bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste babyfoons 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Ouders van een pasgeboren baby houden hun dierbare kindje het liefst de hele dag in de gaten Met een babyfoon kun je ook op afstand je kindje in de gaten houden. Zo hoef je niet de hele tijd aanwezig te zijn, en heeft je baby toch de bescherming die hij of zij verdient. Er is online veel informatie over babyfoons te vinden, van babyfoon aanbieding tot babyfoon test. Maar, hierdoor kun je ook al snel door de bomen het bos niet meer zien. In dit stuk helpen wij je daarom een handje. Wij zetten de verschillende typen babyfoons voor je op een rij, en vertellen je wat je in de gaten moet houden. Tenslotte tonen we vijf babyfoons die we voor jou hebben geselecteerd. Veel plezier met het lezen van dit artikel!

Beste algemeen
Philips Avent SCD892/26
Beoordeling
Het meest populair
Alecto DVM-200M
Beoordeling
De beste functies
Motorola VM85 Connect
Beoordeling
De laatste keuze
Alecto DBX-88 ECO DECT
Beoordeling

Welke voordelen heeft een babyfoon?

Van de beste babyfoons tot de meest goedkope; ze hebben allemaal het doel een zo stabiel mogelijke verbinding tussen jou en je kindje tot stand te brengen. Hoe de babyfoon dit doet, dat verschilt echt van model tot model. Er zijn vier belangrijke typen verbinding te onderscheiden. Wij zetten de verschillende voor- en nadelen van deze verbindingen voor jou op een rij.

Analoog

Analoge babyfoons komen steeds minder voor. Het is een beetje een verouderde techniek, maar zorgt wel voor een goede overdracht van geluid. Wel is er, door de verouderde techniek, meer kans op storingen dan bijvoorbeeld bij andere verbindingstypen.

DECT

In de wereld van babyfoons is dit een bekend begrip. Het bereik van een DECT-babyfoon is aardig ver (tot 300 meter) en de geluidsoverdracht tussen je kindje en jou is bijna geheel zonder storing. Niet voor niets werken ook veel draadloze telefoontoestellen binnenshuis op basis van DECT.

Wi-fi

Een wifiverbinding heeft als voordeel dat je overal waar je maar een werkende internetverbinding hebt beeld en geluid kunt krijgen. Plaats een wifi-repeater in je tuin, en je kunt zo in één keer verbinding hebben vanuit je tuin met je kindje. Het bereik is daardoor bijna zonder limiet. Echter, een sterk wifisignaal is nodig voor een stabiele verbinding. Is je internetverbinding even slecht? Dan kan het zijn dat ook geluid van je kindje niet goed doorkomt.

PMR-verbinding

Deze techniek kom je niet vaak tegen, maar heeft een enorm bereik (tot wel drie kilometer!). Het nadeel is dat deze technologie werkt op vrij toegankelijke kanalen. Het kan daardoor soms voorkomen dat jij de geluiden van andere baby’s hoort, en andere ouders die van jouw kindje.

Waar op letten bij het kopen van een babyfoon?

Mensen kopen babyfoons in beginsel om er dag en nacht voor hun kindje te kunnen zijn. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op dat doel. Deze zijn dan ook het belangrijkst als het aankomt op het kopen van een babyfoon. Het gaat hier niet om zaken als design, kleur of zelfs prijs. In plaats daarvan bespreken wij hier drie andere belangrijke kenmerken. Stel jezelf dus bij het doen van je aankoop de volgende vragen, en vind zo het model babyfoon dat het beste bij jou past.

Welk bereik heeft de babyfoon?

Stel jezelf vooraf deze vraag, en bedenk je daarbij vooral goed waarvoor je de babyfoon eigenlijk wilt gebruiken. Gebruik je het apparaat alleen in huis, over één verdieping heen? Dan heeft verreweg het merendeel van alle babyfoons voldoende bereik, en zul je jouw kindje dus goed kunnen horen en vice versa. Maar, heb je een grotere woning, die zich uitstrekt over meerdere verdiepingen? Of zit je graag in je tuin, of veel bij de buren? Dan is het bereik wel degelijk belangrijk. Sommige babyfoons hebben een bereik tot tien meter of minder. Er zijn echter ook modellen die over honderden meters afstand verbinding kunnen maken.

Wil je een babyfoon waarbij je jouw kindje ook kunt zien?

Vroeger kon je met een babyfoon, zoals de naam eigenlijk al zegt, je baby alleen horen. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Er zijn steeds meer babyfoons op de markt met een functie waarbij je jouw kindje niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien. Zelfs als je baby geen geluid maakt kun je in dit geval even inchecken om te zien of alles wel goed gaat met je kindje. Dit is ideaal voor mensen die graag de aandacht erbij houden, of die willen zien of hun baby hun speentje niet verloren is, of dat er iets anders aan de hand is. Omdat deze modellen bovendien een infraroodcamera hebben kun je jouw kindje ook ’s nachts of in het donker uitstekend in de gaten houden.

Andere functies

Kijk tenslotte ook nog naar andere speciale functies die het voor jou eenvoudiger maken je kindje in de gaten te houden. Zo zijn er modellen die niet per sé geluid maken als je kindje geluid maakt, maar die de optie hebben om een lichtsignaal af te geven. Dit kan handig zijn als je partner slaapt, en jij toch een signaal wilt krijgen als er iets aan de hand is. Hoe meer lichtsignalen, hoe luider het geluid is dat je kindje maakt, en hoe beter je weet of je even een kijkje moet gaan nemen. Daarnaast zijn er speciale modellen die een rustig muziekje voor je kindje kunnen afspelen, en zijn er zelfs modellen waarbij je kindje jou op een schermpje kan zien. Zo kun je zelfs op afstand je kindje lieve woordjes toefluisteren!

Altijd en overal met een gerust gevoel ouder zijn

Als ouder wil je niets liever dan er te zijn voor je kindje. Met een goede babyfoon kun je dit bereiken, ook als je op afstand van je baby bent. Er zijn verschillende typen babyfoons op de markt, waarbij de wijze waarop ze verbinding maken leidend is voor de soort babyfoon die je voor je hebt. Bedenk daarbij van te voren voor welk bereik je wilt kiezen, of je jouw kindje naast horen ook wilt kunnen zien, en of er nog andere functies zijn waar je graag gebruik van wilt maken. Heb je een antwoord gevonden op deze vragen? Neem dan vooral ook eens een kijkje bij de vijf babyfoons die wij voor jou hebben geselecteerd. Veel succes met het doen van je aankoop!