bestevooru.com
Image default
Beste producten

Beste accuboormachines 2024

Bestevooru team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

De beste accuboormachine koop je aan de hand van onze tips

Voor de thuisklusser is een goede accuboormachine eigenlijk onmisbaar. Er bestaan verschillende soorten accuboormachines en voor de doe-het-zelver kan het lastig zijn om te bepalen welk model het meest geschikt is. Gelukkig heb je ons, want wij vertellen je hieronder hoe je het beste apparaat voor jou kunt selecteren aan de hand van een aantal praktische criteria. Daarnaast hebben wij een uitgebreide accuboormachine test uitgevoerd en aan de hand daarvan bovenstaande top 5 met een aantal van onze favorieten van dit jaar samengesteld. Wij wensen je veel veilige en plezierige klusuren toe!

Beste algemeen
Makita DHP485SFJ
Beoordeling
Het meest populair
DeWalt DCD777S2T-QW
Beoordeling
De beste koop
Metabo SB 18 L Mobile
Beoordeling

Verschillende soorten accuboormachines

Allereerst is het van belang om het soort accuboormachine te kiezen dat je wilt gaan kopen. Dit wordt vooral bepaald door het doel waarvoor je de accuboormachine wilt gaan gebruiken. Grof gezegd bestaan er vier verschillende soorten accuboormachines:

  • Om te beginnen is er de accuklopboormachine. Deze is met name geschikt voor het grovere boorwerk, dus bijvoorbeeld in beton. Het typerende aan dit type accuboormachine is dat de boor niet alleen draait, maar dat hij ook in de lengte beweegt, waardoor je extra veel kracht kunt zetten.
  • De lichtste variant daarentegen is de accuschroevendraaier. Deze is met name geschikt als je eigenlijk alleen maar hoeft te schroeven. De accu is meestal niet erg sterk, maar het apparaat is wel licht en dus makkelijk wendbaar.
  • Dan is er de accuschroefboormachine. Met dit apparaat kun je zowel schroeven als boren en ze beschikken vaak over meerdere versnellingen.
  • Dan is er de haakse accuschroefboormachine. Als je wilt kunnen boren op lastig bereikbare plekken dan is dit het beste apparaat voor jou. De kop is namelijk eenvoudig te verstellen.

Hoe zit het met de accuspanning?

De accuspanning wordt op de eerste plaats bepaald door het voltage ervan. De algemene regel is dat hoe hoger het voltage, hoe sterker de accu. Welk voltage voor jou geschikt is, is afhankelijk van het type klussen dat je wilt uitvoeren en door welk materiaal je wilt kunnen boren. Als je enkel wilt kunnen schroeven dan is een accuspanning van 10,8 volt ruime voldoende. Voor zwaardere materialen wil je op zoek naar accuboormachine met een voltage tot 14,4 volt.

Het belang van de accu

Het is voor jou als gebruiker van belang dat een accu zo lang mogelijk meegaat en dat de lege accu zo snel mogelijk weer opgeladen kan worden. Daarnaast wil je natuurlijk de beschikking hebben over een accuboormachine met een zo hoog mogelijke capaciteit.

Deze laatste wordt gemeten in ampère per uur. Voor korte klussen is een ampère per uur van 1 of 2 voldoende. Voor langduriger klussen ga je op zoek naar een apparaat met een capaciteit tot 3 ampère per uur.

Over het algemeen heb je de keuze uit twee verschillende soorten accu’s. Allereerst zijn er de lithium- ion accu’s en daarnaast de nikkel-cadmium accu’s. Over het algemeen genomen is het eerste type accu vaak de beste keus maar ook het duurste. Dit heeft met name te maken met de kwaliteit van de werkzaamheden die je er mee uit kunt voeren en het behoud van vermogen tijdens het opladen. Bij een nikkel-cadmium accu wil tijdens het opladen het vermogen nog weleens verminderen.

Daarnaast is het dus belangrijk om te kijken naar hoe lang het duurt voordat de accu weer opgeladen. Bij voorkeur moet dit binnen paar uur, of liefst nog korter, gebeurd zijn en kan dit door eenvoudig een stekker in het stopcontact te steken.

Beschikbare accessoires

Accessoires zijn eigenlijk een must bij de aankoop van een nieuwe accuboormachine. Zo wil je zeker beschikken over een opberghoes waar je de boormachine en andere onderdelen veilig in kunt opbergen. Daarnaast is het fijn als je over een groot aantal verschillende schroeven kunt beschikken. Vraag daarom vooraf na in de winkel welke accessoires geschikt zijn voor de accuboormachine van jouw keuze zodat je direct een compleet pakket kunt aanschaffen.

Het gebruiksgemak van de accuboormachine

Kijk daarnaast in het algemeen naar het gebruiksgemak van het apparaat. Je wilt tenslotte vele uren zonder al te veel hinder gebruik kunnen maken van de accuboormachine. Wat voor jouw gemakkelijk werkt is strikt persoonlijk dus zorg dat je het apparaat van tevoren uitgebreid kunt uitproberen in de winkel.

Het gewicht en de omvang van het apparaat zijn natuurlijk ook van invloed op het gebruiksgemak ervan. Over het algemeen geldt dat des te zwaarder en sterker de accu, des te zwaarder de boormachine is. Gemiddeld weegt een accuboormachine tussen de twee en de twee en halve kilo.

Dan wijzen we je graag nog hier op

Let altijd op de kwaliteit van de accuboormachine. Er zijn zeker goedkope accuboormachines op de markt, maar deze gaan vaak snel haperen als het gaat om kracht en constructie. Het loont daarom zeker de moeite om te investeren in een goed exemplaar. Wil je optimaal profiteren dan is het aan te bevelen om gebruik te maken van een accuboormachine aanbieding.

Een accuboormachine kun je kopen bij een speciaalzaak, zoals bijvoorbeeld een doe-het-zelf zaak. Daar worden vaak verschillende soorten apparaten aangeboden en kun je het apparaat van tevoren uitproberen. Ook beschikken deze winkels doorgaans over deskundig personeel dat jou kan voorzien van een passend advies. Online een accuboormachine kopen is ook een goede mogelijkheid maar zorg dan wel dat je dit doet bij een betrouwbare zaak die je kan helpen bij de aankoop.

Het kan tenslotte natuurlijk altijd zo zijn dat jij als de klusser de voorkeur hebt voor een accuboormachine van een specifiek merk. Dat is erg begrijpelijk en daarom is het goed om te weten dat accuboormachines door vooraanstaande leveranciers op de markt worden gebracht en dat veel daarvan verschillende soorten accuboormachines produceren. Er zal daarom altijd wel een apparaat van het merk van jouw voorkeur te vinden zijn.