nodig heeft (een oppas of verpleegkundige), overweeg dan meer dan één ontvanger. Zorg ervoor dat het merk waar je koopt ook extra ontvangers los verkoopt.

Conclusie

Babyfoons zijn essentiële apparaten die uw kinderen veilig houden. En het vinden van de juiste is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Er zijn verschillende opties voor u, afhankelijk van uw budget. Mensen met een laag budget kunnen kiezen voor een babyfoon met alleen audio, terwijl mensen met een hoger budget voor de video babyfoons moeten kiezen. Je kunt ook een bewegingssensor installeren die je waarschuwt als je kindje het wiegje verlaat.

Back to top button