Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Airfryers 2024

Airfryers zijn populair geworden omdat mensen de voorkeur geven aan gezond eten en het koken gemakkelijker willen maken. Deze apparaten kunnen uw favoriete etenswaren frituren, grillen, bakken en koken, gewoon met behulp van de hete luchtstroom rond uw eten.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Er is geen olie betrokken bij het hele kookproces. Alleen hete lucht kookt je eten. Deze airfryers hebben mechanische ventilatoren in zich die hete lucht op hoge snelheid kunnen laten circuleren en zo een knapperig laagje kunnen produceren.

Wij hebben urenlang het internet afgestruind en de beste airfryers reviews verzameld, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Soorten Airfryers

In de eerste plaats zijn er twee soorten luchtfriteuses: convectie-luchtfriteuses en mand-luchtfriteuses.

  • Heteluchtfriteuses

Deze units werken op dezelfde manier als een heteluchtoven of een broodrooster. Binnenin vindt u rekken waar u uw etenswaren op kunt plaatsen. In deze friteuses kun je gemakkelijk bakken, grillen en koken.

  • Airfryers met mand

Deze units worden geleverd met manden die lijken op diepdrogers en die zijn ontworpen om de voedselartikelen vast te houden. Deze units zijn het meest geschikt om te frituren.

Waar u op moet letten bij het kopen van een Airfryer

Er zijn verschillende modellen van verschillende merken. Elk van deze merken wordt geleverd met bepaalde kenmerken. U moet begrijpen wat u met uw airfryer wilt bereiken. Door u te concentreren op uw behoeften en vereisten, voorkomt u dat u later spijt krijgt van uw beslissing.

Capaciteit

Airfryers zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Kleinere eenheden kunnen een capaciteit hebben van 1 tot 2 liter, terwijl de middelgrote eenheden kunnen variëren van 1,8 tot 2,5 liter. Je kunt ook kiezen voor grotere units met een inhoud van vijf liter of zelfs meer.

Als je een hele kip wilt braden, moet je voor de grotere eenheden gaan. Middelgrote airfryers zijn beter geschikt voor kleine gezinnen van vier tot vijf personen. Grotere units zijn meer geschikt voor grotere gezinnen van zeven tot acht personen.

Als je veel host, heb je een grotere frituurpan nodig. Sommige units zijn voorzien van dubbele manden. Hiermee kunt u twee verschillende items tegelijk frituren.

Wattage

Zoek naar een airfryer met het wattage dat ook jouw keukenafvoer ondersteunt. U moet ervoor zorgen dat uw keukenstopcontact 800 W tot 1500 W moet ondersteunen om een ​​standaardmodel of heteluchtfriteuse te kunnen gebruiken.

Met meer wattage kan een airfryer hogere temperaturen en sneller bereiken. Er zijn gemakkelijk airfryers te vinden die tot 1800 W of zelfs hoger kunnen gaan. Zorg ervoor dat uw keukenstopcontact zoveel wattage ondersteunt.

Energieverbruik

Een heteluchtfriteuse van 1500 W verbruikt niet meer dan één unit per dag. Als u langer dan 30 minuten in uw unit kookt, verbruikt u slechts ongeveer de helft van de elektriciteitseenheid. In de meeste gevallen kan een airfryer binnen 15 minuten aan alle huishoudelijke behoeften voldoen.

De meeste modellen worden geleverd met een wattage van minder dan 1500W. Ze verbruiken zelfs nog minder elektriciteit van een halve eenheid per dag. Misschien wilt u voor Energy-Star-gecertificeerde airfryers gaan, omdat deze het energieverbruik tot een minimum beperken.

Temperatuurregeling

De temperatuurinstellingen van een airfryer hebben een beslissende invloed op de resultaten die deze kan behalen. De meeste modellen koken voedsel op meer dan 400F. Anderen kunnen nog hogere temperaturen bereiken en zelfs sneller koken.

Koken op hogere temperaturen zorgt er ook voor dat gebakken voedsel en beslagcoatings niet veel vetten absorberen. Maar u moet ervoor zorgen dat de machine voldoende controle heeft en nauwkeurige temperatuurmetingen heeft.

Zoek verder naar een machine met verschillende indicatielampjes. Deze indicatoren vertellen u over de huidige status van de machine en een timer. Dergelijke functies kunnen het hele kookproces voor u vereenvoudigen.

Vooraf ingestelde recepten

Als u specifieke recepten voor verschillende gelegenheden wilt bereiden, moet u voor vooraf ingestelde recepten kiezen. Misschien wil je graag naar je favoriete tv-programma kijken met veel frietjes, of misschien wil je wel eens vleugels eten op een spelletjesdag.

Het punt is dat deze vooraf ingestelde instellingen uw leven gemakkelijker zullen maken. Sommige modellen worden geleverd met meer dan tien vooraf ingestelde recepten. Je moet de etenswaren in de mand plaatsen, op de knop drukken en voila!

Veiligheid

Een van de belangrijkste, maar meestal genegeerde kenmerken van een airfryer is de veiligheid. Je moet op zoek gaan naar een voldoende geïsoleerde unit en voorzien zijn van handgrepen die koel aanvoelen. Dit is essentieel omdat u niet wilt dat uw handen zich verbranden als u de mand eruit trekt.

Bovendien moet je kiezen voor een airfryer die wordt geleverd met een apparaat dat niet wegglijdt en een antislipbasis heeft. Het moet ook worden geleverd met een afsluitbaar deksel en een externe mandbediening.
Zoek ook naar automatische uitschakelfuncties om overkoken te voorkomen en het energieverbruik te verminderen. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar ETL- en UL-gecertificeerde airfryers, omdat deze op veiligheid zijn getest volgens industrienormen.

Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Uw airfryer verbruikt mogelijk niet te veel olie, vooral als u hem vergelijkt met opties voor ondiep of diep drogen. Maar het heeft de neiging hittevet te creëren tijdens het koken van uw eten. De mand in de friteuse is voorzien van gaten zodat de hete lucht door het voedsel kan stromen.

Deze gaten kunnen verstopt raken. Daarom moet je ze schoonmaken. Je airfryer moet een ontwerp hebben waarmee je hem dagelijks comfortabel kunt schoonmaken.

Zoek bovendien naar eenheden die worden geleverd met vaatwasmachinebestendige onderdelen die ook verwijderbaar zijn. Als uw apparaat een antiaanbaklaag heeft, moet u deze met uw handen wassen in plaats van in de vaatwasser.

Geluidsniveau

Deze airfryers maken geluid omdat er een ventilator in zit die hete lucht rond het voedsel circuleert. Het kan zijn dat sommige units stiller zijn dan andere. Maar het mag niet luider zijn dan uw airconditioner. Anders zou het erg ongemakkelijk voor je zijn.

Conclusie

Airfryers zijn geweldig als het gaat om het bereiden van voedsel. Je maag zal je dankbaar zijn omdat je bij deze methode niet te veel olie gebruikt bij het koken. Geen wonder dat ze de markt stormenderhand hebben veroverd en een noodzaak zijn geworden voor elk huishouden.
Maar niet elke airfryer is ontworpen voor elk huishouden. Sommige zijn beter geschikt voor grotere gezinnen, terwijl andere meer vooraf ingestelde recepten bevatten. U moet uw vereisten bepalen en vervolgens op zoek gaan naar de beste airfryers die aan deze behoeften voldoen.

Back to top button