bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste autostoeltjes 2022

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Met het hebben van jonge kinderen wordt het kopen van een goed autostoeltje onvermijdelijk. Voor nieuwe ouders kan het nogal een uitdaging zijn om het juiste autostoeltje voor jouw kindje te selecteren. Wij hebben daarom om te beginnen de bovenstaande top 5 van de beste autostoeltjes die er in 2020 op de markt zijn op een rij gezet aan de hand van een autostoeltjes test. Daarnaast vertellen we je in onze koopgids graag waar jij op zou kunnen letten bij het kiezen van het beste autostoeltje voor jou. Lees dus vooral verder om te leren wat belangrijke aandachtspunten zijn.

Let hier op bij het kopen van een autostoeltje

Dit zijn een aantal zaken die je zeker in aanmerking wilt nemen:

Wat voor stoeltje heb je nodig?

Grof gezegd zijn er baby autostoeltjes en peuterstoeltjes. Baby autostoeltjes zijn doorgaans geschikt totdat het kind 1 jaar is. In verband met de veiligheid worden kinderen dan achterstevoren vervoerd. Peuterstoeltjes zijn voor kinderen vanaf een maand of 9 en kunnen gebruikt worden tot het kind 4 jaar is. Tegenwoordig zijn er ook gecombineerde stoeltjes op de markt. Hierdoor kun je vooral geld besparen, omdat je niet twee aparte stoeltjes hoeft te kopen. Tenslotte is het goed om te weten dat er ook speciale autostoeltjes zijn die je bijvoorbeeld kunt bevestigen op een wandelwagen.

Het gebruiksgemak van het autostoeltje

Bij de aanschaf is het ook belangrijk om te letten op het gebruiksgemak van het autostoeltje. Probeer het stoeltje bij voorkeur even uit in de winkel en kijk dan hoe eenvoudig je hem in de auto kunt plaatsen en hoe je het kind in de autostoel vast kan zetten. Sommige autostoeltjes worden vastgezet met de riem maar er zijn tegenwoordig veel autostoeltjes die worden bevestigd met Isofix. Om gebruik te maken van Isofix zul je over aansluitpunten moeten beschikken in jouw auto. Alle auto’s die zijn geproduceerd sinds 2014 worden standaard met dit soort punten uitgevoerd. Het gebruiksgemak is vaak belangrijker dan je denkt omdat je niet moet vergeten dat je tegelijkertijd met je kind(eren) en het stoeltje moet dealen.

Wil je op zoek naar een universeel autostoeltje of niet?

Niet alle autostoeltjes passen automatisch in elke auto. Het is daarom raadzaam om van tevoren goed te controleren of het autostoeltje van jouw keuze ook in jouw auto past. Zo kan het zijn dat er voor verschillen merken auto’s specifieke stoeltjes bestaan. Universele autostoeltjes passen in vrijwel elk type auto. Vooral als je van plan bent om het kinderstoeltje in meerdere auto’s te gebruiken is het aan te raden om voor een dergelijk type te gaan.

Hoe zit het met de veiligheid?

Allereerst is het van belang om te kiezen voor een autostoeltje dat past bij het gewicht en de leeftijd van jouw kindje. Daarnaast is het goed om te weten dat kleine kinderen, in ieder geval het eerste jaar, achterstevoren moeten worden vervoerd in de auto. Hiervoor zul je dus een speciale babystoel moeten kopen. Kinderen moeten in principe in een autostoeltje zitten totdat ze 1,35 meter zijn. In algemene zin valt daarnaast te zeggen dat het tijd wordt om een nieuw autostoeltje te kopen op het moment dat je kindje boven de rugleuning uitgroeit. Verder is het van belang om te controleren of het autostoeltje gecertificeerd is en beschikt over een keurmerk. Er bestaan autostoeltjes met 3-punts gordels en met 5-punts gordels. In principe geldt dat de 5 punts gordels veiliger zijn. Wel is deze ingewikkelder om vast te zetten. Laat het autostoeltje bij voorkeur in de winkel aan je demonsteren, zodat je precies weet hoe je je kind er veilig in kunt vervoeren.

Overige functies van het autostoeltje

Tegenwoordig zijn er ook autostoeltjes met extra functies op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een model dat automatisch aangeeft of jouw kind goed in de autostoel zit en/of dat deze goed bevestigd is. Mocht je op zoek zijn naar specifieke functies, vraag dit dan even na in de winkel.

Dan zijn dit ook nog een aantal punten van aandacht

We hebben nog een aantal zaken voor je op een rij gezet:

– Kinderen knoeien natuurlijk regelmatig en je zult dan ook af en toe de bekleding van het kinderstoeltje schoon willen maken. Helemaal ideaal is het natuurlijk als je die gewoon af kunt nemen en in de was kunt gooien. Controleer ook van welke stof de bekleding gemaakt is en hoe eenvoudig deze af te nemen is.

– Er zijn goedkope kinderstoeltjes beschikbaar op de markt, maar die leveren vaak snel in als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Kies er daarom liever voor om een autostoeltje te kopen van een goed merk, bijvoorbeeld tijdens een autostoeltje aanbieding. Het alternatief is dat je op zoek gaat naar een tweedehands kinderstoeltje van goede kwaliteit. Je kunt ook geld besparen door een 2-in-1 wagen te kopen en door niet gelijk voor het duurste of meest populaire model te gaan. Tenslotte adviseren we je om het autostoeltje niet te kopen bij een autodealer, omdat die vaak duurder zijn.

– We raden je aan om jouw nieuwe kinderstoeltje te kopen bij een zaak die daarin gespecialiseerd is en die jou kan voorzien van een passend en professioneel advies. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook volop mogelijkheden om online een kinderstoeltje te kopen. Zorg dan wel dat je dit opnieuw doet bij een betrouwbare winkel en dat het kinderstoeltje over een keurmerk beschikt.

– Vooral als je van plan bent om het autostoeltje regelmatig te verplaatsen is het ook handig om te letten op het gewicht ervan. De meeste kinderstoeltjes zijn eenvoudig te verplaatsen, zo lang je het een en ander goed voorbereid in de auto zelf.

– Natuurlijk kan het zo zijn dat jij de voorkeur hebt voor een kinderstoeltje van een specifiek merk. Ook persoonlijke smaak als het gaat om kleur of stijl kan een rol spelen. Gelukkig is tegenwoordig een ruim assortiment aan autostoeltjes op de markt die stuk voor stuk betrouwbaar en mooi kunnen zijn.